Top
  >  Eten & Drinken   >  6x leuke plekken voor koffie in Zwolle
travel-rumors-koffie drinken in Zwolle

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Dagje Zwolle op de planning? Of wil je gewoon de hotspots van deze toffe stad ontdekken? Er zijn een aantal hele leuke plekjes waar je in een gezellige setting heerlijke koffie kunt drinken. Hier 5 leuke plekjes voor koffie in Zwolle op een rij.

Chocolate Company

Laat je niet misleiden door de naam: bij Chocolate Company kun je heel leuk (en lekker) koffie drinken. Dit tentje zit aan de Oude Vismarkt, in het centrum van Zwolle. Chocolate Company staat in de koffie top 100 én is vegan friendly. Aanrader van assistent manager Paulien Borgmeier: probeer na je bakje koffie ook een Hot Choc Spoon; een ‘chocoladelepel’ die in warme melk wordt gedoopt en een heerlijke chocolademelk vormt. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende smaken. Ik probeerde hier de smaak crème brûlée. Jummie!
Website: Chocolate Company
Openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 08:30 uur tot 18:00 uur, donderdag van 08:30 uur tot 21:00 uur, zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.
koffie-in-zwolle

Food Boutique

Ook Food Boutique kun je vinden in de koffie top 100. Dit leuke zaakje zit aan de Roggenstraat in Zwolle. Het motto van Food Boutique is ‘Products with manners. en staat voor aandacht voor kwaliteit,ambacht en maatschappij. Je kunt er terecht voor specialty coffee uit Marokko en heerlijke taartjes. Deze taartjes zijn overigens ‘welgemanierd’: biologisch, duurzaam, suikervrij én vegan, vertelt barista Sam Haqparast. Dat klinkt goed, toch?!
Website: Food Boutique
Openingstijden: Maandag van 12.00 uur – 18.00 uur, dinsdag tot vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.
koffie-in-Zwolle

Smaak In De Broeren

Dit leuke tentje bevindt zich op een bijzondere locatie, je drinkt bij Smaak In De Broeren namelijk koffie in de prachtige 15e-eeuwse Broerenkerk. Een bijzondere plek om van je koffie te genieten. Manager Ellen Waanders vertelt dat het de ideale plek is om te werken, terwijl je geniet van een heerlijk bakje koffie met ambachtelijk gebak. Leuk: combineer je bezoek aan de brasserie met een bezoek aan de boekhandel Waanders In De Broeren, die zich ook in de Broerenkerk bevindt. In brasserie Smaak staat overigens een fijne leestafel. Kun je onder het genot van een bakkie direct je nieuwe boeken lezen!
Website: Smaak In De Broeren
Openingstijden: maandag van 12:00 uur tot 18:00 uur, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 09:30 uur tot 18:00 uur, donderdag van 09:30 uur tot 21:00 uur, en op zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur.
koffie-in-Zwolle

De Koning

Bij De Koning aan de Jufferenwal kun je terecht voor goede koffie in Zwolle. Vers gemaakt door de barista en geserveerd met een heerlijk taartje. Deze taartjes worden huisgemaakt en gaan met de seizoenen mee. Zo eet je in de herfst bijvoorbeeld een pompoen- of karamel fudge taartje. Je kunt natuurlijk ook terecht voor een lekkere kop thee. Aanrader: neem hier bijvoorbeeld de Chai Latte, met verse opgeschuimde melk, vertelt Heidy Koning, eigenaresse van de zaak. Ook leuk: bij De Koning kun je allerlei heerlijke soorten Belgische bonbons, Italiaanse Noga en thee kopen. Leuk als cadeau (of gewoon lekker voor jezelf)!
Website: De Koning
Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur, donderdag van 10:00 uur tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.
koffie-in-Zwolle

Café Foyé

Café Foyé is onderdeel van het Zwolse Theather en bevindt zich ook in hetzelfde gebouw. Binnen dit café wordt er gewerkt met lokale leveranciers, zo kun je bij je koffie heerlijke taartjes bestellen die geleverd worden door een lokaal bedrijf dat werkt met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. “Café Foyé is ook een fijne plek om met een bakje koffie rustig te werken achter je laptopje” vertelt barista Niels ten Zijthof. Het café staat overigens ook in de koffie top 100.
Website: Café Foyé 
Openingstijden: dagelijks geopend van 10:00 uur tot 23:30 uur.
koffie-in-Zwolle

De Heilige Boon

Wanneer je binnenkomt bij De Heilige Boon word je vrolijk begroet door de barista die achter de bar vol passie heerlijke koffie staat te bereiden. De Heilige Boon is gevestigd aan de Koggelaan in Zwolle, waardoor er door studenten vaak een koffie to go wordt gehaald, en zelfs politieagenten weten deze hotspot goed te vinden. Naast dat je hier een koffie to go kunt halen, is De Heilige Boon ook de ideale plek om even op te warmen of om onder het genot van zacht geroezemoes je laptop open te klappen. Bestel een heerlijke Latte Macchiato met een stukje taart en maak een praatje met de vriendelijke barista.
Openingstijden: van maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 17:30 uur.
Website: De Heilige Boon


Na de koffie toe aan een lekkere lunch?

Comments:

 • Floortje

  19 februari 2019

  Mooi lijstje! Hier nog twee tips: Engel Winkelcafé en het onlangs geopende Expo-Café in De Statenzaal. De zaken zijn van dezelfde eigenaar en ze serveren goede biologische koffie van De Eenhoorn uit Kampen.

  reply...
  • Kyra

   14 juni 2019

   Hi Floortje, dank je wel voor je reactie. Helemaal mee eens: leuke tips!
   Dank je wel!

   reply...

post a comment