Top
  >  Europa   >  5x de mooiste stranden van de Algarve

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

De Algarve kennen we wellicht allemaal wel van een zonvakantie in Albufeira. Wist je dat de Algarve ook de regio is van Portugal die prachtige uitzichten biedt vanaf hoge kliffen en mooie stranden heeft waar je perfect kunt surfen of gewoon lekker kunt zonnen? De mooiste stranden van het zuid-westen van deze regio vertellen we je hier.

De Algarve en het zuid-westen

De Algarve beslaat de gehele zuidelijke strook van Portugal, van west tot oost. Het klimaat in deze regio is het hele jaar mild en er valt weinig regen. Een ideale plek voor een vakantie met zon garantie en aangename temperaturen, zelfs in het najaar. In de maand oktober kan het hier vaak nog 27 graden zijn en ook in november heb je, met een beetje geluk, nog dagen met temperaturen boven de 20 graden.

Mooiste Stranden Algarve

De Algarve op de kaart


Veel is reeds geschreven over deze mooie regio en ook tips over de mooiste stranden kun je vinden op internet.  Zo zul je lezen dat Praia da Marinha in de Algarve al diverse keren is uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld. Op dit mooie strand zie je veel steile rotsen en kliffen in allerlei kleuren met daarbij een prachtige zee. Voor dit artikel, echter, focussen we ons op het zuid-westen van de regio. Dit omdat je hier op slechts kleine afstanden rijden mooie stranden vindt waar niet alle toeristen komen. Dus of je nu, net als wij, met een busje op rondreis bent of een auto huurt voor een week, je hoeft weinig moeite te doen om veel van de regio te kunnen zien en de massa te ontwijken. Hier komen de mooiste stranden van het zuid-westen van de Algarve.


nieuwsbrief aanmelding


Praia Ingrina

We gaan er voor het gemak even vanuit dat je per vliegtuig naar de Algarve gaat en dat je landt op Faro. Je kunt hier een auto huren, of je gaat met (heel goedkoop) treinvervoer naar Lagos, zoals wij, en haalt daar je vervoer op. Vanaf hier is Praia Ingrina de eerste mooie strand stop. Bij het dorpje Raposeira rijd je, na een stuk grote weg te hebben gehad, een rustige weg in die je met veel bochten naar dit kleine strandje leidt. Het strand is omgeven door rotsen. Met een busje kun je hier perfect parkeren voor de nacht naast het strand. Of als je voor echt avontuur wilt gaan, kun je ook een nachtje in de auto slapen om s’ochtends de eerste golven te kunnen pakken.

Stranden Algarve

Het is goed surfen overal in deze regio

Praia do Bodeira

Naar praia do Bodeira ga je met name voor het uitzicht vanuit de heuvels op het strand. Net voorbij het strand rijd je hier de heuvel op voor het mooiste uitzicht van allemaal. Je kunt hier op vele plekjes stoppen en via een loopbruggetje naar de rand van de klif lopen voor het uitzicht op de oceaan of het strand. Rijdt verder rond en je ziet aan de andere kant weer een nieuwe klif, in een mooie rood-bruine kleur. De perfecte plek voor een paar mooie selfies en daarna lekker het strand op.

Stranden Algarve

Bordeira

Praia do Amado

Voor dit strand rijd je, via het binnenland, richting Aljezur. Een mooi stuk om te rijden, je rijdt hier namelijk door een natuurpark. Het Amado strand heeft een meer toeristisch gevoel als je aankomt door een restaurant en surfschool die hier zijn gevestigd. Echter, er komen in deze regio veel minder toeristen dan in de regio van Albufeira, waardoor je het als rustiger ervaart. Het voordeel is dat je hier strandbedjes kunt huren, wat op de meeste andere stranden niet mogelijk is, en zo naar de surfers kunt kijken.

Stranden Algarve

Amado

Monte Clérigo

Vanaf Praia do Amado is de afstand met dertig kilometer tot Monte Clérigo verder dan de afstand tussen de overige stranden. Toch is deze plek zeker de moeite waard om een stukje verder voor te rijden. Net voordat je de stad Aljezur in rijdt ga je hier opnieuw de heuvels in en verwacht je alles behalve wat je bij Monte Clérigo zult aantreffen; een mini dorpje met twee restaurants en allerlei vrolijk gekleurde huisjes op de rotsen naast het strand. Een leuke plek voor een dagtrip.

Stranden Algarve

Uitzicht op de vrolijke huisjes vanaf het strand

Praia do Beliche

Voor dit laatste strand ga je terug naar het zuiden. Net buiten het surfplaatsje Sagres, vind je langs deze lange klif dit mooie, kleine strand. Veel mensen stoppen hier even voor het uitzicht wat zo prachtig is, maar slaan het strand beneden over. Wellicht omdat je een lange trap naar beneden moet nemen voor je er bent. Je zit hier precies in een kleine inham van de kustlijn waardoor je er heerlijk uit de wind en rustig zit. Jouw eigen Robinson strand.

Stranden Algarve

Beliche


Ben jij al eens in dit stuk van de Algarve geweest en ken je nog meer mooie plekken? Vertel het ons!

post a comment