Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  Les Menuires: meer dan alleen een skigebied
skigebied-frankrijk-les-menuires

Laatst bijgewerkt op januari 14, 2021

Ben je nog op zoek naar een leuke wintersportbestemming, of wil je meer dan alleen wintersporten? Pak dan nu je koffer in en bezoek Les Menuires! Het dorp in de Franse Alpen heeft meer te bieden dan alleen een fantastisch skigebied: de voorjaarsagenda staat namelijk vol met diverse evenementen.

Skigebied Les Menuires

Les Menuires ligt in het hart van het welbekende Trois Vallée en is een topbestemming voor jong en oud. Het Franse dorp staat bekend om haar veelzijdige afdalingen, hoogbouw uit de jaren zestig en zeventig en de nieuwe ‘ski in, ski out’ chaletwijken. Naast een fantastisch skigebied vind je er ook uitstekende restaurants en voorzieningen, zoals een moderne spa en zwembad.

Meer dan wintersport in Les Menuires

Vanaf de start van de kerstvakantie ligt er al een dikke laag sneeuw en de condities voor de komende weken beloven nog veel goeds voor je wintersport! Niet alleen de skifanaten kunnen zich uitleven in dit skigebied, ook festivalliefhebbers en yoga-fans kunnen hier naar hartenlust verblijven. Les Menuires organiseert dit voorjaar diverse evenementen en er is voor ieder wat wils!

Events in Les Menuires (voorjaar 2018)

10 t/m 17 maart – Elektro lovers opgelet! In de week van het Frozen Festival – een elektronisch muziekfestival – treden diverse DJ’s en bands op in de bars van Les Menuires. Dat betekent: voetjes van de vloer!
17 t/m 24 maart – Amsterdam Gay Pride move over! De 10e editie van de European Gay Skiweek komt namelijk naar Les Trois Vallées en Les Menuires.

skigebied-frankrijk-les-menuires

Gay Skiweek Les Menuires

24 t/m 31 maart – Even ontspannen van je studie? Kom dan de laatste week van maart naar Les Menuires. Snowbox en Snowshow organiseren House- en Techno party’s. Samen met honderden lotgenoten (lees: studenten) uit België en Polen belooft het een gezellige drukte met legendarische feesten te worden.
14 t/m 21 april – Wil jij je weer helemaal zen voelen? Dan is de Yogi Ski Week wat voor jou. Deze week staat in het teken van welzijn met yoga- en meditatiesessies, Shiatsu en massages. Even een momentje voor jezelf!
Je hoeft je dus niet te vervelen in skigebied Les Menuires dit voorjaar! Laat jij ons weten welk event jou aanspreekt?


Nog niet uitgelezen over Les Menuires?

Dit artikel is geschreven door Colinda van Soest. Naast haar baan als docente, reist Colinda graag de wereld rond. Zo heeft ze al aardig wat mooie plekken mogen ontdekken in Azië, zoals Thailand en Indonesië, maar heeft ze ook binnen Europa al aardig wat bijzondere plekken van haar lijstje mogen strepen. 

post a comment