Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  5x de leukste foodtruck festivals van zomer 2019
food-truck-festival-travel-rumors

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

De zomer staat voor de deur en je weet wat dat betekent: foodtruck festivals. Parken worden omgetoverd tot food walhallas en de meest verrassende en lekkere foodtrucks staan klaar om jou te voorzien van lekker eten, muziek en een zomerse sfeer. Ook deze zomer kun je weer een heleboel foodtruck festivals in Nederland verwachten en wij zetten de leukste voor je op een rijtje. Ready, set, eat!  

1. Smaak aan Zee – Ouddorp Duin

‘Smaak aan Zee’ is voor echte fijnproevers van alle leeftijden. Het festival vindt plaats op het Strandplein van Ouddorp Duin en tussen een prachtig duinlandschap  geniet je van lekker eten, muziek en activiteiten voor jong en oud. Hopelijk heb je er een mooi zonnetje bij, want het verkoelende water is de perfecte plek om je eten te nuttigen.

Smaak aan Zee‘ is van donderdag 20 tot zondag 23 augustus te vinden op het Strandplein.

2. Proefpark – Haarlem

Wie ‘Proefpark’ zegt, zegt oneindige keuze in heerlijk eten. Dit festival bevindt zich in Haarlem en met een food line-up van 33 rijdende keukens kun je kiezen uit het beste street, comfort– en soulfood dat er is. Aan iedereen is gedacht en iedereen is welkom!

Proefpark’ is van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus en vindt plaats in het Kenaupark.

3. Foodstock

Nee niet Woodstock, maar ‘Foodstock’. Net zoals het programma op Woodstock, is de food line-up van het festival bijzonder uitgebreid en biedt het gerechten uit de Mexicaanse, Spaanse, Aziatische, Vietnamese en Surinaamse keukens. Tel daarbij ook de diverse optredens op en je hebt een weekend waar je heerlijk kunt genieten.

‘Foodstock’ doet deze zomer maar liefst 12 steden aan waarbij de mooiste parken het decor bieden voor het festival. Bekijk hier alle plekken waar je ‘Foodstock’ kunt vinden.

4. Vorkje-Prik

Zo leuk de naam klinkt, zo leuk is dit foodfestival ook. Iedere lekkerbek is welkom in het weekend van 5, 6 en 7 juli, om met ze alle te genieten van de derde editie van het Vorkje-Prik foodfestival. Drink de lekkerste biertjes en wijnen en combineer dit met de lekkerste gerechten uit de foodtrucks.

Het Vorkje-Prik foodfestival wordt gehouden op het Berlijnplein in Utrecht, op 5, 6 en 7 juli. Kijk voor meer informatie op Vorkje-Prik.
food-truck-festival-eten-travel-rumors

5. Barrel Foodtruck Fest

Op ‘Barrel’ vind je een bonte verzameling van mobiele keukens en verrassende foodtrucks. Je koopt hier de lekkerste streetfood, met gerechten die allemaal een eigen draai of persoonlijke touch krijgen van de chefs. Het ontbreekt je aan niets tijdens dit festivals en zelfs aan de muziek is gedacht. Een fijne mix van elektro tot aangename beats waarmee je gegarandeerd op de dansvloer eindigt.

Barrel Food Truck Fest‘ is deze zomer te zien in Hardenberg (25 en 26 juli op de Markt) en in Emmen (26, 27 en 28 juni op het Raadhuisplein).


Heb jij de smaak te pakken gekregen?

  • Hier hebben we nog meer leuke artikelen over festivals waar je heen kunt gaan!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment