Top
  >  Rumor has it   >  Werken in Australië? Wij geven je 6 opties!
werken-in-australie

Daar ga je dan eindelijk, het is zover! Bepakt en bezakt sta je op Schiphol en neem je afscheid van je familie die jou komt uitzwaaien. Je bent er helemaal klaar voor; jij gaat naar Australië! Het is tijd voor het maken van fantastische herinneringen, om inspirerende mensen te ontmoeten en een te gekke tijd tegemoet te gaan. Maar hoe staat het eigenlijk met je reisbudget? Want hoe gaaf is het, als je het backpacken kunt combineren met werken in Australië? Wij geven je 6 veelvoorkomende opties. 

Ready, Steady, Go!

Je hebt overal aan gedacht; je visum, paspoort, de vaccinaties en alle belangrijke verzekeringen. Dit alles heb je goed voor elkaar om zo jouw reis zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Je hebt uitgerekend dat je financieel gezien een aantal maanden in Australië kan verblijven met natuurlijk een beetje reserve, voor het geval dat. Maar wat nou als je na die geplande tijd nog helemaal niet naar huis wilt? Of dat je eerder dan verwacht door je reserve heen bent? Dan zou het toch wel heel mooi zijn als je op een simpele maar leuke manier wat extra geld kan verdienen, nietwaar?
Vorige week heeft de overheid van Australie bekend gemaakt dat het verkrijgen van een visum versoepelt wordt en de duur van het werkvisum verlengd wordt. Door een tekort aan personeel, zijn de Ozzie’s dus blij met jouw komst! Regel dus voor vertrek het zogeheten Working Holiday Maker- visum en ontdek deze tips, zodat je nog lang niet naar huis hoeft!

Druiven of fruit plukken op de boerderij

Het is zo’n beetje het eerste waar je aan denkt bij werken in Australië. En dat is niet voor niks. Er is namelijk meer dan voldoende werkgelegenheid op dit gebied en iedereen kan het werk doen. Daarbij maak je makkelijk contact met andere reizigers en wie weet komt dat nog eens van pas.
Het werken in de landbouw zijn lange dagen, maar betaalt wel ontzettend goed. In sommige gevallen wordt zelfs kost en inwoning aangeboden. Dit laatste maakt het interessant om een aantal maanden even flink te werken, om zo met je verdiende geld weer door te kunnen reizen.

werken-in-australie

Werken op een wijngaard in Australië

Werken in de horeca

Nog zo’n allemans vriendje: de horeca. We bezoeken ze allemaal en we weten daardoor ook prima wat de verwachtingen zijn van gasten die restaurants of bars bezoeken. Zorg ervoor dat je een leuke stek uitzoekt waar je zelf in je vrije tijd ook naartoe zou willen gaan. Zo voelt het niets alsof je naar je werk gaat, maar verdien je toch de nodige dollars!

Werken op basis van barter

Ook is het mogelijk om op basis van barter gaan werken: je maakt bijvoorbeeld schoon in een hotel of hostel en in ruil daarvoor krijg je een gratis overnachting. Ook hier geldt: zoek een leuke stek. Dan voelt het misschien niet als werk. Een ochtendje hard werken om de kamers schoon te maken, en je kunt de rest van de dag genieten van de stad en/of de omgeving waar je verblijft.

Aan de slag als au-pair

Kleine kanttekening bij deze optie; het is wel zo fijn dat je kids leuk vindt. Anders is dit natuurlijk met geen mogelijkheid vol te houden. Kids zijn vermoeiend, vragen alle aandacht (en dus ook wanneer jij ei-gen-lijk nog een ietsiepietsie kater hebt van de vorige avond). Maar als dat allemaal geen probleem is voor jou dan zeg ik; ga op zoek naar die luxe villa wijk en kijk welk gezin op zoek is naar een au-pair. Jij je kost en inwoning, zij lekker keten met de Hollandse! Je werkt in een te gekke omgeving, doet werkervaring op en leert ook nog eens wat over de Ozzie’s en hun cultuur.

Ajaj kapitein!

Vanwege het vele toerisme worden er trips op zee aangeboden. Kan jij je zeemansknoop wel leggen en heb je geen zeebenen? Kijk dan eens bij een rederij of ze nog een vacature open hebben. Het zijn lange dagen, maar besef je ook hoe tof de ervaring zelf is, aangezien je op de meest mooie plekken van Australië zult komen!

Werken als een vertaler

Hoe tof is het bijvoorbeeld als je op jouw droombestemming je reisbudget weer wat kunt aanvullen vanachter je laptop? Terwijl je je koffie drinkt in die leuke coffeebar? Of wanneer je met je verse juice op je strandbedje ligt en ondertussen ook even een spoedvertaling doet voor die belangrijke klant? Daar zeg jij vast geen nee tegen!? Daarom biedt Fairlingo jou deze mooie kans. We leggen je even uit hoe het allemaal werkt.
Fairlingo is een online vertaalbureau dat samenwerkt met mensen die interesse en gevoel hebben voor taal, of eigenlijk vertaal om precies te zijn. Zij bieden de klant online vertalingen aan. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een lifestyle blog of een webshop maar ook om een bedrijf dat pittige juridische vraagstukken vertaald wil hebben. Vanwege deze diversiteit is Fairlingo ook op zoek naar verschillende vertalers; dus of je nu begint als basisvertaler of een gevorderde vertaler bent, Fairlingo heeft altijd werk! Vertalingen worden gedaan in meer dan 35 verschillende talen dus er zit er vast één tussen die jij spreekt en schrijft! Op deze manier heeft de klant zijn stukken snel online vertaald en jij kan nog wat langer genieten van je mooie reis! Ideaal toch?!
werken-in-australie

Hoe zit dat dan precies?

Zie jij het dus wel zitten om als vertaler op jouw droomlocatie je geld te verdienen? Of wil je nu in Nederland alvast je bankrekening aanvullen en thuis vanaf de bank je werk doen? Lees er dan meer over, meld je aan op de website van vertaalbureau Fairlingo en máák die te gekke reis!
Buon Viaggio! Bonne route! Gute Reise! Buan Viaje! Хорошей поездочки! 我們 該 已 安全 渡河


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fairlingo. Wij gaan alleen samenwerkingen aan wanneer wij graag deze tips met jullie willen delen en dus volledig achter het artikel staan. Dit artikel is dan ook door onszelf geschreven op basis van onze eigen ervaring. Zo hebben wij onze Cambodja artikelen onlangs laten vertalen en zijn wij ontzettend tevreden over het gemak (online is alles binnen een paar minuten geregeld), de snelheid (binnen een uur was er een vertaler gevonden voor onze opdracht) maar vooral de oplevering (dezelfde dag nog kregen wij de artikelen vertaald toegestuurd). 

post a comment