Top
  >  Eten & Drinken   >  5x goede restaurants in het centrum van Zwolle
luxe-restaurants-zwolle-coperto-restobar

In de oude Hanzestad in Overijssel bevinden zich veel eetgelegenheden, maar waar kun je nou écht lekker eten? Wij zetten 5 goede restaurants in Zwolle centrum voor je op een rij; want er gaat niets boven een etentje bij een restaurant waar alles gewoon klopt. 

Il Carpaccio

Il Carpaccio is een authentiek Italiaans restaurant in het oude centrum van Zwolle. Het restaurant bevindt zich aan het gezellige Bethlehemkerkplein. De kaart is overzichtelijk en staat vol verfijnde Italiaanse gerechten, zoals carpaccio (hoe kan het ook anders) en Ossobuco. De wijnen worden er met zorg geselecteerd. Il Carpaccio is door haar half gestucte muren, bruine plafondbalken en lange rij kroonluchters de ideale setting voor een romantisch etentje.
Website: Il Carpaccio
Openingstijden: woensdag t/m zondag geopend van 17:00 uur tot 22:30 uur.

restaurants-zwolle-centrum

Restaurant Il Carpaccio in Zwolle

D’Andrea’s

Aan hetzelfde Bethlehemkerkplein opende onlangs restaurant D’Andrea’s haar deuren. De eigenaren van D’Andrea’s runden voorheen Italiaan Da Pietro in Elburg. Ook bij hun nieuwe zaak ben je er aan het goede adres voor Italiaanse gerechten. Het restaurant heeft geen kaart, maar er wordt natuurlijk wel rekening gehouden met jouw wensen. Laat je door de chef verrassen met een drie, vier of vijf gangen menu. D’Andrea’s is ook the place to be voor een goed glas wijn of een frisse cocktail met een Italiaanse stuzzichini (borrelbite).
Website: D’Andrea’s
Openingstijden: maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 16:00 uur tot 00:00 uur en op zondag geopend van 13:00 uur tot 20:00 uur.

restaurants-zwolle-centrum

Restaurant D’Andrea’s in Zwolle

Bokkers te Buiten

Bokkers te Buiten was voorheen restaurant ZoXander, dat afgelopen zomer werd getroffen door brand. Vier maanden later heropenden de eigenaren hun restaurant onder een nieuwe naam. Bokkers te Buiten staat voor Bourgondisch genieten: van de gerechten, de bijzonder(e) bijpassende wijnen en het gezelschap. Alle gerechten worden er handgemaakt. Bokkers te Buiten bevindt zich in het eeuwenoude Hopmanshuis aan het Rodekerkplein.
Website: Bokkers te Buiten
Openingstijden: de keuken is maandag en woensdag geopend van 15:00 uur tot 21:00 uur, donderdag van 15:00 uur tot 22:00 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 uur tot 22:00 uur.

Coperto Restobar

In het prachtige hotel Pillows, aan de stationsweg, bevindt zich Coperto Restobar. In dit restaurant wordt het ‘all day dining’ concept gehanteerd. Dit betekent dat er van 12:00 uur tot 22:00 uur wordt gewerkt met dezelfde dinerkaart. De dinerkaart wisselt wel snel door het jaar heen; zo eet je iedere keer iets anders. De gerechten zijn geïnspireerd op de Franse en Italiaanse klassiekers. Coperto Restobar serveert ook bijzondere wijnen. Zo staan er op de wijnkaart favoriete druiven uit diverse landen als Frankrijk, maar ook uit Nederland en Italië. Neem na je diner plaats bij de open haard en geniet van je heerlijke glas wijn. Je hoeft niet in Pillows te overnachten om bij Coperto Restobar te kunnen aanschuiven.
Website: Coperto Restobar
Openingstijden: dagelijks geopend van 12:00 uur tot 22:00 uur.

restaurants-zwolle-centrum

Restaurant Coperto Restobar in Zwolle

Bij Broeders

Bij Broeders: een restaurant dat zich ook bevindt aan het Bethlehemkerkplein. Het restaurant wordt sinds 2013 gerund door, je raad het al, twee Zwolse broeders. In de keuken wordt klassiek Frans, Mediterraans en met Oosterse invloeden gekookt. Dit wordt er ook gedaan met kwalitatieve, eerlijke producten.
Website: Bij Broeders
Openingstijden: de keuken is op dinsdag t/m zondag geopend van 12:00 uur tot 20:30 uur.
restaurants-centrum-zwolle


Meer leuke plekken in Zwolle ontdekken?

post a comment