Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  ’s Werelds meest bijzondere festivals
Bijzondere festivals Songkran

Laatst bijgewerkt op juli 14, 2020

Er zijn een paar – laten we zeggen bijzondere – festivals op de wereld. En dan hebben we het niet over dance festivals waar je lekker met een drankje in de hand kunt genieten van de muziek. We hebben het dan bijvoorbeeld over een festival waar iedereen bekogeld wordt met tomaten, of een festival waar er over baby’s heen gesprongen wordt. Ja, echt. Lees maar verder.

1. La Tomatina, in Spanje

Dit is nog eens een voedselgevecht: bij La Tomatina in Spanje bekogelen duizenden mensen een uur lang de straten met overrijpe tomaten. Ieder jaar op de laatste woensdag van augustus wordt dit festival gehouden in de stad Bunol, in de buurt van Valencia. Het is al sinds 1944 of 1945 een sterkte traditie in de stad. La Tomatina is ter ere van de patroonheiligen van Bunol. Als je deel wilt uitmaken van dit voedselgevecht moet je wel een ticket kopen: er mogen 20.000 gelukkigen meedoen.
bijzondere-festivals-la-tomatina

2. Waterfestival Songkran, in Thailand

Hou je van plezier en vind je het niet erg om doorweekt te worden in dit proces? Dan is het beroemde Water Festival Songkran in Thailand the place to be! Bij dit festival worden er dagenlang watergevechten gehouden en door de straten zijn er optochten met Boeddhabeelden op praalwagens. Het is zelfs berucht als het wildste watergevecht ter wereld! Songkran draait om zuivering en een frisse start. Huizen worden schoongemaakt, Boeddhabeelden gewassen en de jongere generaties tonen respect aan de ouderen. Het festival duurt 3 dagen: van 13 april tot en met 15 april. Je kunt het in heel Thailand vieren.

3. De dag van de doden, in Mexico

In Mexico hebben ze een speciale feestdag bedacht: Día de los Muertos. Dit festival is één van de belangrijkste volksfeesten in Mexico, en bedoeld om het verdriet om een overleden geliefde dragelijker te maken. Het is een eeuwenoude traditie, dat ieder jaar plaatsvindt op 1 en 2 november. Voor deze dag komen de ‘doden’ even terug op aarde om te feesten met iedereen die leeft. Dit doen ze met veel eten, drank, kostuums, muziek en dansen. Voor ons klinkt dit misschien als een raar feest, maar als je er over nadenkt is het juist een hele mooie traditie. Het is er zeker eentje om ooit zelf mee te maken!

Dia-de-los-Muertos

4. Holi, Hindoeïstische regio’s

Tijdens het kleurrijke feest genaamd Holi, wordt het einde van de winter en het begin van de lente gevierd. Voor vele inwoners staat het festival ook in het teken van eerbetoon aan de liefde. Tijdens dit festival gooit iedereen gekleurd poeder over elkaar heen en de lucht in. Op deze manier verspreid men liefde, blijdschap en plezier.

bijzondere-festivals-ter-wereld-holi

5. Mud Festival, in Zuid-Korea

Ieder jaar in juli organiseert het kuststadje Boryeong het Mud Festival. Zoals je misschien al kunt raden komt hier nogal wat modder bij kijken. Het is één groot feest met veel modder activiteiten en muziek. Denk bij modder activiteiten aan modder skiën, modder worstelen, zwemmen in de modder, modderglijbanen… Er is zelfs een modder gevangenis. Het was oorspronkelijk een marketing stunt, in de modder van Boryeong zitten namelijk veel natuurlijke mineralen die zorgen voor een mooie huid, maar het viel zo in de smaak dat het is uitgedraaid op een echt festival.

Bijzondere festivals Mud
Weet jij nog een bijzonder festival dat in dit lijstje thuishoort, zet het dan hieronder in de comments!


Nog niet klaar met feesten?

Dit zijn de leukste festivals van het jaar (2020)

Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je live meegenieten van onze avonturen die wij delen op onze Insta Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Wil jij helemaal niets missen? Zorg dan dat je je aanmeldt voor de nieuwsbrief! Deze versturen wij 1x per week met alle laatste berichten. Reis met ons mee en volg ons! 

post a comment