Top
  >  Eten & Drinken   >  5x de beste fondue restaurants van Nederland
fondue-restaurants-nederland

Laatst bijgewerkt op maart 5, 2024

Tijdens de wintermaanden worden de donkere avonden gezellig gemaakt met vrienden en familie en komt de fonduepan weer op tafel. Fonduen is niet alleen gezellig, maar ook super lekker. En wist je dat er nog veel meer variaties zijn op de traditionele kaas- en vleesfondue? Zo eet je bij de volgende fondue restaurants in Nederland bijvoorbeeld een saté-, een Japanse- of een truffelfondue! Deze restaurants hebben er zeker kaas van gegeten.

Apartt, in Rotterdam

Zoals de naam al weggeeft, is dit restaurant net even anders dan andere eetgelegenheden. Je kunt hier traditioneel kaasfonduen met Emmerthaler en Gruyere of kaasfonduen met blauwe kaas! De kaasfondues worden geserveerd met brood en diverse groenten. Naast de kaasfondues kun je ook kiezen voor een vleesfondue. Deze fondues worden bereid in bouillon en je fonduet met biefstuk, gehaktballetjes, bavette en kipfilet. Je krijgt er ook lekkere sauzen, friet en een salade bij.

Website: Apartt
Adres: Blaak 4 in Rotterdam
Openingstijden: dagelijks geopend van 11:00 uur tot 23:00 uur (en in het weekend tot 01:00 en 02:00 uur uur).

De Fondue Fabriek, in Gouda

In de donkere dagen van het jaar kun je fonduen in het Museumcafé in Gouda. Speciaal hiervoor werkt de Fondue Fabriek samen met Uniekaas, waarmee zij drie kaassoorten hebben gekozen die de ultieme kaasfondue vormen. Naast deze drie verschillende kaasfondues kun je er ook kiezen uit verschillende dip items en kun je er een vleesplankje bij bestellen. De specialty van dit fondue restaurant: de saté fondue!

Website: De Fondue Fabriek
Adres: Achter de kerk 14 in Gouda
Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 17:30 uur tot 20:00 uur.
fondue-restaurants-nederland

De Fransman, in Alkmaar

Dit fonduerestaurant haalt de kaas van hun fondues bij de kaasmarkt dichtbij. Bij De Fransman serveren ze veel variaties op fondues. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor een heerlijke fondue in Mexicaanse stijl, een Italiaanse fondue, een Japanse fondue, een Thaise fondue, een vis fondue of een seizoensfondue. Ook kun je hier kiezen uit veel diverse kaas- en vleesfondues. Dat wordt nog een moeilijke keuze!

Website: De Fransman
Adres: Mient 6 in Alkmaar
Openingstijden: van woensdag t/m zondag geopend van 16:00 uur tot 00:00 uur.

Hello Again, in Leusden

Bij Hello Again kun je kiezen uit vijf soorten kaasfondues! Kies je voor de Emmentaler en Gruyère, de sambal, de geitenkaas, de spinazie-knoflook, de schimmelkaas of de truffel fondue? Klinkt allemaal goed, toch?! Ze worden ieder geserveerd met groenten, fruit, een salade, brood en friet.  Naast de kaasfondues kun je ook gaan voor een vleesfondue of (op reservering) een visfondue.

Website: Hello Again
Adres: Zwarteweg 5 in Leusden
Openingstijden: van woensdag t/m zondag geopend vanaf 17:00 uur tot 23:00 uur.
fondue-restaurants-nederland

Fondue Oost, in Amsterdam

Fondue Oost onderscheid zich zeker van andere fonduerestaurants, hier kun je namelijk genieten van een Truffel-, een El Nacho, een San Daniel- of een Fromage Bleu fondue. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een klassieke fondue. De pannetjes komen dampend de keuken uit, voor een optimaal genietmoment. En mocht je nog niet genoeg hebben van het fonduen, kun je als toetje gaan voor een chocolade fondue. Begint het water je al in de mond te lopen?

Website: Fondue Oost
Adres: Javastraat 49 in Amsterdam
Openingstijden: dagelijks geopend van 18:00 uur tot 01:00 uur.


Meer inspiratie opdoen voor een avondje uiteten?

Lees dan hier over de meest bijzondere restaurants in Nederland

post a comment