Top
  >  Europa   >  België   >  5x doen in Gent
bezienswaardigheden-gent

Laatst bijgewerkt op januari 29, 2021

Gent staat bekend om de Gentse Feesten in de zomer, de zoete lekkernijen, de vele streetart en het bijzondere kasteel Gravensteen in het centrum. Bezoek deze Belgische stad als alternatief voor het drukkere en meer toeristische Brugge. Wij zetten 5 toffe bezienswaardigheden in Gent op een rij.

1. Proef een Gentse neus

Wie Gent bezoekt, moet zeker een Gentse neus proeven. De kegelvormige snoepjes met een zachte binnenkant van framboos en een harde buitenkant worden ook wel neuzekes of cuberdons genoemd. Ze worden verkocht in stalletjes in de binnenstad. Omdat de snoepjes een korte houdbaarheidsdatum hebben, worden ze alleen in Gent verkocht.

2. Beklim het Belfort

Bezienswaardigheden in Gent - Belfort
Tussen de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk vind je de prachtige toren van het Belfort. De draal die al sinds de 14eeeuw op de toren staat, is de symbolische schattenbewaker van het Belfort. Voor het mooiste uitzicht over Gent beklim je de toren. Mocht je conditie de wensen overlaten, maar wil je toch naar boven, dan kun je vanaf de eerste verdieping de lift nemen.

3. Ga op streetarttour

Bezienswaardigheden Gent - streetart Werregarenstraatje
Ben je gek op streetart? Bezoek in Gent dan zeker het Werregarenstraatje. Dit autovrije straatje wordt ook wel het Graffitistraatje van Gent genoemd. De politie gedoogt hier al bijna 25 jaar om graffitikunst te maken. De muren veranderen ook voortdurend. Als je meer streetart wil zien, ga je op pad met de Sorry Not Sorry Street Art Map Gent. Deze route door de Belgische stad toont je de mooiste werken. Vergeet ook zeker niet de honderd vierkante meter grote muurschildering op de zijgevel van het herenhuis op de hoek van de Predikherenlei en de Van Stopenberghestraat te bekijken. Deze muur, vlakbij de Sint-Baafskathedraal, is beschilderd naar aanleiding van de bioscooprelease van The Monuments Men in 2014 waarin het Lam Gods voorkomt. Lam Gods is een heel bekend schilderdij van de gebroeders van Eyck waarop te zien is dat een lam aanbeden wordt door engelen.

4. Bezoek Kasteel Gravensteen

Bezienswaardigheden in Gent - Kasteel Gravensteen
Midden in het centrum van Gent staat een van de best bewaarde kastelen van de omgeving. Het is zelfs de enige waterburcht in Vlaanderen die nog in tact is. Een bezoekje aan Kasteel Gravensteen mag bij jouw bezoek aan Gent dan ook niet ontbreken. In het kasteel bevinden zich het Gerechtsmuseum en het Wapenmuseum. Regelmatig worden op het terrein van Gravensteen leuke activiteiten en evenementen georganiseerd, zoals tijdens de Gentse Feesten.

5. Museum Dr. Guislain

In het oudste ‘gekkenhuis’ van België bevindt zich tegenwoordig het Museum Dr. Guislain, een museum over de psychiatrische geschiedenis. Het museum is vernoemd naar de Gentse arts Guislain, die als een van de eerste geesteszieke mensen als patiënten zag en ze wilde helpen. Het museum doorbreekt veel vooroordelen over wat wij tegenwoordig nog steeds zien als ‘gek’ en ‘normaal’. Aanrader!
Heb jij nog toffe tips als aanvulling op deze lijst bezienswaardigheden in Gent? Deel het in een reactie!


Boek jouw citytrip naar Gent!

Helemaal enthousiast na het lezen van deze tips? Boek dan jouw accommodatie via deze link op: Booking.com en ontvang 15 euro korting op jouw verblijf! Let op: gebruik wel deze link om de korting te ontvangen: JA ik wil korting!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment