Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  Top 10 hotspots van Zwolle
top-10-hotspots-zwolle

Laatst bijgewerkt op augustus 12, 2020

Gelegen in het oosten van het land en middenin het groene Overijssel, vind je de stad Zwolle. Met ruim 120.000 inwoners en een gezellig stadscentrum, omringt door een gracht, is een bezoek aan deze levendige stad zeker de moeite waard. Wij vertellen jou welke plekken je niet mag missen. 

Koffie, thee en taart

Hier en Daar

Hier en Daar is een espresso- en wijnbar aan de Oude Vismarkt in Zwolle. Daarnaast hebben ze een Volkswagen T2 en caravan waarmee ze voor een bak koffie en gebak door het hele land reizen.
Openingstijden: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 09:00 uur tot 18:00 uur, op donderdag van 9.00 uur tot 21.00 uur en op zondag geopend van 11:00 uur tot 18:00 uur.
Website: Hier en Daar 

Kootuur Butik

Aan de Oude Vismarkt zit Kootuur Butik. De naam klinkt niet alleen Scandinavisch, dat is het ook! Twee van de meest belangrijke eigenschappen van Scandinavische designs zijn functionaliteit en bruikbaarheid. Dit zie je terug in de kleding, accessoires, sieraden en verzorgingsproducten die verkocht worden in dit leuke zaakje. Overigens heeft Kootuur Butik ook nog een tweede locatie in Zwolle: Kootuur voor haar. Deze winkel vind je aan de Grote Markt. Dit is dé plek om je te laten adviseren op gebied van fashion en styling. Je kunt hier ook terecht voor een knipbeurt (ook voor zijn haar).
Openingstijden: maandag geopend van 13:00 uur tot 18:00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur, donderdag van 10:00 uur tot 21:00 uur, zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur en op zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur.
Website: Kootuur

Winkelcafé Engel

Direct naast Kootuur Butik vind je winkelcafé Engel. Een klein zaakje met een groot verhaal. Zo komen alle producten die zij gebruiken van verschillende bedrijven die werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Bij Engel kun je terecht voor de koffie, thee en gebak, maar ook voor een heerlijke lunch of voor het kopen van één van de vele leuke producten die zij aanbieden.
Openingstijden: maandag van 08:03 uur tot 17:28 uur, dinsdag van 07:56 uur tot 17:30 uur, woensdag en donderdag van 08:00 uur tot 17:30 uur, vrijdag van 08:00 uur tot 17:34 uur, zaterdag van 08:07 uur tot 17:30 uur en op zondag van 09:30 uur tot 17:00 uur.
Website: Winkelcafé Engel 

Lunchen

Brasserie de Hofvlietvilla

Een luxe stadsvilla, volledig gerenoveerd en te vinden aan de stadsgracht van Zwolle. Vanaf het enorme terras heb je een prachtig uitzicht over het water en de langsvarende bootjes. Een heerlijke locatie om te genieten van één van de mooiste stukjes van Zwolle. Ook binnen plof je heerlijk neer in één van de fijne stoelen voor ontbijt, lunch, diner of een heerlijk glas wijn.
Openingstijden: iedere dag geopend vanaf 10:00 uur.
Website: Brasserie de Hofvlietvilla
Reserveer direct!
hotspots-zwolle

StadsCafé Blij

Stadscafé Blij is een ware hotspot in Zwolle en bevindt zich aan de Grote Markt. Het is een fijne plek om overdag op het terras te genieten van de zon, de levendige binnenstad en heerlijk eten. Later op de avond dimmen de lichten en kun je hier terecht voor een drankje en een dansje in De Blije Bovenzaal of in De Danskamer.
Openingstijden: Iedere dag vanaf 9:00 uur geopend.
Website: Stadscafé Blij 
hotspots-zwolle

Dineren

Het Weeshuys

Voor het diner kun je binnenwandelen bij het Weeshuys. Net buiten de binnenstad van Zwolle vind je een intiem, maar vooral erg hip restaurant met iedere maand een andere kaart. Leuk: je kunt ze ook inhuren als catering voor je bruiloft, festival of ander event. Het Weeshuys komt naar je feest in een echte foodtruck, genaamd ‘Het Vleeschhuys’. Ze bieden klassieke vleesgerechten, zoals spare-ribs, Pulled Pork en runderburgers aan.
Openingstijden: woensdag t/m zondag geopend van 16:00 uur tot 00:00 uur.
Website: Het Weeshuys
hotspots-zwolle

Borrelen in Zwolle

Grandcafé Het Wijnhuis

De naam zegt het al: dit is dé plek voor een goed glas wijn. Rond het middaguur of op een zaterdagavond geniet je hier van maar liefst 36 bijzondere open wijnen en meer dan 80 soorten per fles. Je kunt wijnen per glas bestellen, maar een echte aanrader is de proeverij. Binnen is er voldoende plek, maar ook op het grote terras is plek genoeg. Één keer per jaar organiseren zij ook een wijnfestival, die voor de deur plaatsvindt. Leuk om eens te bezoeken.
Openingstijden: woensdag geopend van 12:00 uur tot 00:00 uur, donderdag en vrijdag van 12:00 uur tot 01:00 uur, zaterdag van 12:00 uur tot 02:00 uur en op zondag van 13:00 uur tot 21:00 uur.
Website: Het Wijnhuis
hotspots-zwolle

In De Buurt

Bij In De Buurt geniet je van een lekkere borrel in een huiselijke atmosfeer. In De Buurt bevindt zich aan de Luttekestraat. Vanuit dit leuke café kijk je uit op de Grote Kerk van Zwolle. Een heerlijke plek om onder het genot van een biertje een spelletje te spelen met je vrienden.
Openingstijden: dinsdag t/m donderdag van 14:00 uur tot 02:00 uur, vrijdag en zaterdag van 14:00 uur tot 03:00 uur en op zondag van 14:00 uur tot 01:00 uur.
Website: In De Buurt

De Belgische Keizer

De Belgische Keizer, door de Zwollenaren ook wel De Belg genoemd, is een relaxte plek waar echte specialisten op het gebied van Belgisch eten en drinken jou een onvergetelijk bezoek bezorgen. In het weekend is het er al vroeg op de avond gezellig druk en op een zomerse avond zit het terras altijd vol. Op dinsdag avond zit het vol met locals die genieten van speciaal biertjes voor een leuk tarief.
Openingstijden: maandag t/m donderdag van 10:00 uur tot 01:00 uur, vrijdag en zaterdag van 10:00 uur tot 02:00 uur en op zondag van 12:00 uur tot 01:00 uur.
Website: De Belgische Keizer

Bapas

Bij Bapas word je al gelukkig wanneer je de bedrijfsleiders zwoegend maar met een grote smile over het terras ziet lopen. Een leuk stel, die vol passie en met veel kennis je heel graag alles vertellen over de diverse bieren die geschonken worden. Echt een heerlijke plek om te borrelen in Zwolle. Een must do: boek een bierproeverij. Iets wat je niet zo vaak hoort als de bekende wijnproeverij, maar zeker net zo leuk. Met kleine bites maakt dit je avond compleet en aan het einde van de avond ben je een stuk wijzer. Pas wel op: het glas moet leeg voordat er een nieuwe komt, dus de vraag is wel of je alles de dag erna nog kunt onthouden.
Openingstijden: zondag, dinsdag en woensdag geopend van 12:00 uur tot 22:00 uur, donderdag van 12:00 uur tot 23:00 uur en vrijdag en zaterdag van 12:00 uur tot 01:00 uur.
Website: Bapas
Ben jij al eens in Zwolle geweest? Deel dan jouw tips met ons!


Op zoek naar een high tea in Zwolle? Lees dan hier onze hotspots voor een high tea in Zwolle

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

Comments:

 • Henny

  13 augustus 2015

  Als Zwolle afhankelijk moet zijn van deze 10 om een bezoek te doen is het treurig gesteld met Zwolle.
  Volgens mij zijn er andere hotspots die Zwolle een bezoek waard maken.

  reply...
  • Daniëlle

   17 augustus 2015

   Beste Henny,
   Dat is zeker niet wat wij beweren, Zwolle heeft nog genoeg moois maar een top 10 is niet voor niets een top 10. En natuurlijk onze eigen mening, dus daar valt altijd over te twisten 🙂 Wij zijn in ieder geval erg blij met deze 10 en hopen onze lezers ook die een bezoek aan Zwolle brengen.
   Welke ontbreken er volgens u echt aan dit lijstje? Wij zijn benieuwd!
   Bedankt, groetjes Danielle

   reply...
 • 14 augustus 2015

  En niet te vergeten Yoga You in de binnenstad van Zwolle 🙂
  Om op kracht en tot rust te komen.

  reply...
  • Daniëlle

   17 augustus 2015

   Hi Marjet,
   Bedankt voor uw reactie.
   Helaas valt yoga niet helemaal binnen het thema van de hotspots, vandaar dat we jullie of andere scholen niet hebben meegenomen. De focus in dit artikel ligt op de horecagelegenheden waar je lekker kunt borrelen, eten en drinken.
   Groetjes Danielle

   reply...
 • 14 augustus 2015

  Hier al eens geweest of over geschreven ?

  reply...
  • Daniëlle

   17 augustus 2015

   Hi Richard,
   Bedankt voor uw reactie.
   Nee nog niet geweest en daardoor dus ook nog niet over geschreven.
   Groetjes Danielle

   reply...
 • 15 augustus 2015

  Mis hier bij nog wel de gezelligheid van een boel kleine cafeetjes.
  Die zijn er namelijk ook genoeg.
  Café stapp’s inn
  T kroegje
  Hessel café
  Café sam
  Café de pul
  En nog veel meer..

  reply...
  • Daniëlle

   17 augustus 2015

   Bedankt voor uw reactie. Ja er zijn genoeg leuke plekjes in Zwolle maar we kozen voor deze top 10. Wellicht voor de volgende 10 🙂
   Groetjes Danielle

   reply...
 • Lin

  24 oktober 2015

  Als echte Zwollenaar vind ik dit lijstje goed, maar mis ik wel een paar dingen!
  -In de buurt, superleuk, hip cafeetje met een relaxte “surfers” achtige atmosfeer. Niet te groot en heerlijke wijntjes!
  – Mizu, voor lunch en diner, maar vooral voor een goede cocktail en terras aan het water.
  – Doppio, naar mijn mening de beste koffie van Zwolle.
  – Kota Radja, asian fushion keuken met heerlijke sushi en andere oosterse gerechten, yam!!

  reply...

post a comment