Top
  >  Azië   >  Eilandhoppen in Zuid-Thailand: de 3 verborgen parels die je niet wilt missen
mooiste-eilanden-zuid-thailand

Zuid-Thailand is een erg populaire vakantiebestemming en dat is zeker niet voor niets! Zo vind je er de mooiste eilanden van Zuidoost-Azië. Wanneer je graag een vakantie wilt met veel zon, zit je in Zuid-Thailand zeker goed. Populaire en veel bezochte eilanden zijn onder andere Kho Phi Phi, Phuket en Koh Samui.

Toch heeft Zuid-thailand nog veel meer moois te bieden. Zo zijn er veel minder bekende en minder toeristische eilanden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je rondreis door Thailand. Heel handig voor als je wilt gaan eilandhoppen in het zuiden van Thailand en alle parels mee wilt pakken. Om je te helpen hebben we de drie leukste, minder bekende Zuid-Thaise eilanden voor je op een rijtje gezet.

  1. Ko Similan

Ko Similan is een paradijs voor liefhebbers van snorkelen en duiken. Ko Similan behoort tot de Similan eilanden die uit 9 eilanden bestaat, waarvan Ko Similan het hoofdeiland is. Ook wanneer je niet van snorkelen en duiken houdt is Ko Similan absoluut een eiland dat je op je lijstje wilt zetten. De tropische stranden van het eiland zijn zo mooi dat het zo van een ansichtkaart lijkt te komen.

Het water is heel helder en prachtig kristalblauw. Wanneer je gaat duiken of snorkelen kun je hierdoor tropische vissen zien, roggen en zelfs zeeschildpadden. De stranden zijn poederwit en geven absoluut het tropische vakantiegevoel. Wanneer je zin hebt in iets actiefs kun je een mooie wandelroute volgen. Deze route leidt je naar het uitzichtpunt Sailing Rock, waarvan je prachtig uitzicht hebt op het eiland en de zee.

  1. Koh Yao Noi

    Koh Yao Noi wordt gezien als een van de meest authentieke eilanden van Thailand. Wanneer je het echte Thailand wilt beleven is Koh Yao Noi de juiste plek. Zo heeft het eiland in het Oosten wat toeristische plekken, zoals tour boekings en restaurantjes maar is voor de rest absoluut geen toeristische plek. Je hoeft hierdoor ook niet bang te zijn voor overvolle stranden. Zelfs in het hoogseizoen zijn de strandjes relatief leeg, waardoor je extra kunt genieten van de rust en ruimte. Een aantal van de mooiste stranden van Koh Yao Noi zijn Mantei Bay, Pasai Beach en Long Beach.

In het zuidwesten van het eiland vind je Koh Yao Noi Village, het centrum van het eiland. Dit dorp is een gezellige plek met dagelijks een lokale markt. Ook vind je hier een aantal accommodaties om te overnachten.

  1. Koh Lanta

Koh Lanta is een klein eiland en vergeleken met de andere misschien niet de mooiste, maar er zijn veel leuke dingen te doen. Zo kun je een scooter huren en het kleine eiland gaan verkennen. Een bezienswaardigheid die je zeker niet wilt missen is het Koh Lanta National Park. Een tip is om hiernaartoe te gaan met een gehuurde scooter. De rit ernaartoe is namelijk ontzettend mooi, met viewpoints waar je met de auto moeilijk kunt stoppen. Je kunt onderweg naar het park mogelijk zelfs apen tegenkomen.

Voor de dierenvrienden is het Lanta Animal Welfare leuk om te bezoeken. Dit is een organisatie gerund door vrijwilligers die dieren opvangen en een nieuw baasje voor ze proberen te vinden. Je kunt hier een rondleiding krijgen en zelf lekker knuffelen met de dieren of een hond uitlaten op het strand.

eilandhoppen-thailand

Een rustig maar avontuurlijk alternatief

De minder bekende eilanden zoals Koh Similan, Koh Yao Noi en Koh Lanta zijn echte verborgen schatten van Thailand. Deze eilanden vormen een rustig maar zeker ook avontuurlijk alternatief voor de drukkere en meer toeristische eilanden. Het zijn de perfecte plekken wanneer je gaat eilandhoppen en het echte Thailand wilt ervaren.

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van onze reis door Thailand en in samenwerking met Van Verre, de expert in rondreizen door landen zoals Thailand. Op de website van Van Verre vind je complete voorbeeldrondreizen, die je volledig naar eigen wens kunt aanpassen. Plan jij een vakantie naar Thailand? Raadpleeg dan zeker de website van Van Verre om inspiratie op te doen en je reis te plannen met een van de Azië reisadviseurs.

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment