Top
  >  Europa   >  5X Bezienswaardigheden in Venetië
bezienswaardigheden-venetie

Venetië is met geen enkele stad te vergelijken. Deze romantisch stad wordt ook wel de stad van het water genoemd. Je hebt er natuurlijk het Canal Grande en San Marco plein, maar wat moet je er nog meer zien of doen voordat je de stad verlaat? Ontdek deze 5 bezienswaardigheden in Venetië die je niet mag missen. 

De kanalen van Venetië

Eigenlijk een open deur, maar je kan natuurlijk niet in Venetië geweest zijn zonder een gondelvaart door de kanalen van deze stad. Het is immers de reden waarom deze boeiende plek zo bekend en vooral ook zo bijzonder is. Niet alleen toeristen, maar werkelijk alles kun je voorbij zien komen over deze kanalen. Van mensen en goederen tot hele speciale gevallen. Ambulances bijvoorbeeld! De gondels waren vroeger het enige transportmiddel in de stad.

De Basilica San Marco

Een van de belangrijkste gebouwen van Venetië is de basiliek die de naam draagt van de beschermheilige van de stad: de evangelist Marcus. San Marco ligt hier dan ook begraven en zijn sarcofaag is hier dus te zien. Mooie mozaïeken en marmeren vloeren zijn te bewonderen in deze middeleeuwse basiliek. De prachtig versierde kerk is zowel binnen als buiten een lust voor het oog. Helaas is ook deze prachtige kerk aan het verzakken.

Het Dogepaleis

Aan het San Marcoplein ligt ook het Dogepaleis. De doge was vroeger de leider van Venetië en zijn paleis is gebouwd in de Venetiaanse gotische stijl. Het gebouw zal zeker tot de verbeelding spreken met zijn hoge muren. Met een gids kan je door het gebouw dwalen en meer te weten komen over de geschiedenis van de stad. Maar ook de daden van de Doge komen hier terug. Overigens een belevenis voor alle leeftijden, want je mag ook proeven aan het leven van de gevangenen in het paleis.
bezienswaardigheden-venetie

De Rialtobrug

De brug is druk bezocht, maar blijft toch een bezoekje waard. Tussen alle verkopers en toeristen door, kun je genieten van een machtig schouwspel op de Canal Grande. Niet alleen de bedrijvigheid op het water, maar ook de prachtige gebouwen daarnaast, laten je genieten. De brug zelf is de oudste brug over de Canal Grande. Hij is gebouwd in 1591. Er zijn allerlei stalletjes te vinden waar je leuke souvenirtjes kunt kopen.
Eerdere bruggen hebben het hier om diverse redenen niet overleefd. Ze stortten bijvoorbeeld in of maakten teveel herrie.

Uitzicht op Venetië van bovenaf

Venetië kan je op meerdere manieren bewonderen. Natuurlijk gewoon als voetganger of vanaf het water, maar er is meer!
In Venetië zijn er meerdere torens te beklimmen, waardoor je deze bijzondere plek ook van bovenaf kan gadeslaan. De Campanile is bijna 100 meter hoog en steekt prachtig boven het Sint Marcusplein uit. Daarnaast kan je de klokkentoren van San Giorgio Maggiore beklimmen. Ook hier is een prachtig uitzicht en waarschijnlijk is het iets rustiger dan bij zijn big brother Campanile. Deze klokkentoren vind je op het eiland San Giorgio.
bezienswaardigheden-venetie


We LIKE You!

Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je live meegenieten van onze avonturen die wij delen op onze Insta Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Reis met ons mee en volg ons!


 

post a comment