Top
  >  Eten & Drinken   >  5 Hotspots voor een high tea in Zwolle
High-tea-zwolle

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

De high tea: een term die wij kennen uit Engeland en staat voor een thee feestje. Liters thee en veel, heuuul veel zoetige en hartige snacks die genuttigd worden met vrienden, familie en/of kennissen. Zorg dat je goed gezelschap hebt, want gezien de hoeveelheid eten ben je wel even ‘zoet’. Geserveerd op een etagère, waarbij je van onder naar boven werkt (hartig naar zoet), vaak op heerlijk kitsch servies. Ben je geen theeleut? Dan zou ik toch even zoeken naar de variant met bier (high beer) of wijn (high wine), maar voor nu, een top 5 fijne plekken voor een high tea in Zwolle.

Barista Café Zwolle

Verstopt in de bruisende Diezerstraat vind je Barista Café Zwolle. Ondanks dat het een enorm ruim pand is, voelt het er gezellig en knus aan. Uitrusten tijdens of na het shoppen, lekker tikken op je laptop tijdens het werken of gewoon plaats nemen omdat je weet dat ze hier heerlijk eten hebben. Dat laatste maken we wat specifieker met de high tea!
De high tea is 22.95 euro per persoon. Bij Barista Café zijn de kleintjes welkom. Voor de volwassenen ruime keuze aan taartjes en zoetigheden, sandwiches, bites, verse sap en natuurlijk heeul veeul thee. Voor de kinderen ook nog een chocomel of fristi en een leuke verrassing.

Info & Reserveren

Diezerstraat 109
8011 RE Zwolle
038-4580158
zwolle@baristacafe.nl
Website: Barista Cafe Zwolle

Openingstijden

Elke dag geopend. Bekijk de website voor actuele openingstijden.
hightea-zwolle

Villa Suikerberg

Villa Suikerberg is een echt juweeltje in Zwolle en laten wij daar nou net naar op zoek zijn! Wat begon als een tuinhuisje in 1892 naast het Paleis van Justitie werd later een woonvilla, totdat deze werd opgekocht door de huidige eigenaar. Een mooi pand is het dus zeker, maar ook het ruime terras met prachtig uitzicht is niet te missen. Vooral op zomerse dagen is het hier goed vertoeven.
De high tea bij Villa Suikerberg is te reserveren vanaf 2 personen en begint bij 21.00 euro per persoon. Huisgemaakte quiche, heerlijke sandwiches (met brood van de Stadsbakker), appeltaart, scones, brownies en nog veel meer!

Info & Reserveren

Potgietersingel 1a
8011 NA Zwolle
038-2304930
info@villasuikerberg.nl
Website: Villa Suikerberg

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag tot zondag open vanaf 9.30 uur
hightea-zwolle

Bij Hartje Zwolle

Net buiten het stadshart vind je Bij Hartje Zwolle. Een fijne plek met vriendelijk personeel en heerlijke kleine hapjes. Je bent er welkom voor ontbijt, brunch, lunch en tadaaa: de high tea en high wine.
Te boeken vanaf 2 personen voor 25.50 euro per persoon. Het feest begint met een welkomstdrankje, vervolgt met onbeperkt thee (van ’t Konkeltje), diverse zoetigheden en hartige broodjes.

Info & Reserveren

Burgemeester Drijbersingel 67
8021 JB Zwolle
(038) 455 05 40
info@bijhartjezwolle.nl
Website: Bij Hartje Zwolle

Openingstijden

Dagelijks geopend vanaf 10 uur met uitzondering van maandag en zondag, dan is het restaurant geopend vanaf 11 uur. Voor een high tea kun je hier vanaf 15 uur terecht.
hightea-zwolle

De Gillende Keukenmeiden

Een mangerie, opgericht door letterlijk twee gillende keukenmeiden, met huisgemaakte, pure en biologische producten. Je bent er welkom voor ontbijt, lunch, thee/koffie en lekkere taartjes.
De high tea begint bij 22.50 euro per persoon en de deluxe variant (want daar houden we van) kost 28.50 euro per persoon.

Info & Reserveren

Meerminneplein 7
8011 SW Zwolle
0655027690
info@gillende-keukenmeiden.nl
Website: Gillende Keukenmeiden

Openingstijden

Maandag 12 uur
Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open vanaf 9:00 uur
Zondag open vanaf 10:00 uur
hightea-zwolle

Het Vliegerhuys

Een brasserie met prachtige binnentuin. Bij binnenkomst is de grote leestafel niet te missen. Ook de kunstwerken die gepresenteerd worden door jonge kunstenaars zijn een echte eyecatcher. Het Vliegerhuys kent een rijke geschiedenis en bestaat al sinds 1450!
Onbeperkt thee, huisgemaakte patisserie, scones, quiche en nog veel meer! Te reserveren vanaf 2 uur ’s middags, voor 2 personen, voor 19.50 euro per persoon.

Info & Reserveren

Nieuwstraat 55
8011 TM Zwolle
0384221206
info@vliegerhuys.nl
Website: Het Vliegerhuys

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 10 uur
Zondag geopend vanaf 12.30 uur
hightea-zwolle
Heb jij nog toppers van hotspots die hier ontbreken? Deel het gerust en laat hieronder een reactie achter. P.s. de volgorde hierboven is willekeurig: ik ben van allemaal fan.


Meer Zwolle tips? Ontdek hier een compleet overzicht met hotspots in Zwolle

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

Comments:

 • Petra

  3 mei 2017

  Ik mis Brownies en Downies!

  reply...
  • Danielle Teunis

   3 mei 2017

   Ja mee eens, ook een goede tip!

   reply...
 • Kobus

  3 mei 2017

  Laatst een erg lekkere high tea bij Gelagkamer Hoogh

  reply...
  • Danielle Teunis

   4 mei 2017

   Leuk om te horen, bedankt voor de tip!

   reply...
 • Wil

  12 maart 2018

  Hofvlietvilla is ook heel erg lekker!

  reply...
  • Danielle Teunis

   21 maart 2018

   Zeker weten! Fijne plek, vooral in de zomer. We hebben hun ook meegenomen in onze top 10 hotspots van Zwolle.

   reply...
 • Brigitte

  4 februari 2019

  Bij De Vierjaargetijden aan de Melkmarkt in Zwolle verzorgen ze ook een fantastische high tea!

  reply...
  • Danielle Teunis

   11 februari 2019

   Bedankt voor de leuke tip Brigitte!

   reply...

post a comment