Top
  >  Bestemmingen   >  Hardlopen op reis? Dit zijn de gaafste Europese steden
Hardlopen-op-reis

Laatst bijgewerkt op januari 29, 2021

Vergeet je hardloopschoenen niet als je je koffer aan het inpakken bent. Hardlopen op reis is namelijk zoveel leuker dan thuis. Niet alleen ben je sportief bezig, je leert je omgeving op een hele andere manier kennen. Je ziet veel meer dan tijdens een wandeling, ontdekt de buurt waar je verblijft, komt op bijzondere plekken en beleeft de stad als een local. Ga je op citytrip naar een van de volgende Europese steden? Ren dan zeker eens een rondje, zo groot of klein als jij wil.

Hardlopen in Berlijn

Met de Berlijn Marathon als grootste hardloopevenement kan het niet anders dan dat je fijn kunt hardlopen in de Duitse hoofdstad. Een voordeel is dat Berlijn erg plat is. Dat vinden onze kuiten die de Nederlandse bodem gewend zijn wel zo fijn. Een leuke plek in Berlijn waar je veel andere hardlopers zult tegenkomen is Tempelhof. Dit is een voormalig vliegveld dat nu open is voor publiek. In de zomer wordt er veel gesport op de landingsbanen en gepicknickt in het gras. Op de startbaan staat zelfs het startpunt van een twee kilometerlange route voor hardlopers, skaters en fietsers gemarkeerd. Ook in de verschillende wijken is het fijn hardlopen door de brede voetpaden en vele stadsparken.

Hardlopen op reis - Berlijn Tempelhof

Berlijn Tempelhof

Rennend door Parijs

Wat is er een fijner dan met een zonnetje op je gezicht genieten van de omgeving? Trek je hardloopschoenen aan voor een fijn rondje langs de Seine. Dit pad is niet toegankelijk voor auto’s, waardoor je er heerlijk kunt rennen. Tegelijkertijd snuif je ook wat cultuur op, want je komt langs onder andere de Eiffeltoren en het Louvre. De diehards trekken ook nog een sprintje op de trappen bij de Sacré-Coeur.

Hardlopen op reis - Parijs Arc de Triomphe

Arc de Triomphe in Parijs

Hardlopen door de parken van Londen

Met Hyde Park en daar vlakbij Kensington Gardens heb je in Londen een prachtige plek om hard te lopen. De routes door de parken, die met rozen op de grond zijn aangegeven, zijn auto- en fietsvrij. Wil je iets meer kilometers maken en meer van Londens hoogtepunten zien, dan is de route van Westminster Bridge naar de Tower Bridge en terug aan te raden. De route is ongeveer tien kilometer en loopt langs de Theems langs onder andere de Londen Eye.

Hardlopen op reis - Londen

Londen

Rennend langs het strand van Barcelona

Het fijne van een citytrip naar Barcelona is dat je stad en strand kunt combineren. En dat is ook fijn voor de hardlopers onder ons. Je kunt er rennen over het strand of op de boulevard. De boulevard is helemaal vlak en dat maakt het rennen wel zo fijn. Ga wel ’s ochtends vroeg, want ’s middags kan het er erg druk zijn. Hardlopen met uitzicht op de Middellandse Zee en een lekker briesje op je gezicht. Wat wil je nog meer?

Hardlopen op reis - Barcelona boulevard

Boulevard aan het strand van Barcelona

Rotterdam

En als laatst gewoon iets dichter bij huis: ons eigen Rotterdam. Een prachtige stad om hardlopend te ontdekken. Het Kralingse Bos is misschien wel de populairste plek om hard te lopen. Een rondje om de plas is precies vijf kilometer. Ook zijn er door de stad allerlei routes uitgestippeld die op de straat zijn aangegeven. De vier routes (3,5, 5, 10 en 21,1 km) beginnen en eindigen allemaal aan de voet van de Erasmusbrug. Extra leuk: op de Maasboulevard vind je een sprintbaan van honderd meter.

Hardlopen op reis - Rotterdam Maasboulevard

Maasboulevard Rotterdam

Ga jij wel eens hardlopen op reis? Laat ons weten in welke steden jij hebt gelopen.

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment