Top
  >  Azië   >  De 5 leukste activiteiten in Singapore
leukste-activiteiten-in-singapore

Laatst bijgewerkt op juli 23, 2020

Vlieg je binnenkort naar Azië, Australië of Nieuw-Zeeland? Grote kans dat je een tussenstop maakt in Singapore. In Singapore is genoeg leuks te doen om er een paar dagen te vertoeven. En om ervoor te zorgen dat je portemonnee na die paar dagen niet meteen leeg is (Singapore is duur!) geven we je ook een aantal gratis opties. De 5 leukste activiteiten in Singapore op een rij.

Lichtshow bekijken bij The Supertree Grove

Dit is meteen een van die gratis opties in Singapore. Je hebt vast wel eens gehoord van Gardens by the Bay of er een foto van gezien. Het is een futuristisch bos vlakbij de haven van Singapore, bestaande uit immense metalen bomen. De bomen, die ook wel supertrees worden genoemd, zijn gratis te bezoeken. Elke avond om 19.45 uur en 20.45 uur is er een gratis muziek- en lichtshow. Het klinkt misschien een beetje suf, maar dat is het echt niet. De indrukwekkende show duurt ruim een kwartier en is echt de moeite waard.

leukste activiteiten in Singapore 6

Lichtshow bij The Supertree Grove

Cocktail drinken op Marina Bay Sands

Ik geef toe dat dit niet een van de goedkoopste opties is, maar het is zeker een hele leuke. Marina Bay Sands is het meest bekende, luxe hotel van Singapore. Het bestaat uit drie pilaren die worden verbonden door een grote bar op het dak. Het uitzicht vanaf het dak is spectaculair. De entreeprijs bedraagt 20 Singapore dollar en voor die prijs krijg je een bon met dezelfde waarde om een drankje of hapje te kopen. Voor een cocktail betaal je zo’n 24 Singapore dollar.

leukste activiteiten in Singapore 7

Het uitzicht vanaf Marina Bay Sands

Picknicken in de Botanic Garden

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Dan kan ik de botanische tuin van Singapore aanraden. Het is een heerlijk park om te wandelen, hardlopen en om te picknicken. Niet alleen toeristen, maar ook veel locals komen naar deze plek om te ontspannen. In het park worden ook regelmatig evenementen georganiseerd, zoals yogalessen op zaterdagochtend.

leukste activiteiten in Singapore 4

De Singapore Botanic Garden

Eten in een Hawker Centre

Een van de leukste plekken om te eten in Singapore is in een Hawker Centre. Een Hawker Centre kan je vergelijken met een foodhal met allerlei kraampjes met ieder zijn eigen specialiteit. Bij het ene kraampje haal je een broodje bapao, bij de andere een bord met rijst en groente en bij de volgende een vers sapje. Aan grote tafels in het midden eet je het gezellig met z’n allen op. Bijkomend voordeel is dat zo’n foodhal in Singapore erg betaalbaar is.

leukste activiteiten in Singapore 5

Eten in een Hawker Centre

Wandelen door de Flower Dome en het Cloud Forest

Heb je pech met het weer en regent het? Dan zijn de Flower Dome en het Cloud Forest een leuke optie. Dit zijn twee enorme overdekte botanische tuinen. In de Flower Dome vind je veel bijzondere bloemen en cactussen. Bij binnenkomst in de Cloud Forest loop je meteen tegen een enorme waterval aan. Bij de berg, waar deze waterval langs gaat, kan je omhoog en verdieping voor verdieping weer naar beneden wandelen.

Heb jij nog leuke tips voor Singapore?  Vul de lijst dan aan in de reacties!


Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je live meegenieten van onze avonturen die wij delen op onze Insta Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Wil jij helemaal niets missen? Zorg dan dat je je aanmeldt voor de nieuwsbrief! Deze versturen wij 1x per week met alle laatste berichten. Reis met ons mee en volg ons!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment