Top
  >  Eten & Drinken   >  6x plekken om lekker te ontbijten in Tilburg
ontbijt-nieuwland

Mensen noemen het ontbijt niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag. Van een super uitgebreid ontbijt met alles erop en eraan tot snel maar smakelijk: begin je dag goed met een ontbijt bij één van deze favoriete plekken in Tilburg.

BijZestig

Dit is niet alleen een heel aangenaam plekje, maar ook het állermooiste in dit lijstje. Het is van de straatkant niet echt te zien, maar achter de gevel van dit monumentale pand schuilt BijZestig. De hoofdrolspeler in dit alles is het huis zelf. Het telt slechts twee ramen aan de voorkant, daarachter ligt een indrukwekkende pijpenla. Stijlvol ingericht zonder oubollig te zijn. Hier geen poespas of hippe gerechten, maar gewoon kwalitatief goede producten. Zoals ONTBIJTJEZESTIG, met bammetjes, yoghurt, huisgemaakte granola en met verse jus en koffie.
Website: BijZestig
Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag geopend van 08:00 uur tot 17:00 uur.
ontbijten-in-tilburg

Locals

Één van de beste manieren om je dag goed te beginnen, is met een hele goede koffie. Het liefst eentje van de zelf gebrande koffiebonen van Locals. Start je dag nóg beter met een ontbijtje van Locals: naast lekkere lunches, serveert Locals ook top ontbijt! Zoals good old wentelteefjes met vers fruit of een peanutbutter banana bowl. Locals werkt alleen met streekproducten van lokale leveranciers en bereidt alles met liefde. Ze staan voor pure ambachten braden zelf hun eigen koffie, En dat proef je!
Website: Locals
Openingstijden: maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 uur tot 17:30 uur en op zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur.
ontbijten-in-tilburg

Bikken en Bakken

Croissantjes op traditional Franse wijze, gecombineerd met een verse cappuccino. Dat is een lekkere start van de dag. In het oude monumentale Falconpand in de Piushaven vind je Bikken en Bakken. Het is meer dan alleen een ambachtelijke bakkerij. Je kunt hier ook terecht voor een lekker vers ontbijtje met keuze uit verschillende belegde broodjes of gewoon voor een kopje koffie. Bij Bikken en Bakken streven ze ernaar om ‘brood te bakken zoals opa dit deed’. Dit houdt in dat zij in hun producten geen toevoegingen gebruiken die niet noodzakelijk zijn. Wat ook leuk is is dat vanuit de winkel en lunchroom de bakkerij te zien is. Zo kun je dus zien hoe de bakkers brood, gebakjes en andere specialiteiten maken.
Website: Bikken en Bakken
Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag geopend van 08:00 uur tot 18:00 uur, zaterdag van 07:00 uur tot 17.00 uur en zondag van 08:00 uur tot 14:00 uur.

Pig en Rye

Een kickstart ontbijt waar je de hele dag goed op gaat: dat doe je met het huisgemaakte lekkernijen van Pig en Rye. Zoals de Bacon Sandwich met huisgemaakt spek op zelfgebakken zuurdesembrood. Of Smashed Avocado op zuurdesemtoast met een zachtgekookt ei, geroosterde tomaat, seizoensgroenten en kruiden. Do we need to say more? Tip, als je er dan toch bent: de verse broodjes en pastries zijn ook perfect om mee te nemen. Wat ook bijzonder is aan Pig en Rye is dat ze geen wifi hebben en elke dag tussen 12.00 en 15.00 een laptop vrije zone zijn.
Website: Pig & Rye
Openingstijden: maandag van 10 uur tot 16 uur, dinsdag tot vrijdag van 8.30 uur tot 17 uur, zaterdag van 8 uur tot 17 uur en zondag van 9 uur tot 16 uur.

Lunchcafé Nieuwland

Het fijne plekje in het hart van het centrum wist al eerder plekjes te verwerven in favorietenartikelen op Travelrumors. En dit lunchcafé serveert, anders dan de naam laat vermoeden, ook heerlijk ontbijt waarmee je jouw dag voedzaam start. Zoals met een bosvruchten-havermout ontbijt uit de oven of Oeuf cocotte met boerenkaas en broodsoldaatjes. Of ga all out en kies voor Ontbijtje Nieuwland, dit is een compleet ontbijtje met verse jus, koffie of thee, yochurt en een keuze uit verschillende ontbijtgerechten.
Website: Lunchcafé Nieuwland
Openingstijden: van maandag tot en met zaterdag van 09:30 uur tot 17:30 uur.
ontbijten-in-tilburg

Poké and more

Laat je niet misleiden door de naam! Poké and more serveert inderdaad het gelijknamige gerecht, maar óók hele mooie smoothie bowls. En die mag je helemaal zelf samenstellen! Kies bijvoorbeeld voor de basis uit sojayoghurt, acai of pitaya pink en uit vijf verschillende toppings uit het uitgebreide assortiment. Want, je start je dag gegarandeerd goed met zo’n heerlijke, energievolle smoothie bowl.
Website: Poké and more
Openingstijden: maandag en zondag van 12:00 uur tot 21:00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 uur tot 21:00 uur en zaterdag van 10:00 uur tot 21:00 uur.
ontbijten-in-tilburg


Na je ontbijt toe aan een lekker bakje koffie?

Comments:

 • Jamie

  21 januari 2019

  Lunchcafe nieuwland is niet (meer) open op zondag.

  reply...
  • Danielle Teunis

   11 februari 2019

   Dank je wel Jamie voor je scherpe blik!

   reply...

post a comment