Top
  >  Azië   >  Wat te doen in Kuala Lumpur? 4 tips!
doen-in-kuala-lumpur-travel-rumors

Laatst bijgewerkt op juli 23, 2020

Ga je op reis naar Azië, Australië of Nieuw-Zeeland? Dan vlieg je waarschijnlijk niet direct naar je eindbestemming. Een van de leukste tussenstops in Zuidoost-Azië is Kuala Lumpur. Zorg er zeker voor dat je hier een paar dagen verblijft voordat je doorvliegt. Er is genoeg te doen. 4 tips!

Cocktails drinken op de Heli Lounge Bar

Een van de tofste rooftopbars in Kuala Lumpur is de Heli Lounge Bar. ’s Avonds kun je hier genieten van een prachtig uitzicht met een lekkere cocktail in je hand. Tot 21.00 uur is er geen dresscode en kan je gewoon naar boven. Op de 34everdieping haal je een drankje en vervolgens loop je nog een paar trappen op naar het dak. Er is geen toegangsprijs, maar het bestellen van minimaal een drankje is nodig om op het dak te mogen komen. Een cocktail kost zo’n 6 of 7 euro. Tijdens zonsondergang is het uitzicht het mooist.

Doen in Kuala Lumpur - Travel Rumors 2

Het uitzicht vanaf de Heli Lounge Bar

Eten in Jalan Alor

Het is er een drukte van jewelste, maar dat maakt het ook zo leuk. De straat Jalan Alor staat vol restaurants, eetkraampjes en terrassen. Voor slechts een paar euro geniet je hier van de lekkerste Aziatische gerechten. Zowel locals als toeristen komen hier om te eten tijdens lunch en diner.

Wandelen door het KL Forest Eco Park

Je verwacht het niet midden in een wereldstad, maar aan de voet van de KL Tower ligt een heus regenwoud verscholen: het KL Forest Eco Park. Het park is een leuke en rustige plek in de drukke stad. Tijdens de route van ongeveer een uurtje kom je een canopy wandelbrug tegen. Zeker een aanrader in Kuala Lumpur!

Doen in Kuala Lumpur - Travel Rumors 3

De canopy walk in het KL Forest Eco Park

Hardlopen in het KLCC Park

In het KLCC Park komen locals en toeristen samen om te relaxen en om te sporten. Er is een route van 1,3 kilometer uitgezet (het rode pad in het park) met om de honderd meter een markering. Hier kun je prachtig hardlopen met de Petronas Twin Towers op de achtergrond. Langs de route vind je meerdere drinkwaterkraantjes. Het is een heerlijke plek voor een stevige work-out.

Doen in Kuala Lumpur - Travel Rumors 4

Hardlopen met de Petronas Twin Towers op de achtergrond

Wat vind jij het leukst om te doen in Kuala Lumpur? Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons weten in de reacties. Klik hier voor meer artikelen over Azië.

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

Comments:

 • Cor

  19 september 2018

  Met de segway door het park!!
  Erg leuk om te doen en prima begeleiding.
  Topper !!

  reply...
  • Danielle Teunis

   1 oktober 2018

   Wat leuk om te lezen Cor, kan mij voorstellen dat dat inderdaad erg gaaf is!
   Fijne dag, groetjes Danielle

   reply...

post a comment