Top
  >  Europa   >  Hierom wil je op wintersport in Tsjechië
wintersport-tsjechie

Ben je er nog niet over uit wat je volgende wintersportbestemming gaat zijn? Ga naar Tsjechië! Waarom? Wij geven je 5 redenen waarom je op wintersport in Tsjechië wilt deze winter!

Het landschap

Wist je dat in dit Centraal-Europese land prachtige bergen zijn die winters vaak bedekt zijn met een dik pak sneeuw? De Tsjechische bergen zijn misschien wat minder hoog dan in de Alpen, maar nog steeds zijn ze ideaal voor wintersport.

Ideaal voor gezinnen met kinderen

De skigebieden in Tsjechië richten zich vooral op gezinnen met kinderen. In veel programma’s van reisorganisaties komt dan ook steeds vaker kindvriendelijke wintersport voor. Skiresort Lipno is een goed voorbeeld van een kindvriendelijk resort. Hier vind je namelijk brede pistes, uitstekende skischolen en veel activiteiten in de omgeving.

Bergen én stad

De stadjes die in de bergen van Tsjechië liggen zijn zeker een bezoek waard. Ze hebben vaak een rijke geschiedenis en je kunt er van alles doen. Denk aan prachtige gebouwen, dierentuinen en musea.

Goedkope wintersport

Nog een voordeel aan skiën in Tsjechië: de prijzen zijn aantrekkelijk. Je betaalt aanzienlijk minder voor zowel skiverhuur en skipassen als lunchen en dineren.

Sneeuwzeker

Ondanks dat de bergtoppen de 2000 meter niet halen, is er door de oostelijke ligging toch veel sneeuwzekerheid in Tsjechië. Het wintersportseizoen loopt er dan meestal ook van december tot en met april.
De hoogste bergen van Tsjechie vind je aan de grens van Polen. Dit gebergte, genaamd Reuzengebergte, biedt de meeste skigebieden van het land. Ook in het Ertsgebergte, aan de grens bij Duitsland, kun je skiën.
De meeste skigebieden in Tsjechië openen om 09:00 uur en enkele pistes zijn ’s avonds verlicht, waardoor je ook tot 19:00- of 21:00 uur kunt skiën.
wintersport-in-tsjechie


Meer inspiratie opdoen voor een wintersportbestemming? Lees dan hier over wintersport in Turkije

post a comment