Top
  >  Europa   >  België   >  10x bierproeven in Antwerpen
bierproeven-antwerpen

Na een dag sightseeing of shoppen in Antwerpen is het heerlijk om even te genieten van een biertje op een terras. Antwerpen staat namelijk niet alleen bekend als mode-stad en om haar chocolade, maar ook om het bier. Dan is het natuurlijk fijn om te weten waar je het best bier kan drinken. Wij gingen op pad en ontdekten deze 10 biercafés. Bierproeven in Antwerpen? Dat doe je hier! 

De Pelgrom

In deze vijftiende-eeuws kelder kun je terecht voor de middeleeuwse sferen. De bediening is gekleed in Breugeliaanse kledij en je kunt genieten van de middeleeuwse lekkernijen. Ook kun je hier natuurlijk terecht voor een heerlijk speciaalbiertje. Een leuke ervaring! Meer info: De Pelgrom.

De Koninck bezoekerscentrum

Alle bezienswaardigheden van Antwerpen gezien? Tijd om de smaak van de stad te proeven! Ga langs bij dé bierbrouwerij van Antwerpen, waar het bier De Koninck wordt gebrouwen.

bierproeven-antwerpen

Bierbrouwerij De Koninck

Niet alleen een leerzame en leuke ervaring, maar ook heel lekker. De brouwerij is erg modern, wat het niet alleen interessant maakt voor een rondleiding, maar ook een toffe omgeving om de diverse biertjes te kunnen proeven.
Meer info: De Koninck.

bierproeven-antwerpen

Bierbrouwerij De Koninck

Beerlovers Bar

Welkom in het bierparadijs. Beerlovers Bar overtreft echt alles met de 12 wisseltaps en meer dan 150 speciaalbieren op fles. Daarnaast zal gezelligheid en vriendelijkheid zeker niet ontbreken in deze bar. Beerlovers Bar is voor bierliefhebbers een absolute must. Meer info: Beerlovers Bar.

Bier Central

Met meer dan 300 Belgische Bieren op de fles en 27 bieren op het vat is Bier Central het walhalla voor bierliefhebbers. In deze place to be leer je niet alleen de heerlijke Belgische bieren kennen, maar ook de Belgische keuken en cultuur. Meer info: Bier Central.

PAKT Antwerpen

PAKT Antwerpen is the place to be. Het is een mix tussen ondernemers en stadslandbouwers die onder één dak gevestigd zijn. Op het dak van PAKT wordt getuinierd door stadsboeren maar kun je zeker ook eens terecht om rond te kijken. Bezoek de site voor meer informatie. Op de begane grond vind je Speciale Belge waar je zowel binnen als buiten kunt genieten van diverse biertjes op fles.
Meer info: PAKT

bierproeven-antwerpen

Bierproeven bij PAKT

Gollem

Gollem heeft maar één missie: jou uitdagen om nieuwe smaken en stijlen bier te ontdekken en jou zo te introduceren in de wereld van bier. En met de 400 verschillende soorten bier moet dat wel lukken. Door de inrichting van dit café is het erg makkelijk om contact te leggen met andere mensen daardoor ontbreekt het hier niet aan gezelligheid. Meer info: Gollem.

Huisbrouwerij ’t Pakhuis

Huisbrouwerij ’t Pakhuis is een authentieke brouwerij waar bier nog zoals vroeger gebrouwen wordt. Dat wil zeggen: natuurlijke grondstoffen, zonder filtrage en zonder pasteurisatie. Maar evenwichtigheid en kwaliteit zijn hun musts. Benieuwd naar het Antwerpse Zuid van toen tot nu? Huisbrouwerij ’t Pakhuis staat op een historische locatie, lees hier meer. Meer info: Huisbrouwerij ’t Pakhuis.

Kulminator

Uitgeroepen tot het beste biercafé van de wereld. Dat moet wat zeggen, toch? Bij Kulminator kun je terecht voor een verzameling van alle topbieren, en meer, je hebt namelijk keuze uit meer dan 800 bieren. Het café heeft zo zijn charme en zorgt daarom voor een leuke, vintage sfeer.

Paters Vaetje

Gezellig, knus en hemels bier. Dat beschrijft deze bruine kroeg ‘Paters Vaetje’. Het is hier genieten met uitzicht op het oude bruisende stadscentrum en als buren dé kathedraal van Antwerpen. Elke maand is er een ‘bier van de maand’, waarbij je tekst en uitleg krijgt. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een ander soort bier. Er is hier ruime keuze. Meer info: Paters Vaetje.

Billie’s Bier Kafétaria

Dit is het perfecte plekje in het hartje van Antwerpen. Billie’s Bier Kafétaria staat bekend om de gezelligheid, gastvrijheid en om de grote kennis van het bier, wat niet geheel onbelangrijk is. Laat je adviseren en kies het biertje dat bij je past. Het is een echte aanrader om hier even binnen te stappen! Meer info: Billie’s Bier Kafétaria.


Binnenkort naar Antwerpen of meer biertips?


Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je live meegenieten van onze avonturen die wij delen op onze Insta Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Wil jij helemaal niets missen? Zorg dan dat je je aanmeldt voor de nieuwsbrief! Deze versturen wij 1x per week met alle laatste berichten. Reis met ons mee en volg ons!

post a comment