Top
  >  Bestemmingen   >  Een zomer in de bergen: ontdek Vorarlberg in Oostenrijk
Vorarlberg-Oostenrijk-vakantie

Laatst bijgewerkt op juli 14, 2020

De echte skifanaat is vast wel bekend met winterparadijs Vorarlberg in Oostenrijk. De witte bergen staan misschien nog vers in je geheugen en je kunt de sneeuw bijna voelen. Ondertussen is daar het zonnetje ook doorgebroken en bieden de hoge bergen en prachtige landschappen een fijne vakantiebestemming voor in de zomer. Maar er is meer waarom je Vorarlberg in de zomer moet bezoeken. Wij noemen de redenen voor je op!  

1. Wandelen in Vorarlberg

Wandelschoenen zijn een must tijdens je vakantie in Vorarlberg. Met ontelbaar veel wandelpaden, prachtige vergezichten en kraakheldere beekjes ga jij je vakantie voornamelijk buitenshuis vieren. Ontdek de omgeving op eigen tempo of loop mee met een gids, Vorarlberg is door haar schitterende omgeving een fijne plek om te wandelen.

Doordat er verschillende wandelpaden zijn, is er altijd eentje die bij jou past. Kies voor een eenvoudig pad of beklim de stijlen bergen met een moeilijker pad. Voor de liefhebbers zijn er ook wandelpaden waarbij je meteen de Oostenrijkse keuken en cultuur leert kennen. Zo sla je dus drie vliegen in één klap.

zomer-vorarlberg-oostenrijk

Wandel naar de top van de Kanisfluh

De wandelpaden lopen door de natuur heen, maar kun je er ook voor kiezen om naar de dorpen in de nabije omgeving te gaan. Wandel bijvoorbeeld naar het dorpje Krumbach en loop door de venen waar de omgeving bekend om staat. Of pak de kabelbaan en bewandel de bergroutes zoals die bij het drop Bezau en sta binnen enkele minuten op het Baumgarten-Niedere uitzichtpunt. Geluiden van de drukke stad vallen hier compleet weg en kun je hier je pad vervolgen met de andere wandelroutes die op grote hoogte te vinden zijn. Met een prachtig uitzicht over de Niedere Höhe berg is dit zeker een aanrader voor je vakantie.

Handig om te weten: wanneer je langer dan drie dagen in Vorarlberg verblijft, krijg je een guest card waarmee je gratis gebruik kan maken van het OV, de kabelbanen en zwembaden. Deze kun je krijgen bij verschillende hotels in de omgeving, zoals The Bregenzerwald.

2. Ontspannen in Vorarlberg

Wanneer je geen zin hebt om kilometers te gaan wandelen, biedt Vorarlberg in de zomer ook de nodige ontspanning. Neem bijvoorbeeld een goed boek mee op reis en geniet van de adembenemende omgeving terwijl je in je boek duikt. Duik je liever in het water? In één van de velen beekjes die de provincie rijk is, is dat zeker mogelijk. Verschillende plaatsjes bieden diverse watersporten aan zoals suppen, zeilen en zelfs windsurfen.

vorarlberg-oostenrijk

Meren, beekjes en watervallen in Vorarlberg

Maar ook yoga of mediteren in de vredige omgeving van Arlberg Alpin is een aanrader. Kies voor een combinatie met een wandeling en een yoga les en leer de prachtige natuur nog beter kennen. De natuur die rustig mee wuift met de wind, in de verte hoor je het geluid van een kabbelend beekje en boven je wat tjirpende vogels. Dat noemen ze nou pure ontspanning.

Wanneer je wilt ontspannen en iets actiefs wilt gaan doen, zijn er ook tal van mogelijkheden. Zo kun je in het bergdorp Lech Zürs am Arlberg golfen op de hoogste golfbaan van Oostenrijk waar je een prachtig uitzicht hebt op de bergen. En kun je in Kleinwalsertal, een gebied dat omgeven is met 36 bergtoppen, de omgeving verkennen op een e-bike terwijl een gids je alle highlights laat zien.

3. Cultuur proeven in Vorarlberg

Wie aan Oostenrijk denkt, denkt vast meteen aan de reclame van een chocolademerk met een paarse koe. De kans is klein dat je deze in Vorarlberg gaat zien, maar de provincie heeft wel een hele rijke geschiedenis. Een groot deel van de plaatsen zijn nog in de huidige staat gebleven en vind je er authentieke kerkjes, mooie vakwerkgebouwen en in Breqen, een stad aan het meer de Bodensee, zelfs een kasteeltje.

De grootste stad van Vorarlberg is Dornbirn, dat  tegen twee diepe kloven aanligt. Door de bosrijke omgeving en de pittoreske dorpjes in de omgeving is Vorarlberg in de zomer net een ansichtkaart uit een souvenirwinkel.

vakantie-vorarlberg-oostenrijk

Het Oostenrijkse plaatje!

En heb je toch behoefte aan die chocolade reep gekregen? In het dorpje Bludenz vind er ieder jaar op de tweede zaterdag van juli een internationaal chocoladefeest plaats met spelletjes en Milka-repen. Ook leuk: de chocoladefabriek vind je ook in deze stad!


Ben je nog niet overtuigd?

Wij hebben al eerder geschreven over waarom Vorarlberg in de zomer een uitstekend idee is!

Heb jij goede ervaringen met een zomer in Oostenrijk? Deel dan hieronder jouw tips!

post a comment