Top
  >  Boeken   >  6x inspirerende reisboeken
Inspirerende-reisboeken

Laatst bijgewerkt op januari 13, 2021

Wil jij even helemaal wegdromen bij een goed reisverhaal? Of je dat nu leest vanuit je hangmat aan de andere kant van de wereld of vanaf de bank in het regenachtige Nederland, reiskriebels krijg je sowieso! Laat je meeslepen naar de meest afgelegen, inspirerende, duizelingwekkende en mooie plekken ter wereld. Veel leesplezier met deze inspirerende reisboeken!

Miss Yellow Hair, Hello! – Iris Hannema

Iris Hannema is reisjournalist voor onder andere ANWB Kampioen en schreef twee reisboeken. In Miss Yellow Hair, Hello! vertelt ze de bizarre, heftige en ongewone kanten van het reizen. Reizen gaat niet alleen over rozen. Ook dat maakt ze duidelijk in haar tweede boek: Het Bitterzoete Paradijs. Daarin reist ze naar vele eilandjes in de Stille Oceaan die toch iets minder paradijselijk zijn dan ze doen vermoeden.
Bestel Miss Yellow Hair, Hello!

Weg van de Wereld – Marica van der Meer

In Weg van de Wereld fietst de Nederlandse Marica 28.000 kilometer van Nederland naar Australië. Soms fietst ze alleen, soms deelt ze haar avonturen met een vriend die een stuk meefietst. Ze maakt kennis met de plaatselijke bevolking, ontdekt de cultuurverschillen, moet banden plakken en communiceren zonder woorden. Haar eindbestemming: de verjaardag van een vriendin in Adelaide.
Klik en bestel Weg van de Wereld

Inspirerende reisboeken

365 dagen onderweg – Floortje Dessing

Hoeveel landen Floortje ondertussen bezocht heeft, is bijna niet meer bij te houden. Ze reisde naar de meest afgelegen en bijzondere plekken op aarde. In 365 dagen onderweg neemt ze ons mee, deelt ze de ultieme tips om goedkope reizen te boeken en deelt ze haar favoriete reiswebsites. Wist je dat Floortje met de opbrengst van haar reisboeken de fair-tradekledingwinkel Nukuhiv heeft opgezet? Gaaf!
Bestel 365 dagen onderweg 

Rarely Seen – Photographs of the Extraordinary

In Rarely Seen deelt National Geographic foto’s van de meest bijzondere plaatsen op aarde. Plaatsen die weinig mensen zullen bezoeken in hun leven. Plaatsen waarvan veel mensen het bestaan niet eens weten. De ultieme inspiratiebron voor elke reisliefhebber!
Bestel het boek Rarely Seen
Inspirende reisboeken

Mijn Berlijn – Marjolein van der Kolk

Marjolein blogt op Berlijn-Blog.nl over haar leven in Berlijn. Ze weet alle leuke hotspots, routes en evenementen in Berlijn te vinden. Het is geen klassieke reisgids, Marjolein neemt de lezers mee via wandelingen door verschillende wijken langs haar favoriete adresjes. Een aanrader zowel voor iedereen die voor het eerst Berlijn bezoekt, als degene die voor de tiende keer in de Duitse hoofdstad is.
Klik en bestel Mijn Berlijn!

Beste streetfood ter wereld – Lonely Planet

Het leukste aan reizen is het proberen van nieuwe gerechten. Mee eens? Lees dan dit boek van Lonely Planet over de beste streetfood ter wereld. Wist je dat er in Singapore een kraam is met een Michelinster? In dit boek leer je niet alleen waar je de beste streetfood kunt halen, je leert het ook zelf koken. In het boek staan namelijk meer dan honderd recepten. Eetsmakelijk!
Bestel het reisboek Beste streetfood ter wereld!
Inspirerende reisboeken
Welk reisboek mis jij nog in dit lijstje? Laat het weten in de comments!


Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je live meegenieten van onze avonturen die wij delen op onze Insta Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Wil jij helemaal niets missen? Zorg dan dat je je aanmeldt voor de nieuwsbrief! Deze versturen wij 1x per week met alle laatste berichten. Reis met ons mee en volg ons!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment