Top
  >  Afrika   >  Rondreis Zuid-Afrika: van Johannesburg naar Cintsa
drakensbergen-noord-zuid-afrika-jpg

Een individuele rondreis in Zuid-Afrika is zeker een must voor wandelaars en liefhebbers van de Afrikaanse natuur. Met de Drakensbergen opkomend in de verte, de zon weerkaatsing op de rotsen en de verschillende steden met ieder hun eigen highlights, is Zuid-Afrika de beste plek voor jouw rondreis. Wij begrijpen ook dat je niet alles in één reis kunt zien, en daarom hebben we een route voor je uitgestippeld van Johannesburg naar Cinsta. Met deze route, aangeboden door Pangea Travel, kom je langs de vijf mooiste steden van Zuid-Afrika en krijg je alvast een klein voorproefje van het land. En notitieboeken bij de hand want we geven je ook tips voor accommodaties en to do’s!

Aankomst Johannesburg

Voor een rondreis moet je natuurlijk ergens beginnen, en Johannesburg is de best plek om je start te maken in Zuid-Afrika. Door de fijne ligging van de stad hoef je namelijk niet ver te rijden naar de volgende steden en pak je op de route de mooiste natuurgebieden mee! Handige tip: huur een auto om makkelijk van punt A naar punt B te komen.

Clarens

Clarens is het kleine pareltje van Zuid-Afrika. Ondanks dat dit dorp niet heel groot is, staat het bekend als het juweel van de Vrijstaat en is alleen daarom al het bezoeken waard. Het dorp is gelegen aan de voet van de Malti Mountains, net buiten het ‘Golden Gate Highlands National park’.

rondreis-zuid-afrika

Golden Gate Highlands National park

Accommodatie

In het dorpje vind je Red Mountain House’, een appartementencomplex dat helemaal in country-stijl is ingericht. Geniet van een mooie ondergaande zon op het balkon of kom bij van je wandeling in de luxe bedden. Deze accommodatie is mogelijk als bed & breakfast of met zelfbediening wanneer je volledige vrijheid wilt hebben.

Bezienswaardigheden in Clarens

Wanneer je in Clarens bent, is het zeker de moeite waard om naar het ‘Golden Gate Highlands National Park’ te gaan. Dit prachtige park heeft kenmerkende goudkleurige rotspartijen en vind je hier de mooiste zebra’s, gnoes en jakhalzen in hun natuurlijke habitat. Wandel een van de velen wandelroutes of verken het gebied ter paard. Je begrijpt: met al dat moois is een volle batterij van je camera zeker belangrijk!

Drakensberg Noord

Drakensberg Noord zit aan de rand van het ‘Royal Natal National Park’ en hier stuit je op de mooie natuur waar Zuid-Afrika om bekend staat. Met de groene valleien van het Amphitheater word je omgeven door beboste heuvels, beekjes, watervallen én de Cannibal Cavern: een 200 meter brede voor overhangende rots!

Accommodaties

Een fijne accommodatie van Drakensberg Noord is berghotel ‘The Cavern’. Dit sfeervolle berghotel dat aan de rand van het ‘Royal Natal National Park’ ligt, heeft 44 kamers die verdeeld zijn in huisjes met rieten daken. Deze huizen zijn voorzien van airco en sommige zelfs een openhaard. Handig voor de koude winterdagen! Door deze fijne voorzieningen heb je alsnog de voordelen van een hotel, maar dan met de optimale vrijheid van een eigen huisje!

drakensbergen-zuid-afrika

Het uitzicht over de Drakensbergen van The Cavern

To do

In het ‘Royal Natal National Park’ vind je het Amphitheater: een steile rotswand van 1200 meter hoog en 5 kilometer breed. Dit adembenemende natuurfenomeen is zeker de moeite waard om al hikend te verkennen omdat de top van het Aphitheater je een uitzicht geeft over de prachtige Drakensbergen. Maar ook ter paard kom je een heel eind in de bergen en aanschouw je de prachtige natuur van het Amphiheater!

Drakensberg Zuid

Drakensberg Zuid valt voor een groot deel in het koninkrijk Lesotho. Dit land is kenmerkend door haar prachtige natuur, oneindige wandelpaden en natuurlijk hoge bergen. Dit gebied is dus ook de perfecte plek om de wandelschoenen strak aan te trekken en het gebied al lopend, hikend of ter paard te verkennen.

Accommodatie

Een ware beleving is ‘The Elgin Guesthouse’ dat in een weelderige vallei ligt aan de voet van de zuidelijke Drakensberg. Dit werkende melkvee bedrijf biedt namelijk de locatie voor een sfeervolle bed & breakfast accommodatie om bij te komen van het wandelen. ‘The Elgin Gueshouse’ heeft vier luxe kamers met ieders een eigen badkamer, en staat bekend om de prachtige ligging en de eindeloze groene tuin van de accommodatie.

To do

Als een gebied veel wandelpaden heeft, is het dus ook zeker de moeite waard om te gaan wandelen. De Sani-pass is de hoogste bergpass van het land en herken je aan de vele bochten en prachtige vergezichten. De Sani-pass verbindt Lesotho met Zuid-Afrika en op de berg – waar de pass je naartoe leidt – vind je dan ook de grenspost van Lesotho. Tip: neem je paspoort mee en geniet van het uitzicht van de twee landen in het restaurant dat ook op de berg te vinden is!

lesotho-sani-pass

Must-do: sani pass tour waarbij je Lesotho in gaat

Port st. Johns

Zuid-Afrika is hartstikke divers, en daar is Port st. Johns een goed voorbeeld van. Het wordt de hoofdstad van Wild Coast genoemd en staat bekend om haar niet één, niet twee maar liefst drie (!) stranden. De stranden hebben niet de meest originele namen (first, second en third beach), maar dat mag de pret zeker niet drukken. De stranden zijn namelijk prachtig om te zien door de omliggende kliffen en beboste bergen.

Accommodatie

In Port st. Johns vind je de ‘N’taba river lodge’, aan de oevers van de Umzimvubi rivier. Deze lodge zit ‘’verstopt’’ tussen de hoge kliffen en tropische tuinen van de Afrikaanse stad waardoor je vanuit je kamer een adembenemend uitzicht hebt. De kamers van de accommodatie hebben een fijne ambiance en elke kamer is voorzien van een queen of kingsize bed. Met een zwembad en spa in het hotel is de lodge ideaal voor als je heerlijk wilt ontspannen!

port-st-johns-zuid-afrika

N’taba river lodge

To do

Een must do tijdens je verblijf in Port st. Johns is het bezoeken van de ‘third beach’, oftewel het derde strand van de stad. Het strand ligt in ‘Silaka Nature Reserve’ en is het thuis van verschillende unieke vogelsoorten zoals de Knysna Loerie en de Grey Cuchooshrike. Vogelspotters, eat your heart out in Port st. Johns!

Cintsa

Cintsa is een dorp in de regio Wild Coast en door de combinatie van bergen aan de ene kant en witte stranden en beboste duinen aan de andere kant, moet je zeker een paar keer met je ogen knipperen om te geloven dat je er echt bent. Cintsa biedt daarnaast ook veel mogelijkheden voor vissers omdat je jouw hengeltje makkelijk kunt uitgooien in de Cintsa-rivier, de rivier die gelegen is naast het dorp. Maar ook voor reizigers zonder vishengel is de rivier een fijne plek. Neem een frisse duik in het water of ga per kano de lange rivier tegemoet.

Accommodatie

Een goed verblijf is de ‘Crawfords Beach Lodge’, dat maar 42 kilometer van East-Londen ligt. In deze lodge heb je vanuit je kamer een schitterend uitzicht over zee en de prachtige omgeving van Cinsta. ‘Crawfords Beach Lodge’ is omgeven door beboste duinen en hier zit je op loopafstand van het strand!

Crawfords Beach Lodge

To do

Ook vind je bij Cintsa het ‘Inkwenkweza Private Game Reserve’: een resort waar je neushoorns, olifanten, leeuwen, antilopen en andere dieren kunt bewonderen tijdens een safari-rit met een gids. Dit kun je vanuit een auto doen, maar ook via een quadbike, mountainbike en zelfs op de rug van een olifant. Ook is het mogelijk om een gamedrives te doen met een 4×4 busje langs onder andere het leeuwen reservaat. Er valt dus genoeg te beleven!

rondreizen-zuid-afrika

Inkwenkweza Private Game Reserve

Maar er is ook tijd voor ontspanning! Een bezoek aan het strand van Cinsta is namelijk zeker een echte aanrader door het prachtige contrast van strand en natuur. Even je handdoek uitgooien en genieten van de mooie omgeving van Cinsta!


Vlog rondreis Zuid-Afrika


Voor iedereen die niet kan wachten om deze indrukwekkende rondreis te doen, biedt Pangea Travel individuele rondreizen waarmee je langs al deze highlights van Zuid-Afrika komt! Op de website van Pangea Travel vind je meer informatie over deze unieke ervaring.

post a comment