Top
  >  Europa   >  Wandelfestival op wandelparadijs La Palma
wandelfestival-lapalma

La Palma noemt zichzelf een wandelparadijs en doet alles om dit waar te maken. Van 12 t/m 14 oktober 2018 wordt daarom het Festival de Senderismo georganiseerd. Bij dit wandelfestival maak je niet alleen kennis met de veelzijdigheid van het eiland, maar is het ook een groot feest met folkloristische activiteiten, concerten en typische producten van La Palma.
Tijdens het wandelen zullen de liefhebbers de mooiste plekken van het eiland ontdekken. De rotskusten, het vulkaanlandschap, de wijngaarden en de uitgestrekte bossen. Het eiland heeft in totaal ruim duizend kilometer aan wandelpaden.

Wandelroutes La Palma

Bij het Wandelfestival van 12 t/m 14 oktober kunnen de wandelaars La Palma ontdekken via 19 wandelroutes. De routes lopen onder andere langs deze trajecten:
De Ruta de Agua: dit is een echte klasieker. De route staat vooral bekend om de prachtige, panoramische uitzichten.
Voor de echte avonturiers is Sendero Bajo la Tierra een geweldige tocht. Bij deze route maak je kennis met de vulkanische kant van het eiland. De tocht loopt door de grotten en eindigt in de Cueva de las Palomas, wat door de Unesco is uitgeroepen tot een beschermd natuurfenomeen.
Estrellas entre Vulcanes; ook een echt hoogtepunt van het wandelfestival. Het is een avontuurlijke tocht die zich in de nacht afspeelt en door het vulkaanlandschap loopt. Deze route bewandel je onder een spectaculaire sterrenhemel.
Wandelaars die van het fotograferen van sterren én van mooie sterrenhemels houden kunnen deelnemen aan de route Nocturne Tocando Las Estrellas. Bij deze tocht heb je de mogelijkheid om het observatorium van La Palma, met de grootste telescoop van de wereld, te bezoeken.

Het hele jaar door wandelen op La Palma

Ben je niet in de gelegenheid om van 12 t/m 14 oktober deel te nemen aan het wandelfestival op La Palma, kan je er natuurlijk ook op een ander moment naar toe. La Palma is een ‘year round’ bestemming, en met haar hoogteverschillen kan je per dag 4 seizoenen beleven. Verschillende Nederlandse touroperators bieden individuele- en groepswandelreizen naar La Palma aan.

Over La Palma

La Palma is een van de Canarische eilanden. Het is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven eilanden. Door de adembenemende natuur en het prachtige vulkaanlandschap is dit een bijzondere vakantiebestemming. Voor avonturiers en wandelaars is het een paradijs, en ook voor vakantiegangers die juist op zoek zijn naar rust. Het massatoerisme is namelijk nog niet doorgedrongen op La Palma.


Lees ook deze artikelen voor meer inspiratie over La Palma: wandelroutes La Palma, 3 luxe hotels La Palma en de mooiste stranden La Palma, klik hier.

post a comment