Top
  >  Afrika   >  Rondreis Zuid-Afrika: Ontdek de Drakensbergen
rondreis-zuid-afrika-3

Laatst bijgewerkt op juli 14, 2020

Zuid-Afrika is door het contrast van natuur, cultuur en de velen natuurfenomenen natuurlijk een paradijs voor de wandelfanaten en natuurliefhebbers onder ons. Wil je er zeker van zijn dat je niets mist, dan is een bezoek aan de Drakensbergen zeker een must om te doen tijdens je reis. Lees: adembenemende bezienswaardigheden, prachtige vergezichten en genoeg activiteiten om te doen. Wij vertellen je alles wat je moet weten én zien tijdens je bezoek aan de Drakensbergen! P.s. liever de video bekijken? Scroll dan even naar beneden voor de Zuid-Afrika vlog.

Drakensbergen

Drakensbergen Noord

Het meest fascinerende van de Drakensbergen is dat het noordelijke gedeelte er heel anders uitziet dan het zuidelijke gedeelte. Drakensbergen Noord kenmerkt zich namelijk met de overvolle natuur en de spectaculaire bezienswaardigheden. Zo vind je in het noordelijke deel van de Drakensbergen het ‘Royal National Park‘ met als hoogtepunt het ‘Amphitheater‘: een steile rotswand van 1200 meter hoog en 5 kilometer breed. Misschien even slikken voordat je het indrukwekkende natuurverschijnsel gaat betreden, maar alle zorgen glijden van je af zodra je boven bent. Als beloning wacht er namelijk een prachtig vergezicht over de Drakensbergen op je!

Loop bij het ‘Amphitheater‘ nog iets verder door en er wacht nog een natuurverschijnsel op je, namelijk de start van de ‘Tugela Falls’. Deze waterval stort vanaf 948 meter(!) in 5 delen naar beneden en jij kunt alles bewonderen vanaf de bovenkant. Je kunt je dus wel indenken hoe indrukwekkend dat eruit ziet!

Drakensbergen Zuid

Drakensbergen Zuid heeft ook de nodige highlights om te zien, maar het bewandelen van de ‘Sani Pass’  is zeker een must do tijdens je reis. De ‘Sani Pass‘ is de hoogste bergpass van het land en verbindt Zuid-Afrika met Lesotho. Dit wandelpad kun je ter voet betreden, maar kun je ook gebruik maken van een huurauto om naar boven te gaan. Bovenop de berg vind je de grenspost van Lesotho en is er een restaurant waar je kunt genieten van een kopje koffie of thee. Je paspoort mag je dus ook zeker niet vergeten!

lesotho-sani-pass

Drakensbergen op een andere manier

Voor wandelaars is Drakensbergen de beste plek om heen te gaan, maar biedt het ook veel mogelijkheden wanneer je het gebied op een andere manier wilt zien. Een van de populairste manieren is dan ook ter paard. Verken het gebied met een gids en leer de Drakensbergen vanuit een heel ander perspectief kennen. Ideaal want zo hoef je niet alles zelf te lopen!

drakensbergen-noord-zuid-afrika

Overnachten

Waar je ook bent, de Drakensbergen biedt overal goede plekken om te overnachten. Of je nu in de natuur wil slapen, bij de zee of met uitzicht op de rotsen.
Zo vind je in Port st. Johns de lodge ‘N’taba River Lodge‘ waarbij het hotel gelegen is aan de tropische tuinen aan de oevers van de Umzimvubu rivier. Een heel ander uiterste is ‘The Cavern‘, een sfeervol berghotel dat aan het ‘Royal Natal National Park‘ ligt en waarbij je dus omgeven wordt door rotsen. En wil je meer cultuur proeven tijdens je reis? ‘The Elgin Guesthouse’ biedt uitstek voor de wandelaars doordat het aan de rand van de zuidelijke Drakenberg te vinden is en je logeert in een bed&breakfast accommodatie in een werkend melkveebedrijf. Kortom: overnachten op de Drakensberg is geen enkel probleem. Lees meer over deze tips in ons artikel over onze rondreis door Zuid-Afrika.

Zie de Drakensbergen met eigen ogen

Beginnen jouw voeten nu ook helemaal te kriebelen en heb je zin om de Drakensbergen in het echt te bewonderen? Met Pangea Travel, de Zuid-Afrika expert, is een reis naar de Drakensbergen eenvoudig geboekt waarbij je langs alle highlights van het gebied komt! Zo weet je zeker dat je niets mist van het prachtige gebied.

En handig om te weten: de seizoenen lopen niet hetzelfde als in Nederland waardoor je goed moet plannen wanneer je wilt gaan. De beste reistijd om een reis te plannen is dan ook in het voorjaar dat valt in oktober tot en met december!


Wil je meer inspiratie op doen tijdens je reis naar de Drakensbergen?

Lees hier dan onze rondreis terug met de highlights en accommodaties die wij bezochten!

post a comment