Top
  >  Azië   >  Varen door de Mekongdelta in Vietnam
travel-rumors-varen-mekongdelta

Laatst bijgewerkt op december 2, 2020

Tussen Vietnam en Cambodja ligt de uitgestrekte delta van de Mekongrivier met vele pittoreske waterwegen, exotische natuur en vooral het landelijke boerenleven van Zuid-Vietnam. Overal langs de waterkant staan mensen zich te wassen, hun kippen te hoeden of het land te bewerken. De Vietnamezen zwaaien vrolijk als je langskomt en gaan dan weer verder met hun bezigheden.
Weetjes over de Mekongdelta
De Mekongrivier is meer dan vierduizend kilometer lang en loopt vanuit China via Myanmar, Laos, Thailand en Cambodja naar Vietnam. In het deltagebied is de hoofdrivier soms wel zo’n twee kilometer breed, aan beide kanten omzoomd door een wirwar aan rivieren, kreken en andere waterwegen. Wie naar Vietnam en de Mekong-regio reist, doet dit het best tussen de maanden december en mei. Dan heb je de minste kans op een regenbui, hoewel je het land het hele jaar goed kunt bezoeken.
Mekongdelta, Mekongdelta Vietnam, Vietnam, reizen Vietnam, vakantie Vietnam, excursies Vietnam, dag trip Vietnam, dagtrip Vietnam, wat te doen in Vietnam, backpacken Vietnam, rondreizen door Vietnam, tips Vietnam, Travel Rumors, Riksja Travel, Vietnam online, Cambodja, Mekongrivier, Zuid-Vietnam, Myanmar, Laos, Thailand, Can Tho, Cai Rang, drijvende markt vietnam, Chau Doc
Per boot over de levendige waterwegen
De boot is de uitgelezen manier om de delta te verkennen. Je treft hier drijvende markten, kleurrijke groente- en fruitboten en marktvrouwen met karakteristieke punthoeden. Het dagelijkse leven trekt aan je voorbij terwijl je vaart langs rijstvelden en een bezoek brengt aan lokale familiebedrijven. Al varend door het labyrint van kanalen kun je ook een van de vele eilandjes in de Mekongrivier bezoeken.
Met een roeiboot naar de drijvende markt
Na een nachtje in Can Tho kun je verder reizen met een lokale boot naar de drijvende markt van Cai Rang, de grootste van de hele Mekongdelta. Je bent hier niet de enige reiziger, maar wij vonden het spektakel alsnog de moeite meer dan waard. Om dichterbij te komen, stap je over in een roeiboot van bamboe. Onderweg kun je onderhandelen om bijvoorbeeld wat exotisch fruit te kopen, zoals knalroze drakenvruchten of een ‘stinkende’ doerian.
Mekongdelta, Mekongdelta Vietnam, Vietnam, reizen Vietnam, vakantie Vietnam, excursies Vietnam, dag trip Vietnam, dagtrip Vietnam, wat te doen in Vietnam, backpacken Vietnam, rondreizen door Vietnam, tips Vietnam, Travel Rumors, Riksja Travel, Vietnam online, Cambodja, Mekongrivier, Zuid-Vietnam, Myanmar, Laos, Thailand, Can Tho, Cai Rang, drijvende markt vietnam, Chau Doc
Doorvaren naar Cambodja
Wie wil, kan vanuit de Mekongdelta doorreizen en in het westen de grens met Cambodja oversteken. Je maakt dan nog een stop in Chau Doc,  waar veel mensen leven van de visserij en een viskwekerij onder hun drijvende huis hebben. Je kunt hier even binnenstappen in een van de drijvende huizen en zien hoe men woont en leeft op het water. Vanuit Chau Doc vaar je de volgende dag met een snelle boot Cambodja binnen; op naar het volgende avontuur!
Ik ben erg benieuwd of jij ooit eens in Vietnam bent geweest en zo ja, wat je ervaring bij dit land is? Welke excursie(s) heb jij gedaan en wat mogen wij echt niet missen?

Psst. Do(n’t) tell!


Dit artikel is in samenwerking met Riksja Travel geschreven. Deze reisorganisatie biedt een ruime keuze aan reizen die net even iets anders aanbieden dan de normale toeristische activiteiten of bestemmingen. De plekken waar je graag met anderen over praat, maar die je niet van de daken schreeuwt. Oftewel: “Psst, do(n’t) tell!”
Deze Mekongexcursie wordt aangeboden door Vietnam online. Bij Vietnam online, onderdeel van Riksja Travel, stel je met behulp van bouwstenen je eigen individuele reis door Vietnam samen. Bijzondere excursies worden voor je geregeld, net als karakteristieke accommodaties. Tijdens de reis heb je voldoende vrijheid om het land zelf te ontdekken.

post a comment