Top
  >  Hotels & Accommodaties   >  Slapen op een kampeervlot: een unieke overnachting op het water
Kampeervlot Marnemoende

Stap in een kano en vaar naar je eigen onbewoonde eiland. Een plekje om naar de zonsondergang te kijken en te slapen in een drijvende tent midden in de natuur. Voor dit tafereel is het niet nodig om de halve wereld af te reizen: je ervaart dit tijdens een overnachting op een kampeervlot bij jachthaven Marnemoende. Marnemoende ligt in natuur- en recreatiegebied de Hollandse IJssel, een gebied met ruim 60 ha bos. Lijkt het je wat om midden in het Groene Hart te overnachten op het water? En heb je zin om de drukte ontvluchten? Lees dan snel verder!

Je eigen vlot

Net buiten Jachthaven Marnemoende zijn vier drijvende kampeervlotten van 5×5 meter. Op ieder vlot staat een houten tent met aan beide kanten een eigen terras. De vlotten liggen een eindje uit elkaar. Als je op tijd incheckt, kun je zelf kiezen op welk vlot je gaat overnachten. Er is geen slechte keus: alle vier de plekken hebben namelijk een even prachtig uitzicht. Twee kampeervlotten liggen aan een klein eilandje waar je kunt rondlopen. Eén van die twee vlotten ligt op de overgang tussen de plas en de rivier. Hier heb je mooi uitzicht op de voorbij varende boten. De andere twee vlotten liggen naast het vogeleilandje. De eenden die op dit eiland wonen beschouwen kampeerders als onderdeel van hun omgeving. Op het eilandje wonen zelfs twee prachtige zwarte zwanen die graag een kijkje nemen bij het kampeervlot.

De jachthaven is vanaf het vlot nog zichtbaar, dus helemaal in ’the middle of nowhere’ ben je niet op het vlot. Maar geloof ons: eenmaal in je stoeltje op je eigen terras, voel je meteen het ontspannende effect van de natuurpracht om je heen.

Kampeervlot-kano-zwaan

 

Kampeervlot-Marnemoende

Back to basic

Een overnachting op het kampeervlot dwingt je om ‘back to basic’ te gaan. Er zijn geen voorzieningen op het vlot en het is alleen te bereiken met een Canadese kano. Alles wat je meeneemt vervoer je met de kano. Bij aankomst ligt de kano met basic uitrusting voor op het vlot al klaar: slaapmatjes, stoeltjes, twee gasbrandertjes, een lamp, jerrycan en een toiletemmer. Maar no worries: de kampeervlotten liggen echt vlak buiten de jachthaven. In plaats van de toiletemmer gebruiken, is het ook geen probleem om even op-en-neer te peddelen naar de haven om daar gebruik te maken van het sanitair.

De rest van de spullen neem je zelf mee, denk aan: een trui, slaapzak, pannetjes en ander kookgerei, een boek en wat spelletjes. Een winddichte jas of een extra trui is geen overbodige luxe. In de tent zelf zit je goed uit de wind, maar als je dat uitzicht eenmaal gezien hebt wil je niets liever dan de hele avond voor je tent zitten en om je heen kijken.

Koken-Kampeervlot-Marnemoende

 

Wat doe je als je even niks hoeft?

Het kampeervlot is de ideale plek om niets anders te doen dan genieten van de natuur, een duik te nemen in het water of lekker een boekje tet lezen. Mocht je toch de behoefte hebben aan wat meer actieve of culturele activiteiten, dan zit je bij Marnemoende ook goed!

 • Kano naar vestingstad IJsselstein. In het centrum kom je een aantal historische monumenten tegen zoals De Windotter, een van de grooste korenmolens die nu nog in bedrijf is. Ook de Sint-Nicolaasbasiliek is niet te missen, net als de de Oude St. Nicolaaskerk, de Hervormde Kerk of een prachtige gotische kerk die in 1310 gesticht werd. Als je met de kano naar IJsselstein gaat: houd dan rekening met de windrichting, want je moet ook weer terug!
 • Wandel of fiets een van de routes die vanaf Marnemoende start. Marnemoende is een officieel Toeristisch Overstappunt (TOP). Een TOP is een startpunt om de auto achter te laten en één van de vele fiets- of wandelroutes te volgen. De bosrijke omgeving rondom Marnemoende biedt met de diverse routes voor ieder wat wils.
 • Huur een sloepje of motorboot in de Jachthaven. Na het kanoën is het heerlijk om even zonder inspanning het water verder te verkennen.
 • ‘Worry less.. paddle more’. Ben je graag actief op het water? Huur een Supboard bij Sup & Beach of boek een lesje SUP & Wine, Full Moon SUP of Yoga SUP.
 • Relax met een lekker drankje in je hand en je voeten in het zand bij Beachbar Marnemoende. Of geniet van heerlijke streekgerechten tijdens een lunch of diner bij Rivers Marnemoende.

Marnemoende_ijsselstein

Boek je nacht op een kampeervlot

Je overnachting op het kampeervlot bij Jachthaven Marnemoende of één van de andere locaties boek je via Camping-raft.


Voor inspiratie voor andere unieke overnachtingen in Nederland lees ook ons artikel 5x Bijzonder overnachten in Nederland.

Comments:

 • Sjan

  14 juli 2022

  Dit wil ik graag gaan doen: stukje avontuur in de natuur dicht bij huis, geen gedoe met wachttijden op een vliegveld, niet lang in de auto en toch n nieuwe manier van kamperen.

  reply...

post a comment