Top
  >  Europa   >  5 x luxe overnachten in Frankrijk
hotel-castel-damandre-facade-les-planches-travel-rumors-overnachten-in-frankrijk

Frankrijk is natuurlijk de beste plek om je tent op te zetten en te genieten van zomerse temperaturen. Of om in een hotel te verblijven waarbij je met een halve voet al in het centrum zit. Maar voor iedereen die deze vakantie een keer wat anders wil, zijn er nog meer speciale plekken om luxe te overnachten in Frankrijk. Hotelketen Logis d’Excepion heeft 28 verschillende en uitzonderlijke hotels in Frankrijk die jouw vakantie gegarandeerd nóg beter maken. Van kastelen à la Sisi tot boomhutten voor je innerlijke Jane en Tarzan. Wij zetten de leukste vijf voor je op een rijtje. 

1. Hôtel le Château d’Orfeuillette Rest. le Théophile – Occitanie

Oui oui, alleen de naam roept al de nodige vakantiekriebels op. Dit typische Franse kasteel stamt uit de 19e eeuw en is omgeven door velen meren en honderd jaar oude sequoia-bomen. Laat je niet voor de gek houden door de buitenkant, want de binnenkant van Hôtel le Château d’Orfeuille Rest. le Théophile heeft een moderne inrichting en zelfs een openluchtzwembad, sauna en is omringt door tuinen. Je vindt dit idyllische hotel in Occitanie (Zuid-Frankrijk).

hotel-le-chateau-dorfeuillette

2. Domaine Pech et Lafon  –  Aquitaine

Uiteraard zijn dit niet de boomhutten die we kennen van vroeger. Nee, de boomhutten van Domaine Pech et Lafon hebben de nodige make-overs gehad waardoor je nu geheel in luxe kunt overnachten. De boomhutten hebben een jacuzzi op het terras en je hoeft de hut niet uit, omdat het hotel jouw een gastronomisch ontbijt en diner naar de hut toe brengt. Optimaal genieten dus!

domaine-pech-et-lafon-aquitaine-travel-rumors

3. Castel Damandre – Bourgogne

Wijnliefhebbers opgelet. Castel Damandre is gevestigd in de watermolen die midden in de vallei van de wijngaarden van Airbos te vinden is. Je slaapt dus op loopafstand van de meest heerlijke wijnen. Het hotel heeft daarbij ook een restaurant waar Chef Mathieu met lokale ingrediënten de lekkerste gerechten voor je klaarmaakt. Kortom: het ontbreekt je aan niets in de Bourgogne.

castel-damandre-bourgogne-travel-rumros

4. Hôtel Spa la Butte – Bretagne

Heerlijk overnachten met uitzicht op de baai, dat komt in dit moderne hotel zeker goed. Hotel Spa la Butte ligt in het kleine dorpje Plouider in Bretagne en heeft een spa met een fenomenaal uitzicht op zee. Ook het restaurant is zeker noemenswaardig doordat het een Michelinster heeft en onder leiding van Chef Nicolas regionale en seizoensgebonden gerechten serveert.

hotel-spa-la-butte-chambres-travel-rumors

5.  Château de Labro – Occitanie

Hadden we het net over een typisch Frans kasteel, dan is dit kasteel dat zeker. Het lijkt afkomstig uit een Disney-film, maar dit kasteel dat voor de helft begroeid is met mos en planten is zeker geen sprookje. Iedere kamer heeft een ander thema en is door de eigenaar zelf ingericht met antieke spullen. Daarnaast heeft Château de Labro een zwembad dat omgeven is door wijnstokken en een heuse pianobar. Eum, hallo super-de-luxe overnachten in Frankrijk!

chateau-de-labro-occitanie-travel-rumors


Heb jij jouw droom accommodatie voor het overnachten in Frankrijk​ nog niet gevonden in dit rijtje?

Wij hebben al eerder geschreven over bijzonder overnachten in Frankrijk, wellicht staat-ie hier wel tussen!

post a comment