5x leuke plekken voor koffie in Zwolle

travelblog-reisblog-zwolle

Dagje Zwolle op de planning? Of wil je gewoon de hotspots van deze toffe stad ontdekken? Er zijn een aantal hele leuke plekjes waar je in een gezellige setting heerlijke koffie kunt drinken. Hier 5 leuke plekjes voor koffie in Zwolle op een rij.

Chocolate Company

Laat je niet misleiden door de naam: bij Chocolate Company kun je heel leuk (en lekker) koffie drinken. Dit tentje zit aan de Oude Vismarkt, in het centrum van Zwolle. Chocolate Company staat in de koffie top 100 én is vegan friendly. Aanrader van assistent manager Paulien Borgmeier: probeer na je bakje koffie ook een Hot Choc Spoon; een ‘chocoladelepel’ die in warme melk wordt gedoopt en een heerlijke chocolademelk vormt. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende smaken. Ik probeerde hier de smaak crème brûlée. Jummie!

Website: Chocolate Company

Openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 08:30 uur tot 18:00 uur, donderdag van 08:30 uur tot 21:00 uur, zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

koffie-in-zwolle

Chocolate Company

Food Boutique

Ook Food Boutique kun je vinden in de koffie top 100. Dit leuke zaakje zit aan de Roggenstraat in Zwolle. Je kunt er terecht voor specialty coffee uit Marokko en heerlijke taartjes. Deze taartjes zijn overigens ‘welgemanierd’: biologisch, duurzaam, suikervrij én vegan, vertelt barista Sam Haqparast. Dat klinkt goed, toch?!

Website: Food Boutique

Openingstijden: maandag geopend van 12:00 uur tot 18:00 uur, donderdag van 10:00 uur tot 21:00 uur en op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 uur tot 18:00 uur.

koffie-in-Zwolle

Food Boutique

Smaak In De Broeren

Dit leuke tentje bevindt zich op een bijzondere locatie, je drinkt bij Smaak In De Broeren namelijk koffie in de prachtige 15e-eeuwse Broerenkerk. Manager Ellen Waanders vertelt dat het de ideale plek is om te werken, terwijl je geniet van een heerlijk bakje koffie met ambachtelijk gebak. Leuk: combineer je bezoek aan de brasserie met een bezoek aan de boekhandel Waanders In De Broeren, die zich ook in de Broerenkerk bevindt. In brasserie Smaak staat overigens een fijne leestafel. Kun je onder het genot van een bakkie direct je nieuwe boeken lezen!

Website: Smaak In De Broeren

Openingstijden: maandag van 12:00 uur tot 18:00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09:30 uur tot 18:00 uur, donderdag van 09:30 uur tot 21:00 uur, zaterdag van 09:30 uur tot 18:00 uur en op zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur.

koffie-in-Zwolle

Smaak In De Broeren

De Koning

Bij De Koning aan de Jufferenwal, kun je terecht voor goede koffie, vers gemaakt door de barista, met heerlijke taartjes. Deze taartjes worden huisgemaakt en gaan met de seizoenen mee. Zo eet je in de herfst bijvoorbeeld een pompoen- of karamel fudge taartje. Je kunt natuurlijk ook terecht voor een lekkere kop thee. Aanrader: neem hier bijvoorbeeld de Chai Latte, met verse opgeschuimde melk, vertelt Heidy Koning, eigenaresse van de zaak. Ook leuk: bij De Koning kun je allerlei heerlijke soorten Belgische bonbons, Italiaanse Noga en thee kopen. Leuk als cadeau (of gewoon lekker voor jezelf)!

Website: De Koning

Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur, donderdag van 10:00 uur tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

koffie-in-Zwolle

De Koning

Café Foyé

Café Foyé is onderdeel van het Zwolse Theather en bevindt zich ook in hetzelfde gebouw. Binnen dit café wordt er gewerkt met lokale leveranciers, zo kun je bij je koffie heerlijke taartjes bestellen die geleverd worden door een lokaal bedrijf dat werkt met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. “Café Foyé is ook een fijne plek om met een bakje koffie rustig te werken achter je laptopje” vertelt barista Niels ten Zijthof. Het café staat overigens ook in de koffie top 100.

Website: Café Foyé 

Openingstijden: dagelijks geopend van 10:00 uur tot 23:30 uur.

koffie-in-Zwolle

Café Foyé


Na de koffie toe aan een lekkere lunch? Lees dan hier over lekker lunchen in Zwolle.

Loading Facebook Comments ...

2 Reacties

  • Floortje schreef:

    Mooi lijstje! Hier nog twee tips: Engel Winkelcafé en het onlangs geopende Expo-Café in De Statenzaal. De zaken zijn van dezelfde eigenaar en ze serveren goede biologische koffie van De Eenhoorn uit Kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *