Top
  >  Eten & Drinken   >  4X goede koffie in Tilburg
5-koffie-tilburg

Goede koffie drinken in Tilburg op een gezellige plek, heerlijk terras of een hippe koffiebar. Gezellig met vrienden bijkletsen terwijl je geniet van je kop koffie of tussen het shoppen in Tilburg door genieten van een heerlijke cappuccino. Je hebt altijd een goed excuus om bij één van deze favoriete plekjes langs te gaan! De vier leukste koffietentjes van Tilburg op een rij:

1. Buutvrij creatief koffiecafé

Drie jaar geleden ontstaan vanuit een succesvolle crowdfunding en sinds dag 1, één van de meest populaire koffietenten in Tilburg. Aan de muur hangen kunstwerken en prenten van beginnende kunstenaars die te koop zijn. Naast lekkere koffie kun je bij Buutvrij ook terecht voor de beste carrotcake, verse sapjes, ontbijt en lunch. Probeer hier zeker ook het broodje Truffeltastich!
Website: Buutvrij
Openingstijden: Elke dag geopend tot 18.00 uur.

Goede koffie Tilburg

Buutvrij creatief koffiecafé

2. Locals

Al zodra je de drempel van het gezellige en knusse plekje in Tilburg overstapt, ruik je het al: binnen in Locals branden ze hun eigen koffiebonen. Je kunt hier ook heerlijk lunchen. Locals werkt alleen met streekproducten van lokale leveranciers en bereiden alles met liefde. En dat proef je! Naast enkele vaste lunchgerechten wisselt de kaart regelmatig. Zo kun je elke keer weer wat nieuws proberen en heb je een goed excuus om wekelijks binnen te stappen.
Ook leuk: Locals verkoopt fairtrade koffiemelanges zoals Sumatra Silaban Tao uit Indonesië en Huehuetenango uit Guatemala.
Website: Locals
Openingstijden: Elke dag geopend. Van maandag tot en met zaterdag tot 17.30 en op zondag tot 17.00 uur.

Goede koffie Tilburg

Locals

3. Lunchcafé Nieuwland

Een paar meter verderop van Locals vind je lunchcafé Nieuwland. Een van de eerste dingen die in het oog springt bij binnenkomst is de vitrine met diverse homemade taarten erin en de leuke groen/witte Portugese tegeltjes op de grond. Je kunt er natuurlijk ook terecht voor een ontbijt, lunch of high tea! In de winter zit je binnen heerlijk knus. Plof in de zomer neer op het terrasje en geniet!
Website: Lunchcafé Nieuwland
Openingstijden: Van dinsdag tot en met zondag van 09.30 tot 17.30 uur.

Goede koffie Tilburg

lunchcafé Nieuwland

4. Tien Conceptstore

De leukste hebbedingetjes, geweldige kleding én lekkere koffie? Dat is Tien! Het kleine en lieflijke winkeltje wordt gerund door Jantien die iedereen die binnenstapt met open armen ontvangt. Regelmatig krijgt ze nieuwe items binnen van onder andere Jutka en Riska en andere leuke merken, via Instagram blijf je goed op de hoogte. Ook de taarten die zij die dag serveert naast de koffie komen daarop voorbij, zoals worteltaart, chocoladetaart met pindakaas crème en cheesecake met chocolade crème. Loopt het water je al in de mond?
Website: Tien Conceptstore
Openingstijden: Tien is elke dag open. Check de website voor de exacte tijden.

Goede koffie Tilburg

Tien Conceptstore

Heb jij een favoriet koffieplekje in Tilburg dat niet in dit rijtje mag ontbreken? Deel het gerust en laat hieronder een reactie achter.


’s Avonds lekker eten in Tilburg? Lees dan hier over goede plekken voor sushi in Tilburg.

post a comment