Top
  >  Europa   >  Duitsland   >  Word zen in het Zwarte Woud
Zen-worden-in-Zwarte-Woud

Laatst bijgewerkt op juli 14, 2020

Dit keer geen actieve vakantie in het Zwarte Woud, maar een tripje waar je helemaal zen van wordt. Tussen alle verplichtingen door zijn een beetje rust en ontspanning een welkome afwisseling. Dus laat je mountainbike maar lekker thuis, deze vakantie doe je het rustig aan. Overal in het Zwarte Woud (Schwarzwald) vind je lage bergen, kronkelende beekjes en pittoreske dorpjes. Stond een bezoek aan het Zwarte Woud eerder nog vooral in het teken van sportactiviteiten, vandaag de dag komen steeds meer mensen naar deze heerlijke plek om één te worden met zichzelf en de natuur. Om jou te helpen bij het plannen van een heerlijke relax trip geven wij je hieronder alvast drie must-do activiteiten:

Guided Forest Bathing with Guide

Forest Bathing: de nieuwste trend op zen-gebied. In plaats van een echt bad te nemen, dompel jij je onder in de natuur. Door heel bewust en langzaam te wandelen ga je van doen, doen, doen dus lekker ‘zijn’. In complete stilte en met alleen het geluid van dieren en ritselende takjes op de achtergrond, worden je zintuigen optimaal geprikkeld. Hierdoor word je één met de natuur en ontdek je de wereld vanuit een ander perspectief. Binnen de kortste keren zorgen de groene kleuren, de stilte van het bos en de nodige ademhalingsoefeningen ervoor dat alle stresshormonen jouw lichaam verlaten. De kalme woorden en begeleiding van de gids geven je het laatste zetje dat je nodig hebt om helemaal tot rust te komen en alleen maar oog te hebben voor de prachtige omgeving. Guided Forest Bathing is dus zeker een aanrader om te doen.

Zwarte Zwarte Woud DuitslandWoud Duitsland

Herb tour

Vaak fiets en wandel je zonder dat je het weet langs een overvloed aan eetbare wilde planten, bessen, paddenstoelen, noten en zelfs bomen. Tijdens de Herb tour van Gisela Schreiber ontdek je hoe eetbaar de natuur en dus ook je eigen achtertuin is. Samen met een groepje andere wildplukkers ga je op pad om te kijken wat er te plukken en te rapen valt. Ondertussen vertelt Gisela je precies welke planten een wonderlijk effect hebben op je gezondheid, maar ook welke je beter niet kunt eten.

Naast je vermogen om te voelen, zien en ruiken wordt ook een beroep gedaan op je smaakpapillen. Door te proeven raak je vertrouwt met de natuur en ontdek je dat hele ‘normale’ planten, kruiden en bomen een groot effect kunnen hebben op je gezondheid. Zo bevat een brandnetel 7 keer zoveel vitamines als een sinaasappel, zorgt het drinken van de sleutelbloem ervoor dat negatieve gevoelens verdwijnen en helpt het eten van de galium plant tegen epilepsie en stress. Genoeg te leren dus. Met een arsenaal aan kruiden binnen handbereik, wordt iedere wandeling vanaf nu een mini avontuur.

Zwarte-Woud-Duitsland

Paardrijden in het bos

Galopperen over de heuvels, draven langs geurende weiden en waden door rustig stromende beekjes. Op de rug van een paard ontdek je het Zwarte Woud op een unieke manier. Door de ritmische loopbewegingen van het paard kun je volledig ontspannen en heb je alle tijd om te genieten van al het moois om je heen. De ultieme zen ervaring.
Wil je meer informatie over de regio? Bezoek dan de site van het VVV-kantoor.

Omgeving-Zwarte-Woud


Wil je iets actiefs doen in het Zwarte Woud?

Ontdek hier de mooiste wandelroutes van het Zwarte Woud.

Dit is een artikel uit de zomereditie van het Travel Rumors magazine. Wil je meer lezen, bekijk hier het magazine!

post a comment