Top
  >  Eten & Drinken   >  5x koffie met lekkers in Delft
Koffie-in-delft

Laatst bijgewerkt op augustus 12, 2020

Of je nu een dagje gaat winkelen, de toeristische hoogtepunten komt bezoeken of in de buurt woont, een kopje koffie met een stuk taart is altijd een goed idee. Vooral in Delft. De keuze is groot en zelfs als local ontdek ik steeds weer nieuwe plekken. Vandaag geef ik je vijf fijne plekken in Delft waar je kunt genieten van een heerlijke koffie met taart.

Kek

Stiekem is Kek niet alleen een aanrader voor koffie met gebak, maar ook voor ontbijt of lunch. En ook voor leuke hebbedingetjes, want naast een koffiebar is Kek ook een winkel met vooral duurzame spulletjes. Ook veganisten kunnen hier terecht. Kek verkoopt onder andere veganistische donuts en de taartjes van Sue (ook suikervrij). Eigenaresse Leonie opende vier jaar geleden op haar 23e deze zaak en inmiddels kan niemand meer om deze hotspot heen. Het is er altijd gezellig druk.
Website: Kek Delft
Openingstijden: dagelijks van 08.30 tot 18.00 uur.

5x koffie in Delft

Kek Delft

Van Maanen

Gloednieuw in Delft is Van Maanen. Het is een bakkerij, winkel en koffiezaak in één. Het leuke aan de koffiehoek is dat het redelijk groot is, maar klein en knus oogt door alle leuke hoekjes en verschillende zitplekken. Met een grote groep kun je aan een ronde tafel zitten. Of je kiest voor een tafel voor twee of juist twee lekkere stoelen achterin de zaak.

Website: Bakker van Maanen
Openingstijden: dagelijks van 08.00 tot 22.00 uur.

5x koffie in Delft

Bakkerij van Maanen

Kobus Kuch

Kobus Kuch is een begrip in Delft. Voor de lekkerste appeltaart met (enorm veel!) slagroom moet je bij dit café op de Beestenmarkt zijn. In de zomer zit je buiten op het terras. Bij iets koeler weer in de sfeervolle ruimte binnen, waar je ook gezellig (bord)spelletjes kunt spelen. Naast de bekende appeltaart serveert Kobus Kuch in het weekend ook taart van de naastgelegen taartenbakkerij Kobus & Saartje. Voor appeltaart met slagroom en een cappuccino ben je 6,40 euro kwijt. Ik ben niet alleen fan de taartjes van Kobus, maar ook van de geinige woordgrappen op het bord voor de deur. “Het is volgens mei vakantie” of “Ik heb gin in tonic”.

Website: Café Kobus Kuch
Openingstijden: maandag t/m donderdag van 9.30 tot 1.00 uur, vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 2.00 uur en zondag van 10.00 tot 1.00 uur.

5x koffie in Delft

Kobus Kuch

Koffie&Zo

In deze koffiebar met vintage inrichting is bijna alles wat je ziet te koop. Van een reusachtige wereldbol tot tassen en van koffiebekers tot accessoires voor in huis. Alles met een verhaal, dat eigenaren Katja en Dennis maar al te graag vertellen. Koffie&Zo verkoopt verschillende soorten koffie en huisgemaakte taart, zoals Red Velvet en appeltaart.
Website: Koffie&Zo
Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 18.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

5x koffie in Delft

Koffie&Zo

Leonidas

Leonidas kennen we natuurlijk van zijn heerlijke bonbons, maar niet alleen daarvoor is deze zaak een bezoek waard. Verscholen achter het pand van Leonidas vind je een hele ruime, rustige en groene stadstuin. Kies hier voor onbeperkt thee met verschillende bonbons of een heerlijk stuk taart. Ook de high tea is een aanrader.

Website: Lunchroom Leonidas Delft
Openingstijden: maandag tot en met donderdag en zaterdag 09.00 tot 18.00 uur, vrijdag 09.00 tot 22.00 uur en zondag 10.00 tot 18.00 uur.

5x koffie in Delft

Leonidas Delft

Mis je nog een hotspot voor lekkere koffie en een goed stuk gebak? Vermeld het hier onder!


>> Ontdek meer over Delft in onze City Guide Delft. Lees hem hier <<


Psst. Do(n’t) tell!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment