Top
  >  Europa   >  Indoor skiën bij Montana Snowcenter in Westerhoven
montana-snowcenter-westerhoven-fi

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Kun jij dit jaar niet op wintersportvakantie maar wil je wel graag op de latten staan? In Nederland zijn er een aantal opties aan indoor skihallen. Ga bijvoorbeeld naar Montana Snowcenter in Westerhoven: de meest energiezuinige skihal van Nederland!

Montana Snowcenter bevindt zich ten zuiden van Valkenswaard, in de omgeving van Eindhoven. De skihal beschikt over twee pistes: een kleine en een grote piste. Je kunt er het hele jaar terecht om lekker te skiën en te snowboarden. Dit doe je dan ook op échte sneeuw.

Pistes

Montana beschikt over een buckelpiste met een big jump en een les piste. De langste piste is 140 meter lang. Naast de lange piste bevindt zich een sleeplift. Deze lift wordt over het algemeen alleen gebruikt door ervaren skiërs en snowboarders. In het midden van de hal vind je een lopende band, waardoor je zowel op de kleine als op de lange piste kunt uitstappen. Handig! Aan de linkerkant vind je nog één lopende band die speciaal voor de kleine piste is.

De baancapaciteit bij Montana is ongeveer 150 personen. Wel hangt dit af van de samenstelling. Zo kunnen er bijvoorbeeld niet 150 beginners tegelijk bij de kleine piste skiën. Good to know: als je vrij wilt skiën en snowboarden, moet je geoefend zijn.

montana-snowcenter-westerhoven

Zipfelbob

Een echte must do bij Montana: Zipfelbob. Bij Zipfelbob zit je op een klein sleetje, waar alleen je billen op passen. Op het sleetje zit een joystick waarmee je een beetje kunt sturen. Je kunt ook van links naar rechts sturen door je hand in de sneeuw te steken en je gewicht te verplaatsen. Als je wilt remmen, doe je dit door je hakken in de sneeuw te steken. Met Zipfelbob kun je geweldige wedstrijden doen: wie het snelst beneden is, over kleine sneeuwheuvels glijden, slalommen tussen pionnen, etc. Een echte waaghals haalt hier behoorlijke snelheden mee!
Tip: Montana Snowcenter biedt dit niet dagelijks aan. Informeer dus van tevoren naar de mogelijkheden.

montana-snowcenter-westerhoven

Lessen in skiën en snowboarden

Heb je (nog) geen ervaring met skiën? Dan kun je bij Montana een introductieles volgen. Deze les duurt ongeveer een uur. Het volgen van een privéles vind ik zeker een aanrader. Zelf was ik een echte beginner; ik werd goed begeleid en ik heb de kneepjes van het skiën snel geleerd in mijn les. Een privéles boek je vanaf €59,90 euro.

Uiteraard kun je er ook ‘gewone’ lessen volgen. Voor 3 vip lessen van anderhalf uur betaal je €165 euro. Dit is inclusief materiaalhuur en exclusief kleding. Na de les krijg je ook nog een lekker drankje.

montana-snowcenter-westerhoven

Restaurant

Nadat je lekker van de pistes geroetsjt bent kun je in de gezellige ‘Montana bar’ terecht voor een lekker drankje of diner. Je eet hier à la carte of je kiest uit een groepsmenu (indien je met een groep komt). Vanuit het restaurant heb je uitzicht op de piste!
Tip: warm lekker op en neem hier de warme choco met een warme apfelstrudel.

Wintersport shop

Op de begane grond van Montana Snowcenter vind je de receptie en de skiverhuur. De spullen die er verhuurd worden, worden regelmatig vervangen. Zo heb je altijd perfect materiaal!

Ook bevindt zich hier de wintersport shop: Gunneman Snowsports. In deze winkel vind je een uitgebreide collectie wintersport artikelen.

montana-snowcenter-westerhoven


Inspiratie opdoen voor een volgende wintersportvakantie? Lees dan hier onze verhalen over wintersport

post a comment