Top
  >  Azië   >  Strand en cultuur: een 2-weekse reisroute door Cambodja
reisroute-door-cambodja-angkor-wat

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Tijdens mijn wereldreis was Cambodja een van de landen waar ik van te voren weinig verwachtingen van had. Na twee weken in dit Aziatische land kan ik zeggen dat het me aangenaam heeft verrast en dat ik graag nog eens terug zou gaan. Ter inspiratie voor iedereen die ook zo benieuwd is naar dit land deel ik mijn 2-weekse reisroute door Cambodja.
Omdat ik vanuit Vietnam via Cambodja naar Thailand reisde, startte ik in Phnom Penh en eindigde ik mijn reis in Siem Reap. Uiteraard kun je deze route ook gemakkelijk omdraaien. Omdat deze reis onderdeel is van een 7-maandse wereldreis, reisden wij redelijk rustig en vonden wij het fijn wat langer op een bepaalde plek te blijven. Zie je liever meer steden in een korte tijd? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld na Koh Rong naar Koh Rong Saloem en Battambang te gaan, voordat je Siem Reap bezoekt.

Reisroute door Cambodja - Killing Fields

Armbandjes ter nagedachtenis aan alle mensen die omgebracht zijn op de Killing Fields

Phnom Penh (dag 1 – 2)

Onze reis door Cambodja startte in de hoofdstad Phnom Penh. Cambodja is een prachtig land, maar kent een bloederige geschiedenis. Tussen 1975 en 1979 was de Rode Khmer aan de macht in het land en zorgde voor de dood van zo’n twee miljoen Cambodjanen. Twee miljoen op een bevolking van zeven miljoen! In Phnom Penh zijn er verschillende plekken die herinneren aan deze vreselijke tijd. Onder andere de Killing Fields (Choeung Ek) en het Tuol Sleng-museum zijn herinneringen aan de mensen die vermoord zijn door de Rode Khmer en leren je meer over deze intens vreselijke periode.

Reisroute door Cambodja - Kampot

Uitzicht tijdens de sunset cruise in Kampot

Kampot (dag 3 – 7)

Op zo’n 3,5 uur van Phnom Penh ligt het kustplaatsje Kampot. Het is een klein en rustig dorpje waar je het best een scooter kunt huren om lekker rond te rijden in de omgeving. Het Bokor National Park ligt vlakbij en ook het kustplaatsje Kep, waar ook een strand is, kun je goed met de scooter bezoeken. In Kampot zelf vind je veel lekkere restaurantjes en bakkerijtjes. Je kunt er, als overblijfsel uit de tijd dat Cambodja een Franse kolonie was, heerlijke taartjes eten. Voor twee dollar kun je er een sunset cruise doen, inclusief drankje. Erg leuk!

Reisroute door Cambodja - Koh Rong

Het strand van Koh Rong

Koh Rong (dag 8 – 13)

Vanuit Sihanoukville reis je in 45 minuten met de speedboot naar het eiland Koh Rong. Sihanoukville zelf sloegen wij over, omdat deze stad op dit moment volgebouwd wordt met Chinese restaurants, hotels en gokhallen. Koh Rong is in opkomst en ook hier worden steeds meer hotels en bungalows gebouwd, maar voelde echt nog heel authentiek en rustig aan. Het eiland is heel basic, er is bijvoorbeeld geen warm water, maar ook dit zal niet lang meer duren. Inmiddels is er in de meest restaurants gewoon wifi te krijgen. Wij hadden pech met 3 dagen vol regen, maar de 2 zonnige dagen waren heerlijk. Met een boekje en een cocktail aan het strand en vermaak je je de hele dag. Vanuit Koh Rong kun je ook snorkel- en duiktrips ondernemen. Ik zou aanraden hier zeker drie nachten te verblijven. Veel mensen blijven er zelfs langer, zoals wij.

Reisroute door Cambodja - Angkor Wat 2

Ta Prohm

Siem Reap (dag 14 – 15)

Met de speedboot voeren we terug naar Sihanoukville en daar pakten we de nachtbus naar Siem Reap. Wij reisden met Grand IBIS en vonden dit een hele prettige busmaatschappij. Zoals de meeste toeristen kwamen wij speciaal naar Siem Reap voor Angkor Wat. Angkor Wat ligt in de ruïnestad Angkor waar ontzettend veel tempels te vinden zijn. Wij stonden om 04.00 uur op om op tijd bij Angkor Wat te zijn voor de zonsopkomst. Een tuktuk bracht ons daarna naar verschillende andere tempels, zoals Ta Prohm, de tempel die filmdecor was voor Tomb Raider. Het complex is zo groot dat een tuktuk zeker aan te raden is. Na zo’n zes uur tempels bekijken, hadden wij genoeg zien en keerden wij terug naar ons hotel. Er is echter veel en veel meer te zien. Mocht je dat willen, dan is een pas voor drie dagen aan te raden.
Heb jij wel eens door Cambodja gereisd? Hoe zag jouw reisroute door Cambodja eruit? Laat het weten in de reacties!


Een reis naar Cambodja op de planning? Dan moet je een visum aanvragen. Klik hier voor een handig overzicht voor het aanvragen van een visum voor Cambodja. Sla tijdens je reis door Cambodja ook zeker het eiland Koh Rong niet over. Hier lees je alles over bountyeiland Koh Rong


Vakantie Cambodja

Enthousiast geworden na het lezen van dit reisverhaal over Cambodja? Ontdek dan het aanbod via Fox en klik op de banner!
Rondreizen door Cambodja | FOX.nl


Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij iets boekt of bestelt krijgen wij hier een kleine vergoeding voor. Voor jou wordt de prijs nooit duurder of het aanbod nadeliger. Wij plaatsen alleen affiliate links van producten of bedrijven waar wij achter staan. Iets wat wij zelf graag gebruiken of zaken mee doen en daarom aan jullie willen adviseren.

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment