Top
  >  Eten & Drinken   >  Restaurant The Birdhouse in Amsterdam
the-birdhouse-amsterdam

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Met als inspiratie de vogeltuin van Artis opende eind mei restaurant The Birdhouse haar deuren aan de Plantage Middenlaan in het centrum van Amsterdam. Dit super hippe restaurant met een design oerwoud-interieur serveert een menu met gerechten over de hele wereld om je zo als ware trekvogels mee te nemen op een wereldreis.
the-birdhouse-amsterdam

Internationale bijzonderheden

‘Everything in bowls and the rest on toast’; internationale gerechten in een schaaltje met daarbij spaghetti met gehaktballen op een toast. In The Birdhouse lijkt dit onmogelijke toch mogelijk. Voor de earlybirds een ontbijtmenu, voor de borrelliefhebbers een bitesmenu. Allebei zeer betaalbaar, wat dit restaurant ideaal maakt voor elk persoon en een bezoekje zeker waard is.

Botanisch, rustgevend en gastvriendelijk

Bij binnenkomst van The Birdhouse zal de huiselijke sfeer meteen opvallen. Het personeel is gekleed in jeans met sweaters en ontvangt de gasten heel open. Tijdens het serveren wordt er een persoonlijk praatje gemaakt en gastvriendelijkheid is hier nummer één. De ultiem rustgevende elementen water, lucht en aarde zijn de basis van het interieur en zorgen zo voor een botanische sfeer. Verder is er gebruik gemaakt van organische vormen en rijke kleurpaletten. Er is golvende, zeegroene verlichting wat je doet denken aan de natuur.
Voorin het restaurant is een gouden bar, groene vissenschubmuur en een verzameling van hoge en lage stoelen. Achterin het restaurant heb je uitzicht op de binnentuin en dit gedeelte is geschikt voor grote groepen. Om in de natuurlijke sferen te blijven zijn hier bamboepilaren met een bijzonder spiegelplafond geplaatst. Ruil de stedelijke sferen even in voor de perfect gestijlde jungle van Amsterdam.

Restaurantgegevens:

Plantage Middenlaan 46, in Amsterdam
7 dagen in de week geopend van 07:00 – 23:00
Website: The Birdhouse


Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je live meegenieten van onze avonturen die wij delen op onze Insta Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Wil jij helemaal niets missen? Zorg dan dat je je aanmeldt voor de nieuwsbrief! Deze versturen wij 1x per week met alle laatste berichten. Reis met ons mee en volg ons!

post a comment