Top
  >  Europa   >  De droom van iedere vrouw: chocolade en glamping in Slovenië
Glamping-slovenie

Laatst bijgewerkt op juli 9, 2020

Glamping komt uit Zuid-Afrika, is al langere tijd populair in Amerika en Engeland en is sinds een aantal jaar ook helemaal doorgebroken in Nederland. Glamping staat voor glamorous camping: kamperen maar dan wel in een luxe tent of lodge en vaak in een bijzondere sfeer. Het is de ideale manier om natuur te combineren met luxe en daarom hét perfecte ingrediënt voor een zorgeloze vakantie. In één van de Natura 2000 parken in Slovenië vroegen ze zich af hoe ze hun gasten naast een zorgeloos, ook een gelukzalig gevoel kunnen geven. Het antwoord hebben ze inmiddels gevonden: chocolade, heel veel chocolade.

Let op: lees niet verder zonder een reep chocolade binnen handbereik.

Chocolate Village by the River

Vijf kilometer buiten de wijnstad Maribor, gelegen aan de rivier Drava, ligt Teta Frida (Tante Frida’s) Chocolate Manufacturing. Tante Frida is gepassioneerd door alles wat het leven zoet en comfortabel maakt: ambachtelijke koekjes, toetjes en gebakjes, bereid met de heerlijkste chocolade. Deze zomer is Chocolate Village by the River geopend, zodat gasten ook buiten Tante Frida’s rondleidingen en workshops om kunnen genieten van deze lekkernijen. Chocolate Village combineert wellness met chocola en glamping en is daarmee een waar paradijs voor iedere chocolade liefhebber.
Glamping-slovenie-chocolate-village

Choco-activiteiten

Waar je thuis de dag begint met een boterham hagelslag of chocoladepasta, doe je dat in Chocolate Village met een heerlijk, uitgebreid chocoladeontbijt. Daarna kun je kiezen uit veel verschillende chocoladeactiviteiten. Doe een workshop chocolade maken bij Teta Frida chocolate manufacturing, neem een sauna met chocoladebad of een massage met cacao en cacaoboter om ultiem te ontspannen. Dat de geur van chocolade de zintuigen prikkelt wist je waarschijnlijk al, maar wist je ook dat cacao de huid voedt, verzacht en hydrateert? Als kers op de taart houdt cacao je huid ook nog eens jong en rimpelloos.

Glamping-slovenie-Tante Frida

Accommodatie Chocolate Village

De cacaoboon die gebruikt wordt om chocolade van te maken, bepaalt de smaak die de chocolade krijgt. Bij Chocolate Village begrijpen ze dat smaken verschillen, of dat nou gaat over chocolade of over accommodatie. Je kunt daarom kiezen uit drie verschillende type lodges om in te slapen. Deze zijn, heel toepasselijk, vernoemd naar de drie cacaosoorten. Criollo is een bijzondere cacaosoort en de criollo lodges zijn dit zeker ook: het zijn namelijk luxe boomhutten. Forastero lodges zijn mooie, ruime lodges met panoramisch uitzicht. Tot slot kun je overnachten in de Trinitario lodges. Deze zijn net als de Forastero lodges erg ruim opgezet maar ze zijn gelegen naast de rivier. Vanuit je eigen hottub (want die heb je in de Trinitario lodge) heb je hier een spectaculair uitzicht op.

Glamping-slovenie-chocolate-village-accommodatie

In de omgeving

Heb je even je buik vol van chocolade? Ook in de omgeving is genoeg te doen:

  • Fiets de Drava cycling trail die Oostenrijk, Slovenië en Kroatië verbindt.
  • Ga kanoën of suppen op de Drava of neem een verfrissende duik in het kraakheldere water.
  • Volg een workshop kaas maken, pottenbakken of natuurlijke cosmetica maken.
  • Maak kennis met Sloveense wijnen bij een wijnproeverij in Maribor.

Lees meer over Chocolate Village by the River of check hun Instagram.


Wil je in Nederland lekker ontspannen?

Lees alles over de 8 mooiste sauna’s van Nederland.

post a comment