Top
  >  Rondreizen & Backpacken   >  5 redenen om te gaan rondreizen
rondreizen

Rondreizen: sommigen zijn er gek op, anderen bivakkeren liever twee weken op dezelfde plek. Als doorgewinterde reiziger ben ik er natuurlijk dol op. Maar wat maakt rondreizen nu zo leuk? Hierbij 5 redenen om te gaan rondreizen!

Je leert actiever te worden

Een beetje een open deur, maar bij een rondreis bezoek je meer verschillende plekken dan tijdens een gewone vakantie.  Je ziet dus automatisch al meer dan vanaf je strandbedje aan zee. Deze plekken wil je natuurlijk ontdekken als je er bent, en met een rondreis werkt dit nog aanstekelijker. In ieder plaatsje het centrale plein en alle kerken bekijken is natuurlijk een optie, maar juist doordat je meerdere plaatsen bezoekt ga je ook op zoek naar afwisseling en mogelijkheden. Zo wordt jouw rondreis bijvoorbeeld een mix van steden, natuur en strand. Op die manier benut je jouw spaarzame vakantiedagen optimaal.

Rondreizen: 5 redenen

Deze kerk wil je zeker bezoeken; Las Lajas basiliek, Colombia

Het geeft ultieme vrijheid

Van plek naar plek reizen, of het nu met eigen vervoer is of het plaatselijk openbaar vervoer, geeft je een vrij gevoel. Je kunt overal naartoe. Wat te denken van al die mooie plekken op de wereld waar je komt en die andere toeristen niet kennen? Het geeft je een ultiem gevoel van vrijheid om het allemaal zelf te mogen bepalen.
Lees ook onze blog over een rondreis door Patagonië met een camper busje– hallo ultieme vrijheid!

Rondreizen: 5 redenen

Het strand helemaal voor jou alleen

Je wordt er spontaner van

Misschien ben je van nature een planner en leg je jouw vakantiebestemming, inclusief vlucht en hotel, het liefst al zo vroeg mogelijk vast. Bij een rondreis, echter, wil je dit juist niet om zo ook spontane ervaringen toe te laten. Niets is mooier dan het onverwachte; een speciale plek, een mooi hotel of zelfs een stad of plaats die je niet gedacht had te bezoeken. Het mooie aan rondreizen is dat het je naar onverwachte plekken kan leiden als je van te voren niet teveel hebt gepland.

Rondreizen: 5 redenen

Onverwacht dit prachtige meer tegenkomen tijdens een hike in Chili

Je leert buiten je comfort zone te gaan

Een andere bijkomstigheid van rondreizen is dat je vaak veel nieuwe mensen ontmoet onderweg. Doordat je zelf op ontdekking bent sta je ook meer open voor jouw omgeving en andere reizigers. Misschien trekken jullie zelfs een tijdje met elkaar op en ga je dingen ondernemen die je nooit eerder hebt gedaan. Of dingen die je eerder niet hebt gedurfd. Een ervaring als deze maak je namelijk niet iedere dag, en misschien zelfs niet ieder jaar, mee. Een rondreis maakt dan ook vaak dat je sneller buiten je comfort zone gaat.

Rondreizen: 5 redenen

Nieuwe dingen proberen, zoals salsa bijvoorbeeld

Je ontdekt nieuwe dingen aan jezelf

Tijdens een rondreis krijg je altijd te maken met onverwachte situaties. Een plek die tegenvalt, een luidruchtig hotel, of nog minder leuk, één van je spullen die gestolen wordt. Het leert je om te gaan met dit soort onverwachte en vervelende dingen, simpelweg omdat het moet. Hier kun je mooie lessen uit trekken voor jezelf, namelijk hoe je reageert in dit soort situaties, maar ook wat wel en niet bij je past. Lessen die je ook in jouw dagelijks leven thuis kunt toepassen wanneer iets anders loopt dan je had verwacht. Zo levert een rondreis dus buiten alle mooie foto’s, ervaringen en indrukken ook echt iets op voor jou als persoon.
Wat is jouw reden voor een rondreis? Vertel het ons!

post a comment