Top
  >  Afrika   >  Handen uit de mouwen in Namibië

Wil je traditionele Namibische gerechten leren koken, weten hoe je een mand in elkaar vlecht of hoe je een kudde geiten bij elkaar houdt? Dat kan bij de Owambo stam in het afgelegen Owamboland.  Bij afgelegen denk je wellicht aan rust, maar niets is minder waar. Juist doordat hier zo’n groot deel van de Namibische bevolking leeft is het er druk – voor Namibische begrippen dan wel. 
Weetjes over Namibië
Namibië is een land gelegen in het zuiden van Afrika, met als hoofdstad Windhoek. Het is het land met de minste regenval in sub-sahara Afrika en tevens het 34e grootste land ter wereld. De officiële taal is Engels, maar daarnaast wordt er Afrikaans gesproken.
In Namibië rijdt met links en wordt er betaald met de Namibische Dollar. De grootste groep in Namibië, namelijk 80 tot 90% is christenen.
Maïs stampen of potten bakken
De Owambo zijn zelfvoorzienend en verbouwen groenten, waaronder voornamelijk maïs. Verder leven ze van het houden van koeien en geiten. Eén van de excursies die je hier kunt boeken, is een dagje mee helpen met de Owambo. Een geweldige kans om een dagje mee te draaien in één van de dorpen en zelf te ervaren hoe het leven hier is.
Overnacht  in een kleinschalige lodge bestaande uit kleine ronde hutten in de buurt van de gemeenschap. Per dag wordt er gekeken wat er gedaan moet worden. Je zult letterlijk je mouwen opstropen om mee te helpen met het stampen van maïs of het bakken van potten. Doordat je hier een nachtje verblijft gaat een deel van de opbrengst naar het dorp en je helpt mee, waardoor er een stukje extra werk wordt verzet. Ook leer je er meer over doordat de eigenaar van de lodge je graag meer vertelt over de gebruiken en tradities. Of drink  een biertje in de shabeen – de lokale bar.
Namibie, Namibie Afrika, Zuid Afrika, Vakantie Afrika, Afrika reizen, Namibie online, Riskja Travel, Travel Rumors, Op vakantie naar Afrika, vakantie naar Zuid afrika, vakantie Namibie, op vakantie naar Namibie, reizen door Namibie, Excursies in Namibie, Overnachten in Namibie, Wat is namibie, dag excursie Namibie, Tour Namibie
Recycling project
Interesse in verdere ontwikkelingsprojecten? Breng dan een bezoek aan het Oontebottle recycling project. Dit project steunt 450 wezen en kwetsbare kinderen. Van flessen worden diverse decoratieve objecten gemaakt die je kunt kopen. Het geld wat hiermee wordt verdiend gaat naar de opvang van de kinderen en jij neemt een zeer uniek souvenir mee naar huis.
Ik ben erg benieuwd of jij ooit eens in Namibië bent geweest en zo ja, wat je ervaring bij dit land is? Welke excursie(s) heb jij gedaan en wat mogen wij echt niet missen?
Groetjes Danielle
Psst. Do(n’t) tell!


Dit artikel geschreven is in samenwerking met Riksja Travel. De organisatie biedt een ruime keuze aan reizen, die net even anders zijn dan de normale toeristische activiteiten of bestemmingen. De plekken waar je graag met anderen over praat, maar die je niet van de daken schreeuwt. Oftewel: “Psst, do(n’t) tell!”
Met Namibië online, onderdeel van Riksja Travel, kun je hier als een van de weinige toeristen naar toe. De reisspecialisten zijn er zelf geweest en adviseren je graag in het samenstellen van je rondreis door Namibië.

post a comment