Top
  >  Europa   >  Wintersport in Geilo, Noorwegen
geilo-noorwegen

Geilo is één van de vijf nationale parkdorpen in Noorwegen. Het heeft twee nationale parken: Hallingskarvet en Hardangervidda. Het centrum van het parkdorp ligt op 800 meter hoogte. Ofwel: sneeuwgarantie voor een lang en stabiel winterseizoen! Het is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en is een van Noorwegens meest populaire vakantiebestemmingen. Je vindt er meer dan 50 afdalingen, grote en kleine sneeuwparken, 39 pistes van diverse niveaus en 18 skiliften.

Hemsedal

Hemsedal heeft een sneeuwzeker winterseizoen van november tot mei. Het is er geweldig skiën voor ieder niveau, omdat er zowel makkelijke als moeilijke afdalingen zijn. Ook kun je er goed off-piste skiën, bevindt zich er een grote, professionele skischool mét Engels sprekende instructeurs en is er een breed scala aan uitstekende accommodaties.
geilo-noorwegen

Norefjell

In Norefjell vind je gevarieerde afdalingen voor ieder niveau. Het seizoen duurt er van november tot april. De pistes zijn zonovergoten en bieden geweldig uitzicht over OostNoorwegen en de meren. Er zijn pistes boven en onder de boomgrens, waardoor je hier ook kunt skiën als het slecht weer is. De accommodaties zijn van hoge kwaliteit.
geilo-noorwegen

Trysil

Trysil is het grootste en meest populaire skigebied van Noorwegen. Je vindt er alles op één plaats; je hebt er geen auto nodig om van de ene naar de andere plek te gaan. Het seizoen loopt er van november tot april. Er bevinden zich vier sneeuwparken en uitstekende accommodaties.
geilo-noorwegen


Meer inspiratie opdoen voor een wintersportbestemming? Lees dan hier over wintersport in Turkije

post a comment