Top
  >  Europa   >  Strandvakantie in de bergen van Savoie Mont Blanc
strandvakantie-bergen-savoie

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Deze zomer koelden veel mensen af rondom de 4 grote meren van regio Savoeie Mont Blanc: Lac d’Annecy, Lac d’Aiguebelette, Lac Léman en Lac du Bourget. Deze vier meren hebben ieder een eigen karakter, 89 stranden en een gemiddelde watertemperatuur van 24 graden Celsius. Oftewel; de perfecte bestemming voor een strandvakantie in de bergen.

Tropische sferen in Frankrijk

Afgelopen zomer waren de temperaturen hoog. Ook in Savoie Mont Blanc. De bergen brengen gelukkig frisheid aan de stranden. De meeste van de 89 stranden zijn vrij toegangelijk en bevatten voorzieningen die voor een ontspannen dag aan het water zorgen. Door het smaragdkleurige water, de lichte stranden en de stralende zon lijkt het net of je verder van huis bent dan een kleine 1.000 km van Utrecht.

Fotocredits: Monica Dalmasso

Het Franse strandleven

Het leven is beter aan het strand, ook in deze regio. Ook al is het midden in de bergen, het strandleven is hier volop te vinden. Met een supboard op de golven, zeilen op grote jachten, kitesurfen, je ziet het hier allemaal. Fietsers en rollerskaters nemen een pauze op de boulevard van Lac du Bourget om naar de activiteiten op het water te kijken. Op Lac d’Annecy worden ook trainingssessies wakeboarden aangeboden. Wanneer het gaat schemeren, beginnen de electro vaonden bij Oxxy Beach, een aan het Châtaigneraie strand liggende Californische base-camp. Strandgangers gaan rond die tijd heerlijk dineren aan het water, bijvoorbeeld bij Novalaise Plage, waar verse visvangst op het menu staat.

Fotocredits: Bijasson

Over Savoie Mont Blanc

Savoie Mont Blanc neemt maar liefst twee derde van de Franse Alpen in beslag. De naam overkoepelt de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. In het gebied bevinden zich 112 skigebieden, die tot de top van de wereld behoren. Oftewel; majesteuze besneeuwde bergtoppen en eindeloze afdalingen. Savoie Mont Blanc is ook erg aantrekkelijk tijdens de zomermaanden. Uitdagende fietsroutes, grandioze gorges, prachtige wandelingen en luxe kuuroorden; voor iedereen is er wat wils.
Fotocredits omslagfoto: Cervellin


Op dit moment meer in de stemming voor een wintersportvakantie? Ontdek hier alle verhalen over Franse wintersportbestemmingen.

post a comment