5 Hotspots voor een high tea in Zwolle

hightea-zwolle

De high tea: een term die wij kennen uit Engeland en staat voor een thee feestje. Liters thee en veel, heuuul veel zoetige en hartige snacks die genuttigd worden met vrienden, familie en/of kennissen. Zorg dat je goed gezeldschap hebt, want gezien de hoeveelheid eten ben je wel even ‘zoet’. Geserveerd op een etagère, waarbij je van onder naar boven werkt (hartig naar zoet), vaak op heerlijk kitsch servies. Ben je geen theeleut? Dan zou ik toch even zoeken naar de variant met bier (high beer) of wijn (high wine), maar voor nu, een top 5 fijne plekken voor een high tea in Zwolle.

Barista Café Zwolle

Nog niet lang geleden opende Barista Café haar deuren in Zwolle. Maar nu al een fijne en veel bezochte plek! Ondanks dat het een enorm ruim pand is, voelt het er gezellig en knus aan. Uitrusten tijdensof na het shoppen, lekker tikken op je laptop tijdens het werken of gewoon plaats nemen omdat je weet dat ze hier heerlijk eten hebben. Dat laatste maken we wat specifieker met de high tea!

De high tea is 22.50 euro per persoon. Bij Barista Café zijn de kleintjes welkom. Voor de volwassenen ruime keuze aan taartjes en zoetigheden, sandwiches, bites, verse sap en natuurlijk heeul veeul thee. Voor de kinderen ook nog een chocomel of fristi en een leuke verrassing.

Info & Reserveren

Diezerstraat 109
8011 RE Zwolle
038-4580158
zwolle@baristacafe.nl
Website: Barista Cafe Zwolle

Openingstijden

Elke dag geopend. Bekijk de website voor actuele openingstijden.

hightea-zwolle

Villa Suikerberg

Villa Suikerberg is een echt juweeltje in Zwolle en laten wij daar nou net naar op zoek zijn! Wat begon als een tuinhuisje in 1892 naast het Paleis van Justitie werd later een woonvilla, totdat deze werd opgekocht door de huidige eigenaar. Een mooi pand is het dus zeker, maar ook het ruime terras met prachtig uitzicht is niet te missen. Vooral op zomerse dagen is het hier goed vertoeven.

De high tea bij Villa Suikerberg is te reserveren vanaf 2 personen en begint bij 19.50 euro per persoon. Huisgemaakte quiche, heerlijke sandwiches (met brood van de Stadsbakker), appeltaart, scones, brownies en nog veel meer!

Info & Reserveren

Potgietersingel 1a
8011 NA Zwolle
038-2304930
info@villasuikerberg.nl
Website: Villa Suikerberg

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag tot zondag open vanaf 9.30 uur

hightea-zwolle

Bij Hartje Zwolle

Net buiten het stadshart vind je Bij Hartje Zwolle. Een fijne plek met vriendelijk personeel en heerlijke kleine hapjes. Je bent er welkom voor ontbijt, brunch, lunch en tadaaa: de high tea en high wine.

Te boeken vanaf 2 personen voor 21.50 euro per persoon. Het feest begint met een welkomstdrankje, vervolgt met onbeperkt thee (van ’t Konkeltje), diverse zoetigheden en hartige broodjes.

Info & Reserveren

Burgemeester Drijbergsingel 67
8021 JB Zwolle
0031(0)384550540
info@bijhartjezwolle.nl
Website: Bij Hartje Zwolle

Openingstijden

Dagelijks geopend vanaf 10 uur met uitzondering van maandag en zondag, dan is het restaurant geopend vanaf 11. Voor een high tea kun je hier vanaf 15 uur terecht.

hightea-zwolle

De Gillende Keukenmeiden

Een mangerie, opgericht door letterlijk twee gillende keukenmeiden, met huisgemaakte, pure en biologische producten. Je bent er welkom voor ontbijt, lunch, thee/koffie en lekkere taartjes.

De high tea begint bij 21.95 euro per persoon en de deluxe variant (want daar houden we van) 27.50 per persoon.

Info & Reserveren

Meerminneplein 7
8011 SW Zwolle
0655027690
info@gillende-keukenmeiden.nl
Website: Gillende Keukenmeiden

Openingstijden

Maandag 12 uur
Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag open vanaf 10 uur
Zaterdag open vanaf 9.30 uur

hightea-zwolle

Het Vliegerhuys

Een brasserie met prachtige binnentuin. Bij binnenkomst is de grote leestafel niet te missen. Ook de kunstwerken die gepresenteerd worden door jonge kunstenaars zijn een echte eye catcher. Het Vliegerhuys kent een rijke geschiedenis en bestaat al sinds 1450!

Onbeperkt thee, huisgemaakte patisserie, scones, quiche en nog veel meer! Te reserveren vanaf 14 uur ’s middags, voor 2 personen, voor 19.50 euro per persoon.

Info & Reserveren

Nieuwstraat 55
8011 TM Zwolle
0384221206
info@vliegerhuys.nl
Website: Het Vliegerhuys

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 10 uur
Zondag geopend vanaf 12.30

hightea-zwolle

Heb jij nog toppers van hotspots die hier ontbreken? Deel het gerust en laat hieronder een reactie achter. P.s. de volgorde hierboven is willekeurig: ik ben van allemaal fan.


Meer Zwolle tips? Ontdek hier een compleet overzicht met hotspots in Zwolle

8 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *