Top
  >  Bestemmingen   >  Weekend Valancia: je city guide voor deze Spaanse stad!
City-guide-Valencia

Laatst bijgewerkt op augustus 10, 2020

Valencia: de stad die cultuur ademt en bruist in volle glorie. Door het fijne contrast van historische panden en moderne architectuur is de Spaanse stad de perfecte plek voor een stedentrip. Valencia is, zoals wat bij haar buursteden wel het geval is, nog niet bijzonder in trek door toeristen waardoor je als een echte Valenciaanse de stad kunt leren kennen in slechts een weekend. Ga de Spaanse cuisines proberen als echte locals, sport mee in één van de velen parken of snuif de cultuur op die de stad op iedere hoek of straat uitademt. Kortom: Valencia is zeker het bezoeken waard! Wij zijn fan en delen daarom onze city guide met tips wat je zeker moet doen tijdens je bezoek aan de Spaanse stad. Vamos!

1.     Eten als een echte local

Net zoals de stad, kent de Spaanse keuken ook de contrasten van traditionele gerechten met een moderne draai. Dit maakt het dat alle liefhebbers van de Spaanse keuken in hun handen kunnen knijpen wanneer ze in Valencia gaan eten. Met de verschillende bistro’s en restaurants zullen je smaakpapillen namelijk overuren maken.

Restaurants in Valencia

Een aanrader voor de mediterrane keuken is restaurant Balcec. Schuif aan bij het restaurant van Llisa Negra en met drie Michelin sterren ben je verzekerd van een goed en smakelijk gerecht op je bord. Met voornamelijk veel groenten uit de streek en vis dat een paar meter verder uit de haven van Valencia is gevist, kies je bij Balcec voor de typische Spaanse cuisine.
Naast de uitgebreide keuken staat de Spaanse keuken ook voor samen eten en samen genieten. De meeste locals zul je dan ook vinden bij ‘Convent Carmen’, een oude kloostertuin van 400 jaar oud waar nu allemaal foodtruck staan. Deze tuin was eerst niet toegankelijk voor Valencianen, maar is nu omgetoverd tot culturele hotspot waar je kunt genieten van meer dan 100 verschillende gerechten. Zeker een must go!
restaurants-Valencia

2.     Bezienswaardigheden: aan cultuur geen gebrek

Wie aan Valencia denkt, denkt natuurlijk meteen aan de historische panden vol met een rijke geschiedenis en de architectuur dat rondom de stad staat. Het is daarom ook dat de stad in 2020 de ‘European Design Awards’ organiseert en zelf ook kans maakt op de titel ‘Design Capital of the World 2022’. Je begrijpt, dat word je niet zomaar!

De visserswijk Cabanyal

Valencia heeft daarom ook genoeg te beleven voor de ware cultuursnuivers onder ons. Zo is de visserswijk Cabanyal zeker een aanrader wanneer je de typische Spaanse sferen van dichtbij wilt meemaken. Deze kleurrijke wijk biedt de nodige restaurants en zelfs een openluchtmarkt waar je bij diverse restaurants kunt genieten van Spaanse delicatessen. Ook hebben alle woningen dezelfde uitstraling als hoe ze destijds gebouwd zijn waardoor je terug in de tijd gaat bij het wandelen door de ietwat schuine straatjes.

De wijken Carmen en Ruzafa

Voor de moderne cultuur bieden de wijken Carmen en Ruzafa ook veel door de hoeveelheid street art die op iedere hoek te vinden is. Deze street art is gemaakt door het Valenciaanse graffiti-duo Pichiavo en veel onontdekte kunstenaars uit de stad en alleen daarom zeker de moeite waard om al fietsend of wandelend te bekijken!

Ciutat de les Arts y Ciencias

Valencia staat uiteraard bekend om ‘Ciutat de les Arts y Ciencias’, de ronde architectuur gebouwen omgeven door water. Deze bijzondere gebouwen staan op het UNESCO-werelderfgoed en is van veraf al een prachtig gezicht om te zien. Beleef dit moderne stuk van de stad op een andere manier en ga naar L’Umbracle, een overdekte palmbomentuin waar in de zomer een terras en outdoor restaurant te vinden is. Vooral met de zonsondergang dat op de kunstwerken weerkaatst is het zeker een prachtig gezicht om de beelden in volle glorie te aanschouwen.

bezienswaardigheden-Valencia

Ciudad de las Artes y las Ciencias

3.  Sporten

Valencia, de stad van cultuur, smakelijke gerechten en… sport! Precies, Valencia is een hele fijne stad om een sprintje te trekken of stevig door te stappen. Door het groene park ‘Jardines del Turia’ kun je één van de velen paden volgen om een eindje te gaan hardlopen. Ren bijvoorbeeld al je energie eruit op de ‘Circuit 5K’ of kies voor de loopstrook dat loopt door tuinen, onder bruggen en langs de fonteinen bij Palau de la Música. Al rennend snuif je dus al een hele hoop van de stad op!

Valencia: hardloopstad van het land

Voor de fanatiekeling biedt Valencia ook veel sportevenementen aan zoals de bekende marathon en de 10K. Het is daarom ook dat de Spaanse stad de hardloopstad van het land wordt genoemd. Iets dat ze dit jaar voor de 39e keer met de marathon weer waarmaken! De hele stad staat dan in het teken van de wedstrijd en deelnemers van de marathon krijgen een uitzonderlijk uitzicht wanneer ze al rennend de route langs de haven en door het centrum volgen.

3.     Borrelen met een bijzonder uitzicht

Tja, wanneer je eenmaal in de stad van de mooiste rooftopbars bent, moet je daar ook zeker heen gaan. Wat is er immers beter dan al genietend van je cocktail kijken naar de stad dat langzaam begint te leven aan het einde van de dag? Gelukkig kent Valencia genoeg leuke plekken om dat te doen waardoor jij je geen seconden hoeft te vervelen!

Bars in Valencia

In het hartje van het centrum vind je ‘Ateneo Mercantil’ dat grenst aan het Stadhuisplein van Valencia. Doordat je middenin het centrum zit, heb je dus ook een prachtig uitzicht over de vele momenten die Valencia kent.
weekend-Valencia
En psst! Geheim voor toeristen, maar onder locals is de rooftopbar ‘La Terraza VLC Urban Club’ een grote favoriet. Op dit terras heb je een adembenemend uitzicht over de stad en kun je hier ultiem genieten. Het restaurant is elke dag open en de beste plek voor wanneer je met vrienden, je partner of het complete gezin de stad van een bijzonder perspectief wilt zien. En niet verder vertellen hé! Let op: La Terraza VLC Urban Club is alleen geopend van april tot september.


Wil jij meer lezen over Spanje? Wij hebben al eerder een artikel geschreven over het veelzijdige decor van Spanje en nemen je mee langs de fijnste plekken die het land heeft! 

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment