Top
  >  Eten & Drinken   >  5x restaurants in Dalfsen
Mooi-Rivier

Laatst bijgewerkt op augustus 12, 2020

Dalfsen: een dorpje in Overijssel net boven Zwolle, gelegen aan de Vecht. Wat dit dorp zo bijzonder maakt, naast de mooie omgeving? Er staan verrassend veel goede restaurants. Dus hop, pak de auto/trein/bus/fiets en op naar Dalfsen! Waar je heen moet? Dat lees je hieronder in onze top 5 restaurants in Dalfsen.

Grand Café De Fabriek

Grand Café De Fabriek heeft echt een prachtig interieur, het lijkt haast wel een winkel zo mooi. Hoge tafels en chesterfield’s op een eenvoudige betonnen vloer: iedere hoek in dit pand is een plaatje. Naast de toffe bar en het mooie restaurant, hebben ze ook een ruim terras waar je heerlijk uitkomt over het water. En laat je er naast fijn zitten, ook nog eens goed kunnen eten. Van gebakken dorade en tamme eendenborst (mijn favoriet!) tot geweldige pizza’s en wortelrisotto. O en vergeet de geniale toetjes niet. Maar je bent er natuurlijk ook hartstikke welkom voor een borrel of lunch bijvoorbeeld.
Website: Grand Café De Fabriek 
Openingstijden:
zeven dagen per week vanaf 10.00 uur

Restaurant Dalfsen

Grand Café De Fabriek

Restaurant Dalfsen

Grand Café De Fabriek

De Zeven Deugden

Deze sfeervolle brasserie wordt ook wel de huiskamer van Dalfsen genoemd. En daar ben ik het stiekem wel mee eens. Zodra je binnenstapt, voelt het knus en gezellig. En de kaart met gerechten als ‘Een rib uit je lijf’, ‘Dronken kabouterwoningen’ en ‘Smelt op je tong’ zorgen ervoor dat de sfeer alleen nog maar beter wordt. Het is niet voor niets uitgeroepen tot de beste brasserie van Nederland. Ik ga het liefst naar De Zeven Deugden voor een lekkere lunch, geniet tijdens een warme zomerdag op het terras of kies voor de serre als buienradar niet veel goeds belooft. Meer zin in een goed stuk vlees? Heb jij even geluk! In het zelfde pand zit Grandcafé 1231 Ribs & Burgers.
Website: De Zeven Deugden 
Openingstijden:
maandag vanaf 12.00uur, dinsdag t/m zondag vanaf 10.00 uur

Restaurant Dalfsen

De Zeven Deugden

Grandcafe 1232 Ribs & Burgers

Zoals gezegd zit dit restaurant dus bij De Zeven Deugden in het pand. Een hippe tent waar je heerlijke spareribs kunt eten of kunt genieten van een dikke burger!
Het Amerikaanse concept is op een creatieve manier verwerkt in natuurlijk de sfeer en de gerechten, maar ook de namen zoals Route 66 en Born In The USA.
Website: Grandcafé 1231 Ribs & Burgers
Openingstijden:
donderdag t/m zondag vanaf 16.00 uur

Restaurants Dalfsen

Grandcafe 1231

Mooi Rivier

Mooi Rivier ademt de sfeer van een wellness resort door haar mooie interieur. Toch zit ik het liefst buiten, want wat een gaaf terras! Het terras ligt direct aan het water en is een heerlijke plek op een warme zomeravond. Dat je er ook nog eens heel erg fijn kan eten, maakt het plaatje compleet. Naast dineren is het lounge terras ook perfect voor een gezellige borrel of een uitgebreide high tea. Ik snap wel dat Mooi Rivier aanbevolen wordt door de Michelingids. Tip: ook erg geschikt als feestlocatie, want je kunt er ook overnachten.
Website: Mooi Rivier 
Openingstijden: zeven dagen per week, van 12.00 – 15.30 uur en 18.00 – 21.00 uur

Restaurants Dalfsen

Mooi Rivier

Auberge ‘t Asje

Ook een heerlijke plek, maar een compleet andere setting: Auberge ‘t Asje ligt in een bosrijke omgeving. Een locatie waar je misschien niet langs komt als je geen fanatiek fietser bent of je er niet van iemand over hebt gehoord. Travel Rumors to the rescue, want dit pareltje moet je echt een keer bezoeken. Er is te veel lekkers om op te noemen en ik ben dan ook erg blij dat je bij het voor- en nagerecht kunt kiezen voor een proeverijtje. Bekijk de kaart maar en zeg eens zelf, dat klinkt toch allemaal goddelijk? Dat vinden meer mensen, dus even reserveren is wel zo handig.
Website: Auberge ‘t Asje 
Openingstijden:
woensdag t/m zaterdag vanaf 16.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur

Restaurants Dalfsen

Auberge ’t Asje

Heb jij een favoriet restaurant in Dalfsen die echt niet in dit rijtje mag ontbreken? Deel het gerust en laat hieronder een reactie achter. P.s. de volgorde hierboven is willekeurig.

Psst. Do(n’t) tell!


>> Nog meer ontdekken in de regio en van plan een bezoek te brengen aan Zwolle? Bekijk het overzicht van alle hotspots in Zwolle <<

post a comment