Top
  >  Wellness & Sport   >  Avontuurlijk lopen tijdens de Ultra Trail Mont-Blanc in Oman
ultra-trail-mont-blanc-oman-travel-rumors

Laatst bijgewerkt op juli 23, 2020

Sportief een prachtig gebied leren kennen, wie wil dat nou niet? Met de OMAN by UTMB® ultra trail Mont-Blanc kunnen de hardlopers in hun handen knijpen want dit jaar zal de tweede editie van deze indrukwekkende hardloopwedstrijd plaats vinden. Een wedstrijd die iedere avonturier in hart en nieren zeker niet mag missen. Schrijf je dus snel in en begin vast met oefenen!
Bij de Ultra Trail Mont-Blanc word je oude, vertrouwde hardloopbaan of weg ingeruild voor de prachtige natuur van Oman. Geen gladde wegen, maar al rennend leer je het gebied vol diepe wadi’s, indrukwekkende landschappen, vergezichten en eeuwenoude dorpjes kennen. En dat is natuurlijk niet zonder enig gevaar! National Geographic beschrijft de wedstrijd als ‘’s werelds zwaarste avontuurlijke race’ en dat is dan nog vrij zacht uitgedrukt.
De wedstrijd is in het leven geroepen om de natuur van Oman, dat nog niet heel populair is, goed op de kaart te zetten. De eerste editie trok al veel renfanaten, maar ook dit jaar zal er een drukte verwacht worden van mensen die graag een sprintje willen trekken in het onstuimige bos en gebergte van Oman.
Ultra Trail Mont-Blanc Oman Travel Rumors 29

Verschillende soorten races

De ‘Ultra Trail Mont-Blanc’ is er voor alle soorten hardlopers: van beginners tot lopers met al veel ervaring. Op 29 november start het evenement en kunnen lopers de 50 kilometer race aangaan. Tijdens deze race start je in Al Hamra, loop je via de groene berg Al Akhdar 2300 meter omhoog en eindig je weer in Al Hamra.
De races van 130 kilometer en 170 kilometer zijn alleen toegankelijk voor lopers die al bekend zijn met soortgelijke races en ervaring hebben met een trail race. Tijdens de race van 170 kilometer zullen de renners een nieuwe route aangaan waarbij ze de Jebel Sharms beklimmen: de hoogste berg van Arabië.  De loper die mee willen doen met de race van 130 en 170 kilometers dienen eerst mee te doen aan de ‘Internation Trail Running Association’ (ITRA), willen ze de race in Omam aangaan. Deze races starten beide op 28 november in Birkat Al Mouz.

Al rennend bij de Ultra Trail Mont-Blancpunten scoren

Leuke bijkomstigheid: een deelname aan de ‘OMAN by UTMB® trail’race levert je punten op voor de deelname aan de ‘UTMB® Charmonix’, de race die in 2020 zal plaatsvinden. Lopers die met 130 kilometers de race uitlopen krijgen 5 ITRA punten, 170 kilometer krijgen 6 ITRA punten en lopers van de 50 kilometer krijgen 3 ITRA punten.
Ook is er met het nieuwe kwalificatiesysteem besloten dat lopers die de 130 kilometers of 170 kilometers helemaal lopen, verzekerd zijn van een plek in de ‘UTMB race in Charmonix’. Voor als je nog niet uitgelopen bent!
De inschrijving is al begonnen en hier kun jij je inschrijven voor de race! Ik zeg: hardloopschoenen aan en oefenen. Heel. Veel. Oefenen.


Ben jij ook zo’n fan van hardlopen in het buitenland? Ontdek dan deze gave Europese steden. Wij zetten de meest bijzondere op een rijtje!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment