Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  De leukste en sfeervolste kerstmarkten van Europa
Kerstmarkten.nl-sfeervolle-kerstmarkten

Laatst bijgewerkt op januari 14, 2021

Met een ruim aanbod aan kerstmarkten, is de oriënterende fase volop gestart en hebben veel vakantiegangers zelfs al geboekt. De populariteit in kerstmarkten groeit enorm, zo bevestigt ook de Nederlandse website kerstmarkten.nl, initiatief van weekendjeweg.nl. De eerste kerstmarkten hebben hun deuren al geopend. Welke is jouw favoriet?
Met name kerstmarkten in Duitsland doen het erg goed, gevolgd door die in België en Nederland. Voor ons dus reden genoeg om de leukste en meest sfeervolle kerstmarkten van Europa voor je op een rijtje te zetten.

Kerstmarkt CentrO Oberhausen

16 november – 23 december 2018
CentrO in Oberhausen, net over de grens bij Arnhem, is sowieso al een shopwalhalla. Maar zeker ook rondom kerst kunnen shoppers hun geluk niet niet op. Je kunt kiezen uit drie kerstmarkten met ieder een apart thema en er is een aparte kerstmarkt voor kinderen. Naast het shoppen van producten is er op culinair gebied ook genoeg te proeven of mee te nemen.

Kerstmarkt Brugge

23 november 2018 – 1 januari 2019
Ontdek Brugge op haar mooist, met gezellige kerstkraampjes en prachtig verlichte winkelstraten. Trek schaatsen aan op de ijsbaan op de Grote Markt en bezoek het sneeuw- en ijssculpturenfestival.

Kerstmarkt Düsseldorf

22 november – 30 december 2018
Düsseldorf kent één van de grootste en bekendste kerstmarkten van Europa en kent vier grote kerstmarkten. Je vindt ze op de Marktplatz, Heinrich-Heine-Platz, Sternchenmarkt en de Schadowplatz.
Vooral de kerstmarkt op de Marktplatz, midden in het centrum, is prachtig. De kleine kraampjes passen perfect op deze locatie. Er staat een handgemaakte houten kribbe uit Bethlemen en een carrousel van 100 jaar oud waar kinderen in kunnen.

Kerstmarkt Keulen

26 november – 23 december 2018
De kerstmarkt in Keulen vindt plaats op diverse locaties in de stad. Zo is er een roze-kerstmarkt voor homo’s en lesbiennes, een kerstmarkt met heerlijk eten op de Neumarkt, je geniet van diverse visspecialiteiten op de kerstmarkt aan de haven en je hebt de kans om de kerstman tegen het lijf te lopen in de oude stad.

Kerstmarkt Maastricht

1 december– 31 december 2018
Een 800 m2 ijsbaan is niet te missen op het Vrijthof en geeft toch het echte winterse gevoel. Warm na het schaatsen op met heerlijke glühwein in het overdekte gedeelte of geniet van versnaperingen zoals Oudhollandse poffertjes, oliebollen, crêpes of snert. Ga een rondje mee in het reuzenrand of bezoek de oude Grande Carrousel met 2 verdiepingen. Ook aan de muziekliefhebbers is gedacht. Zo zijn er gedurende deze gezellige periode diverse liveoptredens van bandjes.

Kerstmarkt Valkenburg

16 november 2018 – 9 januari 2019
Het gezellige Valkenburg is weer klaar voor een prachtig kerstfeest. Hier kun je van genieten op de kerstmarkt bij de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. De kilometerslange grottenstelsels worden overgenomen door prachtige en sfeervolle kerstkraampjes en artiesten, die je voorzien van gezellige kerstliedjes.
Als je er dan toch bent, zorg dan dat je de kerstparade in het centrum niet mist.

Kerstmarkt Londen

22 november 2018–  5 januari 2019
Vanaf volgende week zal de kerstsfeer weer goed voelbaar zijn in het prachtige Londen. Straten worden omgetoverd, etalages van winkels worden verbouwd en pleinen worden versierd met prachtige verlichting en decoraties.
Voor de kerstmarkt kun je het beste naar Winterwonderland in Hydepark. Er is ontzettend veel te doen en dus voor ieder wat wils. Naast prachtige versieringen, gezellige kerstkraampjes, muziek, lekker eten en drinken, is er ook een circus, een kermis, een ijsbaan en een reuzenrad. Vergeet vooral niet de kerstman zelf een bezoekje te brengen.
Naast het centrum en de kerstmarkt in Hydepark, kun je voor de kerstsfeer en een markt nog een bezoek brengen aan Covent Garden en Southbank Centre.

Kerstmarkt Brussel

30 november 2018 – 6 januari 2019
Brussel geeft je het echte kerstgevoel met de enorme kerstboom en de levensgrote kerststal. Er zijn ruim 240 kerstkraampjes, dus bereid je voor op vele, maar gezellige meters slenteren. Mis vooral niet de Electrabel Nachten, wat een mooie lichtshow zal zijn.
Maak meters op de Openluchtijspiste van ruim 1000 m2. Of geniet van het 48 m hoge reuzenrad, verlicht met ruim 18.000 lichtjes, die je een prachtig panorama uitzicht over de stad biedt.

Kerstmarkt Praag

1 december 2018 – 6 januari 2019
Bezoek het Winterwonderland in Praag tijdens de kerstperiode. Niet gek ook dat het zo genoemd wordt, als je je in de stad met de 100 torentjes bevindt. Het voelt als magie.
In de oude stad op het plein, staat het vol met kerstkraampjes met allerlei kleine ambachtelijke dingen en geniet je van Tsjechische lekkernijen. De onwijs grote kerstboom is niet te missen. Ook is het er prachtig versierd en daardoor erg sfeervol. Het Wencesplein en het beursterrein, Vystaviste, zijn zeker een bezoekje waard.

Kerstmarkt Luik

30 november – 30 december 2018
De kerstmarkt in Luik is één van de grootste, maar ook de oudste van België. Met ruim 200 houten chalets en twee locaties, Place du Marché en Place Saint Lambert, kun je hier voldoende kerstsfeer opdoen voor een jaar.
Op de Place de la Cathédrale kun je baantjes trekken op de ijsbaan en in de binnenstad is het windowshoppen geen straf met deze prachtig versierde etalages en winkelstraten.
Plan je bezoek aan een kerstmarkt door er meteen een busrit bij te boeken. Dit kan vaak al vanaf €19,-! Wel zo prettig. Nog leuker wordt het door het bijboeken van een overnachting. Zo heb je de tijd aan jezelf en kun je de dag erna nog gezellig het centrum in. Of voor de diehards; nog een dagje kerstmarkten.
kerstmarkten-europa
Heb jij al een kerstmarkt bezocht uit onze top 10 of ga je er één bezoeken? Wij horen het graag! Have fun!


Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer kerstmarkten bezoeken? Lees dan hier over de leukste kerstmarkten in Nederland.

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment