Top
  >  Rumor has it   >  Wat betaal je voor je accommodatie?
Noah-Ark-Hotel

Laatst bijgewerkt op januari 29, 2021

Go Euro, het online vergelijkingsplatform voor reizen via vliegtuig, trein en bus in Europa, deed onderzoek naar de accommodatie prijzen in 150 steden. Zo bleek een overnachting in Amsterdam aanzienlijk duurder te zijn dan in de grote steden van België en Duitsland, is Rotterdam gemiddeld de goedkoopste stad van Nederland en New York internationaal de duurste.
Het onderzoek
Het totaaloverzicht van deze 150 steden geeft de gemiddelde prijs per nacht in diverse steden weer in de volgende categorieën: Airbnb, één tot vijfsterren hotels en hostels. Ook zie je meteen de voordeligste én de duurste Airbnb accommodaties, hotels en hostels. Zo staat op de eerste plek van duurste steden New York (200 Euro gemiddeld per nacht), gevolgd door St.Moritz in Zwitserland (147 Euro) en Macao in China (135 Euro). De drie goedkoopste steden zijn Tirana in Albanië, Hammamet in Tunesië en Sofia in Bulgarije.
Nederland
Amsterdam staat op plek nummer 16 met een gemiddelde prijs van 99 Euro per nacht. Haarlem staat op plek nummer 62 met een gemiddelde prijs van 62 Euro per nacht, gevolgd door Utrecht (60 Euro per nacht), Groningen (55 Euro per nacht), Den Haag (54 Euro per nacht), Delft (51 Euro per nacht) en Rotterdam op plek 109 met een gemiddelde prijs van 49 Euro per nacht. Iets wat mij erg heeft verbaasd voor zo’n grote en belangrijke stad.
Leuke cijfers
Zo verblijf je anderhalve week in Tirana voor één nacht in Boston (220 Euro) en kun je zeven maanden verblijven in een hostel in Cairo voor vijf Euro per nacht tegenover een vijfsterrenhotel in Punta Cana in Dominicaanse Republiek, waar je voor één nacht met gemak 1000 Euro betaald.
De Amerikaanse stad Boston heeft in de top-3 van duurste Airbnb-overnachtingen gezelschap van Cancun in Mexico en New York.
Wat is de duurste of goedkoopste accommodatie waar jij ooit geslapen hebt?

Psst. Do(n’t) tell!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment