Top
  >  Europa   >  Top 3 trendy boutique hotels in Utrecht
3-boutique-hotels-utrecht

Het kloppende hart van Nederland en de meest centrale stad van ons land is natuurlijk Utrecht. Met prachtige grachten, een ruime keuze aan horecagelegenheden, een rijke historie maar ook een hippe stad waar je goed kunt shoppen en fijn kunt uitgaan. Genoeg redenen om de top 3 trendy boutique hotels in Utrecht op een rijtje te zetten!

Mother Goose hotel

Op nummer één ons favoriete boutique hotel in Utrecht: het Mother Goose hotel. Wat een prachtig design, ruime kamers, goede locatie en heerlijke bedden!
Het Mother Goose hotel ligt in het centrum van Utrecht, aan de Ganzenmarkt, en op steenworp van Domplein, de gezellige grachten en vele leuke horecatentjes. Het is een boetiekhotel, met 23 kamers verdeeld over vier verdiepingen, dat sinds 2014 geopend is.
Na een flinke verbouwing, waarbij twee krakerspanden samen werden gevoegd tot dit juweeltje, ontstond een prachtig concept met een duidelijk oog voor detail en design. Elke verdieping kent een eigen kleur, wat je terug vindt in het interieur van de kamers. Kamers zijn van alle faciliteiten voorzien, met een ruime badkamer met regendouche (eventueel met bad), heerlijke bedden en een zit/werk gedeelte.
boutique-hotels-utrecht
Mother Goose hotel
Ganzenmarkt 26
3512 GR Utrecht
Website: Mother Goose hotel

Eye Hotel

Het Eye hotel kent een historie die al aardig wat jaren terug gaat.. van een 17e eeuws herenhuis, tot het tijdelijke Ooglijdersgasthuis in Utrecht, waar de beroemde Utrechter, Franciscus Cornelis Donders, werkzaam was. Vandaar de naam Eye Hotel. Het woord ‘eye’ is heel letterlijk genomen en daarom is het ‘oog voor detail’ terug te vinden in het hele compleet. Zo beschikt de familiekamer over een ledikant en de zakelijke kamer over veel ruimte en lichtinval.
Ook het Eye Hotel is een boetiek hotel, met 36 kamers, wat tegen een betaalbare kamerprijs wordt aangeboden. Het is autentiek, verrassend en gelegen op een goede locatie in het centrum van Utrecht.
boutique-hotels-utrecht
Eye hotel
Wijde Beijnestraat 1-3
3512 AW Utrecht
Website: Eye hotel

Hotel Dom

Het 18e eeuwse huis, de Beaufort, is omgetoverd tot een luxe viersterren hotel waar historie en design vermengd zijn tot een prachtige bestemming. Op slechts een paar meter afstand bevindt zich de Domtoren, waardoor je je bij hotel Dom op een unieke locatie bevindt in hartje Utrecht.
Met 11 suites, waarvan één zelfs met dakterras, restaurant, bar, vergaderruimtes en een binnentuin maakt hotel Dom de perfecte uitvalsbasis voor een weekendje in de Domstad.
boutique-hotels-utrecht
Hotel Dom
Domstraat 4
3512 JB Utrecht
Website: Hotel Dom
Wat zijn jouw favoriete plekjes van Utrecht? Deel ze hieronder met ons.


Meer lezen over hotspots in Utrecht?

  • Lees hier alle artikelen over Utrecht

post a comment