Top
  >  Azië   >  Weg van de drukte, diep in de jungle van Zuid-Thailand
jungel-zuid-thailand

Wegdromen over gouden paleizen die schitteren in de tropische zon, het poederwitte zand dat tussen je tenen kriebelt op één van de bounty eilandjes en intens genieten van een kom noedels of ‘sticky rice’ met mango aan de straatkant. Wie wil er nu niet naar Thailand? Ook de (gematigde) avonturiers kunnen hun lol op in het geliefde Aziatische land. Laat de ‘tourist traps’ vooral links liggen en ga van de gebaande paden af om diep de jungle in te trekken in Zuid-Thailand.

Drijvende huisjes op het junglemeer

Omsingeld door bizarre rotsformaties en dichtbegroeid regenwoud ligt het Racha Praba meer. Hier ervaar je de rust en ruimte van het Thailand ver weg van de all-inclusive resorts.  In alle kalmte vaar je ongeveer een uur lang over het meer totdat je bijzondere slaapplek langzaam aan de oever verschijnt: je eigen drijvende huisje dat rustig op het kabbelende water dobbert. Vanaf je veranda plons je zo het water in voor een opfrisser of peddel je in een kano het meer over. Met maar een handjevol andere rustzoekers deel je deze magische plek onder de sterrenhemel. Verwacht geen hotelluxe, maar het is er prima toeven in de privé chaletjes met matrassen en klamboes. Er is een openbaar, en ook drijvend, toilethuisje met douche en Westerse toilet.
Khao Sok, Anurak Community Lodge, Thailand, Hotel Thailand, Riksja Travel, Travel Rumors, Vakantie Thailand, thailand Online, Tubing Thailand, excursies in Thailand, vakantie Zuid-Thailand, vakantie naar Thailand, wat te doen in Thailand, dag excursie Thailand, dagtrip Thailand, backpacking Thailand, Thailand backpack, trekken door Thailand

Verborgen Community Lodge

Verderop ligt een bijzondere lodge verscholen tussen de bamboestelen en woudreuzen. Met behulp van de lokale gemeenschap is hier een duurzame lodge uit hout opgetrokken waarbij getrainde lokale gidsen je mee op pad nemen om je alles te vertellen over de jungle. Ook hier pas je je aan aan de beperkte faciliteiten die er beschikbaar zijn, zoals een eenvoudige kamer met fan, maar is dit niet juist de charme van het verblijven in een ongerept stukje Thaise natuur? Wel luxe is je eigen balkon met uitzicht op de omringende kalkrotsen en het tropische regenwoud met palmbomen en oerbomen. Dit community-based project is vrij exclusief en je zult hier dan ook geen hordes toeristen tegenkomen, waardoor je er voor je eigen ultieme jungle ervaring kunt gaan. ’s Avonds ontmoet je de medereizigers die er wel zijn bij het kampvuur of je trekt je terug op je veranda om in alle stilte te genieten van de subtiele junglegeluiden in de duisternis.

Tubing en wildlife spotting

Een verrekijker is onmisbaar als je een wandeling maakt door het regenwoud langs de oevers van het Racha Praba meer, waar je aapjes hoog in de bomen kunt spotten. Houd je oren gespitst en ogen geopend, wie weet zie je een neushoornvogel overvliegen of kruipen bijzondere insecten tussen de takken. Bij de bijzondere Community Lodge in Khao Sok worden Thaise gidsen opgeleid om je alles over de jungle geheimen en het belang van natuurbehoud bij te brengen als je hier te gast bent. Je gaat weer op zoek naar wildlife en leert alles over de specifieke vegetatie van dit gebied. Dat is wel wat anders dan de naaldbossen en beukenbomen in Nederland. Als de waterstand het toelaat, dan kun je je met je benen omhoog in een autoband mee laten voeren over de junglerivier. Ook wel tubing genoemd. Heel tof om te doen en het is een leuke manier om het regenwoud op een andere manier te beleven. Hier ben je één met de natuur en val je als een blok voor de charme van het verborgen Thailand.
Khao Sok, Anurak Community Lodge, Thailand, Hotel Thailand, Riksja Travel, Travel Rumors, Vakantie Thailand, thailand Online, Tubing Thailand, excursies in Thailand, vakantie Zuid-Thailand, vakantie naar Thailand, wat te doen in Thailand, dag excursie Thailand, dagtrip Thailand, backpacking Thailand, Thailand backpack, trekken door Thailand


Dit artikel is in samenwerking met Riksja Travel geschreven. Riksja Travel biedt een ruime keuze aan reizen, die net even anders zijn dan de normale toeristische activiteiten of bestemmingen. De plek waar je graag met anderen over praat, maar die je niet van de daken schreeuwt. Oftewel; Psst. Do(n’t) tell!
Deze Khao Sok trekking, inclusief overnachting in je drijvende huisje en in hun eigen duurzame jungle lodge, wordt aangeboden door Thailand online. Bij Thailand online, onderdeel van Riksja Travel, stel je met behulp van bouwstenen je eigen individuele reis door Thailand samen. Bijzondere excursies worden voor je geregeld, net als karakteristieke accommodaties. Tijdens de reis heb je voldoende vrijheid om het land zelf te ontdekken.

post a comment