Top
  >  Europa   >  Wintersport met kinderen: dit zijn de meest kindvriendelijke skiresorts
wintersport-met-kinderen

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Wanneer je met je kids op skivakantie gaat is het natuurlijk wel zo fijn dat jij, maar vooral zíj zich goed kunnen vermaken in het gekozen skigebied. Je merkt dat steeds meer skiresorts hier op inspelen door bijvoorbeeld het maken van kindvriendelijke pistes, het aanbieden van kinderopvang en het bieden van voldoende faciliteiten voor de kleinsten.

Tsjechië

Tsjechië is hierin al behoorlijk ontwikkeld en is een familiebestemming bij uitstek! De skigebieden zijn overzichtelijk, de pistes zijn breed en er zijn veel faciliteiten voor kinderen. De meest kindvriendelijke skiresort in Tsjechië is Lipno. Lipno staat met stipt op één. Ze beschikken over de beste skischool van het land en hebben een uitgebreid kinderprogramma. Het FOXpark is de plek waar de kinderen hun eerste skimeters afleggen. FOX is de mascotte van Lipno en komt regelmatig langs om de kinderen te vermaken.

Frankrijk

In Les Gets kun je uitstekend terecht met je kids. Kinderen van alle leeftijden kunnen leren skien in één van de skiklasjes bij bijvoorbeeld de bekende skischool PiouPiou. Bij de Nationale Franse ESF Skischool hebben ze een breed aanbod cursussen. Van de Kinderclub, tot freeride voor de jongere kinderen, en van crosscountry tot snowboard lessen. Ook voor de mensen en kinderen die liever een privéles willen kan dit geregeld worden.
Wanneer het skiën even niet lukt, of het is even tijd om even bij te komen, dan is er The Grand-Cry Territoire. Een Indianenland met alles erop en eraan! Schatzoeken, verfwedstrijden, voorlezen in echte indianententen en een picknick ruimte om de hongerige maagjes weer te vullen.
Verder bieden ze hier diverse faciliteiten zoals kinderopvang, een lopende band, kinder skiliften, fakkeltochten, een ijsbaan (in-en outdoor), de hondenslee en een rodelbaan.
wintersport-met-kinderen


Meer inspiratie opdoen voor wintersportbestemmingen? Lees dan hier over wintersport in Les Menuires.

post a comment