Top
  >  Europa   >  Noorwegen: deze routes moeten op jouw bucketlist!
Noorwegen-bucketlist

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Kletterende watervallen, groene valleien en adembenemende uitzichten: Noorwegen staat bekend om haar adembenemende landschappen. The Atlantic Road en The Trollstigen Road leiden je hier dwars doorheen. Vanuit de auto geniet je van de mooiste routes die Noorwegen te bieden heeft.


Reisvideo: Rondreis door de Fjorden van Noorwegen


The Atlantic Road

Wanneer je een bezoek brengt aan Noorwegen mag de Atlantic Road niet ontbreken in je reisschema. Deze Atlantische weg is één van de mooiste toeristische autoroutes ter wereld en verbindt verschillende eilanden door middel van 8 bruggen met het Noorse vasteland. Onderweg geniet je van een woest en ongerept landschap. Je reis start in Kårvåg en eindigt in Bud. Vanuit je auto heb je een waanzinnig uitzicht over de Atlantische Oceaan en wanneer je even lekker wegdroomt of uren door je raam naar buiten kijkt, heb je kans dat je zelfs walvissen of zeehonden spot. Niet alleen het uitzicht, maar ook de Atlantic Road zelf is een genot om naar te kijken. Door de bijzondere bouwconstructie een opvallend geheel van dammen en bruggen. Een rit over deze bijzondere route is er één uit duizenden.

noorwegen-the-atlantic-road

The Atlantic Road in Noorwegen

Wanneer je toe bent aan een stop, kun je op de eilanden verschillende leuke attracties bezoeken. Wij zetten een aantal must sees op een rij.

Askevågen

Het uitkijkpunt in Askevågen is een bezoek meer dan waard. Op het uiteinde van een golfbreker vind je een rustige, maar bijzondere spot. Doordat het uitkijkpunt volledig gemaakt is van glas geniet je van een spectaculair, 360 graden uitzicht op de oceaan en de bergachtige kust. No worries, door het glas word je goed beschermd tegen het geweld van de golven. Meer informatie over Askevågen lees je hier.
mooiste-routes-noorwegen

Hågå

Alleen al bij het zien van foto’s van Hågå, word je nieuwsgierig. De niet-verwachte kunst in de Noorse natuur maakt van Hågå een interessante hotspot. Voordat je Vevang in rijdt, zie je een aantal verschillende witte stenen. Deze grote, zuilvormige stenen liggen in het water en tussen kleine heuveltjes. Ze zijn gemaakt door de kunstenaar Jan Freuchen, maar de betekenis is niet helemaal duidelijk. Hoogstwaarschijnlijk heeft het iets te maken met de Midgaardslang, een enge slang uit de Noordse mythologie, brrr.
mooiste-routes-noorwegen
Nieuwsgierig naar wat Hågå nog meer te bieden heeft? Lees gerust verder.

The Trollstigen Road

In de buurt van The Atlantic Road vind je The Trollstigen Road. Ideaal, omdat je zo in no-time van het ene moois direct doorrijdt naar het andere. The Trollstigen Road is anders, maar zeker niet minder mooi. Geniet je tijdens je rit over the Atlantic Road van de oceaan, op deze route draait alles om de bergachtige natuur. Om de paar honderd meter vind je een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht. Bergkammen, watervallen, diepe fjorden en groene valleien; je kijkt je ogen uit en geniet van de natuur op haar best. De wegen leiden je langs bergen en op sommige stukken ga je zelfs door bergen. Een grappig detail is dat de bergen ook namen hebben, zoals: Kongen (koning), Dronningen (Koningin) en Ørnevegen (de Adelaarsweg), het steilste gedeelte van de route. The Trollstigen Road geeft zelfs de echte durfal een adrenalinekick.

noorwegen-the-trollstigen-road

The Trollstigen Road in Noorwegen

Van bizarre uitkijkpunten tot mooie watervallen, tijdens deze route is genoeg te zien. Hieronder lees je over onze favoriet stop.

The Trollstigen Plateau

Op de top van Trollstigen, een 858 meter hoge berg, is het Trollstigen Plateau. Je vindt hier verschillende restaurantjes, een toilet en twee prachtige uitkijkpunten die een mooi uitzicht bieden over het platteland. Ondanks dat The Trollstigen Road ieder jaar opnieuw door ontzettend veel toeristen wordt gevonden, is een ritje over deze bijzondere route zeker de moeite waard. Op de website van Fjord Norway lees je meer info.

Meer Noorwegen tips?

Lees dan vooral ook onze Noorwegen tips per stad met toffe hotspots, of de city guide over de Fjorden in Noorwegen.


Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je live meegenieten van onze avonturen die wij delen op onze Insta Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Wil jij helemaal niets missen? Zorg dan dat je je aanmeldt voor de nieuwsbrief! Deze versturen wij 1x per week met alle laatste berichten. Reis met ons mee en volg ons!

Comments:

  • Ton van den Berg

    31 maart 2022

    Goedendag, is de “ Trollstigen Road” te doen met een half integraal camper van 7mtr. lang?

    reply...

post a comment