Top
  >  Europa   >  5x toffe biertuinen (biergarten) in Praag
Riegrovy-Sady-Beergarten_Mijn-Praag-Tours

Laatst bijgewerkt op maart 4, 2024

Het is een warme zomerse dag, er is zelfs geen wolkje aan de lucht te bekennen. Je loopt in één van de mooiste steden in Tsjechië, namelijk Praag, en terwijl je rondstruint over het populaire Staroměstské náměstí krijg je zin in een lekker fris biertje. Heb jij even geluk! Praag is de stad bij uitstek om te genieten van zon, muziek, cultuur én bier. Niet alleen om de lage prijzen, maar juist om haar geweldige biergarten. Dus ben je tussen mei en oktober in Praag? Stap op de fiets, pak de taxi of neem de tram naar deze vijf toffe biergarten.

Letná Beer garden

Populair vanwege haar goede bereikbaarheid, lekkere eten en prachtige uitzicht over de stad en de rivier. Pak de tram en stap uit bij Nábřeží Kapitána Jaroše om een bezoek te brengen aan deze hotspot.

Vyletná Beer Garden

Neem plaats in een van de hangmatten met een heerlijk, fris speciaalbiertje. Deze relaxte biergarten ligt vlaknaast Letná en biedt een groot scherm om sportwedstrijden op te volgen. Serieus, wat wil je nog meer?

Riegrovy Sady Beer Garden

De grootste met de meeste variatie. In eten én drinken. Want heb je even geen zin in een biertje? Dan bestel je gewoon een cocktail of een glas wijn. Hoe je er komt? Ga met de tram naar Husinecká of Vinohradská tržnice of pak de metro naar Jiřího z Poděbrad.

Tiskárna na vzduchu

Deze biergarten ligt in het grootste park van Praag (Stromovka Park) waar de tofste evenementen plaats vinden. En als dat nog niet reden genoeg is, schenken ze hier ook het beste Tsjechische speciaalbier Polička. Een enkeltje naar tramhalte Výstaviště Holešovice a.u.b.

Tiskárna na vzduchu – Karel Foř ©CzechTourism

Parukářka Beergarden

Dit pareltje ligt in het hart van Žižkov in het kleine park Parukářka. Geen plaats? Geen probleem. Neem gewoon lekker je eigen picknickkleed mee. Leuk detail en ideaal voor regenachtige dagen: er staat een overdekte pub. Stap uit bij tramhalte Lipanská or Olšanská en zoek een plek.
Wil je ze allemaal bezoeken? Boek dan een beergartentour op de fiets met Prahabike of bezoek drie biertuinen met het Nederlandse MijnPraagTours.


Nog meer ontdekken in deze ‘Gouden Stad’ maar veel te weinig tijd? Bekijk de tips voor 24 uur in Praag, Tsjechië. 

post a comment