Top
  >  Azië   >  De rijstvelden van Sapa, Vietnam
rijstenvelden-vietnam

Laatst bijgewerkt op december 2, 2020

Ben je van plan om binnenkort Vietnam te ontdekken? Zet dan de rijstvelden van Sapa op je lijstje. Ongerepte natuur en een authentieke beleving. Of heb je nog nooit bij Vietnam stil gestaan en mogen wij jou met dit artikel inspireren?

In het uiterste noorden van Vietnam vind je Sapa. Een gebied van uitgestrekte natuur en kleine bergdorpen. Vanuit Hanoi bereik je Sapa per nachttrein. Eenmaal aangekomen is het nog een paar uurtjes rijden naar het dorp zelf. Je zult niet de enige zijn die de reis van Hanoi naar Sapa maakt. En dat is dan waarschijnlijk ook niet voor niks. Sapa is geliefd bij de actieve en avontuurlijke reiziger. Het is de uitvalsbasis voor hikes en een goede plek om het echte Vietnamese leven te ontdekken.
Het dorp zelf is druk. De hoofdstraat biedt winkels en restaurants en er is een lokale markt voor de dorpsbewoners. Om de rijstvelden te ontdekken, verlaat je het centrum voor het platteland. De knalgroene vallei is dan ook niet te missen. Zo ver je kan kijken zie je rijstterrassen, die als traptreden naar beneden lopen.
Een aanrader is om met een gids de vallei in te trekken. Hij kent het gebied door en door, neemt je mee, weg van de gebaande paden en vertelt je ondertussen over het leven in Sapa. Kijk niet raar op, als onderweg kinderen met je mee lopen en ossen het land om ploegen. Het leven in de vallei lijkt stil te staan, zo rustig en vredig is het er. Je gaat dwars door de rijstvelden heen en loopt over smalle zandpaden en kleine waterwegen. Een aanrader is het binnenkijken bij een huis van één van de bewoners, waar bij het gebruikelijk is dat de gastvrouw een verse maaltijd voor je bereidt. Uiteraard met behulp van stokjes, kun je vervolgens genieten van lokale noedels en verse vlees- en groentegerechten.
Rijstvelden vietnam, sapa vietnam, vakantie Sapa, vakantie Vietnam, op reis naar vietnam, op reis naar sapa, backpacken in sapa, backpacken in vietnam, travel rumors, riksja travel, vietnam online, alles over vietnam, must do in vietnam, wat te doen in vietnam, excursies vietnam, excursies sapa, dagtrip vietnam, dagtrip sapa, rondreis vietnam, rondreis sapa, bezienswaardigheden vietnam, bezienswaardigheden sapa, Red Dzao vietnam, Black H’mong vietnam, stammen vietnam, gids door sapa, gids door vietnam
Wees goed voorbereid op het weer. Wanneer de mist in de ochtend is weggetrokken uit het dal en de zon zich laat zien, stijgen temperaturen snel.
Red Dzao en Black H’mong
Om de lokale bewoners te ontmoeten, hoef je niet ver de vallei in. Na een paar stappen in de vallei kom je ze al tegen. De stamleden van Red Dzao en Black H’mong. Zij leven hier vooral van de landbouw, maar ook de toerisme is een belangrijke inkomstenbron. Kijk niet raar op als ze je benaderen om hun spullen aan je te verkopen. Denk aan handgemaakte tassen, shawls en kussenslopen. In ruil hiervoor lopen ze gezellig een eindje met je mee. Dit is voor hun de ideale manier om de Engelse taal te leren en meer te weten te komen over dat wat zij waarschijnlijk nooit zullen ontdekken; de wereld buiten Sapa.
De mensen zijn niet opdringerig, maar zijn natuurlijk blij met elke aankoop die gedaan wordt. Naast dat het een leuke souvenir kan zijn, is het vooral leuk om, juist met de inwoners die al een beetje Engels spreken, het gesprek aan te gaan en ze echt te leren kennen. Dit soort ervaringen doe je niet op uit een boekje.
Rijstvelden vietnam, sapa vietnam, vakantie Sapa, vakantie Vietnam, op reis naar vietnam, op reis naar sapa, backpacken in sapa, backpacken in vietnam, travel rumors, riksja travel, vietnam online, alles over vietnam, must do in vietnam, wat te doen in vietnam, excursies vietnam, excursies sapa, dagtrip vietnam, dagtrip sapa, rondreis vietnam, rondreis sapa, bezienswaardigheden vietnam, bezienswaardigheden sapa, Red Dzao vietnam, Black H’mong vietnam, stammen vietnam, gids door sapa, gids door vietnam
Homestay Sapa
Het echte leven ontdekken in Sapa? Boek een homestay! De ideale kans om te leven zoals zij doen. In Sapa zijn verschillende homestays; dorpsbewoners die enkele bedden aanbieden aan reizigers. Verwacht geen luxe. Je verblijf is hier basic. In een houten huis op palen is je bed een dun matras op een bamboebodem. Elektriciteit is er wel.. soms. In slaap vallen met om je heen alleen maar stilte en wakker worden door het geluid van scharrelende kippen onder je bed, zorgt ervoor dat je deze bestemming niet snel vergeet. De volgende dag trek je de wandelschoenen weer aan en volgt een tocht door maisvelden en dorpen van verschillende stammen, elk met hun eigen klederdracht, geschiedenis, gewoontes en taal.

Dit artikel is in samenwerking met Riksja Travel geschreven. Riksja Travel biedt een ruime keuze aan reizen, die net even anders zijn dan de normale toeristische activiteiten of bestemmingen. De plek waar je graag met anderen over praat, maar die je niet van de daken schreeuwt. Oftewel; psst. Do(n’t) tell!
Deze Sapa trekking, inclusief een homestay overnachting, wordt aangeboden door Vietnam online. Bij Vietnam online, onderdeel van Riksja Travel, stel je met behulp van bouwstenen je eigen individuele reis door Vietnam samen. Bijzondere excursies worden voor je geregeld, net als karakteristieke accommodaties. Tijdens de reis heb je voldoende vrijheid om het land zelf te ontdekken.

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

Comments:

  • 24 november 2014

    Jaaa, Sapa is zo waanzinnig mooi! Was voor mij een van de highlights van Vietnam.

    reply...

post a comment