Top
  >  Europa   >  Culinair en actief ontspannen bij Hotel Mooirivier
Restaurant-Hotel-Mooirivier

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Het is vrijdagmiddag, de zon schijnt en met onze slippers aan zijn wij al helemaal in zomerse sferen. Wij zijn op weg naar Dalfsen waar ons een culinair, sportief én relaxed outdoor weekend staat te wachten. Na ongeveer 20 minuten rijden vanaf Zwolle, slaan we een pad in dat ons brengt naar een prachtige, groene omgeving. We komen aan bij Hotel Mooirivier.

Welkom bij Hotel Mooirivier

Pal aan de rivier de Vecht ligt een prachtig hotel: Hotel Mooirivier. Vanaf de parkeerplaats loop je zo het terrein op richting de ingang van dit hotel. Het pad naar het hotel is romantisch verlicht met links en rechts kaarsjes, en een buitenhaard die gezellig brand. Met op de achtergrond het geluid van borrelende mensen, voelt het echt als een zwoele zomeravond. Eenmaal binnen in de oude hoeve worden wij hartelijk verwelkomd door de dames achter de receptie. We checken in en één van de dames gaat ons voor richting de hotelkamer. Onderweg krijgen we uitleg waar we de hotelbar kunnen vinden en waar morgen het ontbijt wordt geserveerd. We kijken onze ogen uit, want hier hebben mensen duidelijk een heel intieme sfeer weten aan te brengen in dit toch best grote hotel.

Exterieur-hotel-mooirivier

Wine en dine in sferen

Nadat we de bagage op onze kamer hebben gelegd, worden wij uitgenodigd voor een borrel op het terras. Van stellen die romantisch aan het dineren waren tot borrelende zakenlui; het terras is goed gevuld.  We nemen plaats aan één van de tafels op het bovenste terras dat bij de hotelbar hoort. Met een homemade Hugo proosten wij op een heerlijke, zomerse avond.

Na overleg met de bedieningsbrigade wordt voor ons op het onderste terras een tafel gereed gemaakt. Het is nog heerlijk warm dus een diner in de buitenlucht klinkt ons goed. We maken onze dieetwensen kenbaar waarnaar de eerste gang aan ons wordt gepresenteerd. We eten gemarineerde coquilles met koriander, geroosterde gamba’s met venkel, heerlijk malse bavette met asperges van de buurman, en als dessert bluf van aardbeien met munt en vanille. Om het menu compleet te maken worden alle gerechten vergezeld door een mooie, passende wijn. Wat worden we verwend!

Inmiddels begint het al aardig laat te worden en dus besluiten wij om ons kopje koffie binnen in de hotelbar te nuttigen. Voor diegenen onder ons die nog wel een glaasje lusten, is er een uitgebreide cocktailkaart, maar daarna zoeken wij toch echt ons bedje op.

Terras-hotel-Mooirivier

Good morning yoga

Om half acht gaat de wekker want om acht uur worden wij verwacht in de yogazaal. Alsof we gisteren geen druppel alcohol hebben gedronken, nemen wij fris en fruitig plaats op de yoga mat. Het mooie uitzicht op water en de weilanden maakt veel goed! Yogadocent Marja heet ons van harte welkom en start met haar kalmerende stem de rustige yogales. We beginnen met een ontspanningsoefening waarbij de focus ligt op de ademhaling. Omdat niet iedereen bekend is met yoga, worden er in de houdingen die volgen verschillende opties gegeven zodat iedereen met deze les mee kan doen. Na de afsluitende Savasanah is het tijd voor een uitgebreid ontbijt. Er staat ten slotte een actieve dag op de planning en dat kan natuurlijk niet op een lege maag.

Yoga in Dalfsen

Ontbijt

Zonder een goed ontbijt kun je je sportieve dag natuurlijk niet voortzetten, dus schuiven wij beneden in het restaurant aan voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Of je nu zin hebt in vers sap, lekkere grote croissants of roerei: er is voor ieder wat wils bij Hotel Mooirivier.

Ontbijt-bij-Mooirivier

Kanoën en fietsen

Met een gevulde maag lopen we met ons gezelschap richting de waterkant waar de kano’s voor ons klaar liggen. Gewapend met poncho’s en zwemvesten (want inmiddels heeft de zon plaats gemaakt voor de regen) trekken wij de kano’s het water in. Ons doel: afzakken/kanoën richting het dorpje Dalfsen, zo’n 5 kilometer verderop. Vol enthousiasme gaan we van start om 1,5 uur later op ons eindpunt uit te stappen. We trekken de kano’s het strand op en lopen naar de locatie waar onze fietsen klaar staan. Tijd voor de volgende activiteit.

Met de fiets die je kunt huren ben je binnen een mum van tijd in het centrum van Dalfsen. Je vindt hier leuke winkeltjes, je kunt hier langs het water een kopje koffie drinken of lekker gaan lunchen, je kunt de oude molen bezoeken of een stuk wandelen door het Bellingeweer.

Afscheid nemen bestaat niet

Wat was dit een cadeautje! Een heerlijk samenzijn, een prachtige omgeving, sportieve activiteiten en op culinair gebied enorm in de watten worden gelegd. Een plek waar wij graag nog eens terugkomen.

Hotel-Mooirivier


Ben je nog niet uitgelezen?

Bekijk hier onze tips voor de beste hotels en accommodaties in Nederland!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment